Boekreview: Havermoutje

IMG_1498

Eerlijk is eerlijk: havermout is een regelrechte hype. Ook al aten mensen het eeuwen geleden – nouja, in ieder geval tientallen jaren geleden – al, je kunt er sinds 2014 écht niet meer omheen. De foto’s van prachtig opgemaakte havermoutpapjes vliegen je op Instagram om de oren. Als jij een echte oat-lover bent, dan ken is de kans vrij groot dat je het Instagram account ‘@havermoutje‘ al kent. Na het bekijken van de prachtige foto’s op het account kunnen wij maar twee dingen zeggen en dat is 1) logisch dat dit is uitgelopen in een kookboek en 2) we hebben zin in havermout.

IMG_1513

Havermoutje dus. Het boek heeft dezelfde naam gekregen als het Instagram account, zo simpel is het. Pascalle en Mathijs (zie de foto hierboven,) zijn echte havermoutliefhebbers. Ze weten er de lekkerste gerechten van te maken. Toen het Instagramaccount een groot succes bleek, besloten ze een heel kookboek samen te gaan stellen. Een boek vol met havermoutrecepten. Als je nu denkt dat dit een kookboek met ruim 200 pagina’s vol met havermoutpaprecepten is, dan heb je het mis. Je kunt met havermout namelijk nog zóveel meer. Zo kun je er burgers mee bakken, er melk van maken, er broden mee bakken en ga zo maar door. Je zou dus een zak of een pak havermout kunnen kopen en je maar helemaal uit kunnen leven. Zullen we je eerst even laten zien hoe het boek eruit ziet?

IMG_1500 IMG_1501

 

IMG_1502 IMG_1506 IMG_1507 IMG_1509 IMG_1510

Wat een prachtige foto’s en vormgeving hè? Wij zijn totaal verkocht. Het enige nadeel van dit boek? Dat er zóveel recepten in staan, dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig hebben de makers van het boek het wat overzichtelijker gemaakt door achterin het boek een index met kleine fotootjes te plaatsen. Dat kiest een stuk gemakkelijker! Kijk maar:

IMG_1512

 

Oh, en verder moeten we er misschien voor de duidelijkheid even bij zeggen dat dit géén veganistisch kookboek is. Dat wil zeggen dat er hier en daar gebruik wordt gemaakt van zuivel of ei. Natuurlijk kan je dit gemakkelijk met plantaardige producten vervangen, als je vegan eet.

Ben jij een groot havermoutfan of zit je misschien juist in een totale havermoutsleur en wil je eens wat nieuws proberen? Dit boek gaat je sowieso de nodige inspiratie geven. Havermoutje kost €19,99 (wat wij niet duur vinden, voor zo’n prachtig en dik boek!) en is onder andere hier te bestellen.

Havermoutlovers, raise your hands! Vallen jullie net zo hard voor dit boek als wij deden? 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Boekreview: Havermoutje

    1. haha, dat horen we van meer mensen! Het is ook wel iets wat je een beetje moet leren eten, of eigenlijk moet leren bereiden. Het kan namelijk echt heel lekker zijn. Maar het kan ook uitpakken als een snotterig papje en nee, daar hoef je mij ook niet voor wakker te maken ;)

  1. Is @havermoutje gehackt door een habbo verslaafde? Ik wilde hem gaan volgen voor leuke havermout ideeën maar t lijkt erop dat daar niet over getweet wordt :/

  2. Ik ben dol op havermout, maar ik kon het een tijdje niet meer vinden: hoewel ik een bovengemiddelde Engelse woordenschat heb, heeft het een tijdje geduurd voordat ik wist dat oatmeal bij AH havermout is. (En ik vind het nog steeds belachelijk dat je een Engels woordenboek moet meenemen naar een Nederlandse winkel in Nederland).
    Ik maak al jaren de kaasrondjes uit het eeuwenoude Kookboek van Moeder Aarde, havermout, kaas en knoflook, jammie.

  3. Ziet er mooi uit! Ik moet zeggen ik ben ook absoluut geen havermoutpap fan.. bleh.. met name de structuur, nee daar begin ik niet meer aan. Maar ik gooi het wel door smoothies en maak er koekjes van. Dus dat sort recepten vind ik wel leuk. ik ga ze is opzoeken op instagram :-)

  4. Toevallig zag ik dit boek van de week ergens langskomen, ziet er geweldig uit. Het lijkt zo’n simpel idee, recepten met havermout, maar aan de foto’s te zien is het echt een boek met creatieve recepten geworden. Die zou ik graag in mijn kast willen hebben want I love havermout haha!

  5. hee! zouden jullie misschien ook een keertje een FODMAP vrij recept kunnen maken? op mijn site staat uitgelegd wat dat inhoud, voor het geval je het nog niet wist :)

  6. voorlopig geen kookboeken voor mij die staan te stof te vangen. Maar het ziet er wel leuk misschien toch een keer een kijkje nemen bij de boekhandel.. gaan ze in het boek alleen uit van havermout? of maken ze ook dingen met haver en havervlokken? die recepten mis ik soms..

  7. Ziet er heerlijk uit! Handig idd die foto´s in de index. Ik ben gek op havermout, dus originele ideeën ermee lijkt me erg leuk :). Momenteel even niet het budget om nieuwe kookboeken te gaan kopen, maar ik zet ‘m op m’n verlanglijstje ;) .

  8. Havermout is niet alleen lekker als pap, maar ook in muffins, pannenkoeken, crumble en om te bakken maal ik de havermout tot meel.
    Het lijkt me een fantastisch boek zo te zien.
    Ik vind havermout echt een superfood !!!

  9. Als ik er zo over nadenk… ben ik een echte havermoutfan, eet het al jaren als ontbijt! En zit ik ook een soort van in een havermoutsleur, maar omdat ik het zo lekker vind, vind ik dat niet erg haha. Als je jarenlang elke ochtend havermout eet (met haver- of amandelmelk) wordt dat dan niet te eenzijdig qua voedingswaarden? Verder eet ik ook goed en gezond de hele dag.
    Kortom, een tof boek wel aan mij besteed! Bedankt voor het artikel.

  10. Boek gekocht eergisteren en vanmorgen ff wat simpels gemaakt..
    Het recept op blz 170…..chocolade havermout muffin!
    Klopt daar de receptuur wel van?
    schaaltjr moet grote van een mok hebben… 150gr havermout???
    Dat is niet voor 1 pers….
    Het zal 50 gram moeten zijn ?
    Mvg Carla

  11. Ooh ik ben dol op havermout, ik ontbijt vooral in de donkere dagen elke dag met een lekkere kom.
    Vroeger vond ik het echt te walgelijk om te eten maar ben havermout het laatste jaar echt gaan waarderen.
    Misschien ook omdat ik het anders klaar maak dan dat er op de verpakking staat. Ik laat het niet koken maar laat het in warme haverdrank of heet water opwellen. Met wat lekkere toppings zoals vers fruit en kaneel smul ik echt van havermout in de ochtend. Ik bak er eigenlijk nooit echt mee misschien moet ik dat ook eens gaan proberen, zo’s mooi boekje zou daar vast erg mee helpen.

  12. Ik hield nooit van havermout, die vieze kleverige warme pap, de griebels kreeg ik er van. Maar vorig jaar ben ik suikervij gaan eten en vond een recept voor havermout in een boek over suikervrij eten. Er stond bijd at de schrijfster er ook nooit van hield maar nu wel. Dat besloot me de stoute schoenen aan te trekken. En wat bleek, koude havermout, lekker stevig, met noten, zaden en dadels en een snufje kaneel erin bleek koel best eetbaar te zijn. En sindsdien kook ik voor 5 dagen havermout voor mijn doordeweekse ontbijt en dat bevalt goed. Maar ook havermoutkoekjes en -pannenkoeken vind ik lekker (en gezond). Ik ben erg beneiuwd naar de vele andere recepten uit dit boek dus het gaat op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag. Helaas duurt dat nog even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>