Kookworkshop Fair Trade Original (inclusief recept)

08

Als blogger kom ik op bijzondere plekken en krijg ik regelmatig heel fantastische kansen. Soms ga ik naar de andere kant van de wereld, maar voor het event waar ik vorige week bij mocht zijn, kwam de andere kant van de wereld naar ons toe. Fair Trade Original organiseerde namelijk een écht Thaise kookworkshop en nodigde daarvoor Khun Orapin en Khun Orachan, twee boerinnen uit Thailand, uit. Het werd een ontzettend inspirerende en leerzame avond en ik deel dit alles – inclusief een lekker vegan recept – graag met jullie!

Lees verder Kookworkshop Fair Trade Original (inclusief recept)

Leuke boeken van de laatste tijd

boeken_04

Het is echt honderd jaar geleden dat ik voor het laatst een boekenblogje hebt getikt. En dat terwijl ik wel degelijk heel leuke boeken heb gelezen. Het kwam er niet van, dus ik heb iets in te halen. Daarom vandaag een extra lange boekenblog, om het goed te maken. Het is een bonte mix: van kookboeken tot zelfhulpboeken en titels die daar een beetje tussenin zweven. Maar dat leek me juist wel leuk, dus ik heb alles maar gewoon op een stapel gegooid!
Lees verder Leuke boeken van de laatste tijd

Let’s clean it up!

brabantia

Ik schreef er al eerder over: afvalvermindering kan best wel een struggle zijn. Afval is misschien ook gewoon niet het meest sexy onderwerp ever – ik geef het toe. Toch weten we allemaal dat we echt minder afval moeten gaan produceren, want het kan – letterlijk en figuurlijk  – geen kant meer op. Kijk maar eens kritisch naar wat je zelf weggooit op wekelijkse basis, maar kijk ook eens om je heen: op straat, in het water, langs de weg… overal zie je afval zwerven. Vandaag hoop ik afvalvermindering toch een beetje aantrekkelijk te maken, niet alleen met een prachtige pedaalemmer, maar ook door een mooie organisatie te steunen.

Lees verder Let’s clean it up!