EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: FEMKE

In deze rubriek geeft één van onze lezers ons allemaal een kijkje in zijn of haar vegetarische/veganistische eetdagboek. Vandaag het woord aan; Femke!

“Hoi! Ik ben Femke, 24 jaar en woon samen met mijn vriend en kat in Amsterdam. Ik ben fotograaf en heb dit jaar besloten om mij hier volledig op te richten. Zo ben ik onder ander bezig met een 365 dagen project (femkevanveen.blogspot.nl) waarbij ik me moet inhouden om niet alleen maar foto’s van eten te maken ;) Ik eet al sinds mijn kindertijd vegetarisch maar ben mij de laatste tijd wel steeds bewuster bezig gaan houden met mijn voeding. Naast de, voor mij bekende, vegetarische maaltijden probeer ik zo af en toe ook wat veganistische dagen toe te voegen. Ik doe trouwens ook mee aan de Veggie Challenge, met als doel 4 dagen per week plantaardig te eten.”

Ik begon de dag met en groene smoothie met daarin spinazie, banaan, blauwe bessen, sinaasappelsap en lijnzaad. Samen met een bakje muesli met soja yoghurt, lijnzaad en blauwe bessen.

Tussendoor een zelfgemaakte ijskoffie met sojamelk en caramel siroop. Daarbij een stukje zelfgemaakte mueslireep. Omdat ik allergisch ben voor noten (en in de meeste muesli repen noten zitten) probeer ik deze de laatste tijd zelf te maken. De ideale verhouding van ingrediënten heb ik nog niet helemaal gevonden, het blijft nog wat uit elkaar vallen haha.

Een beetje een luie lunch, dat mag ook af en toe! Ik had nog een zakje soep liggen van ‘Natur Compagnie’ de Dahl Linzensoep. Samen met wat restjes geroosterd brood een lekkere lunch.

Gister bij het avondeten een spinazie-feta-filodeeg taartje gemaakt en van de restjes wat lekkere driehoekjes gemaakt. Heel erg makkelijk om te maken en ook koud) erg lekker.

Ik hou nooit echt vaste verhoudingen aan, ik speel er altijd een beetje mee aan de hand van hoeveel mensen er mee-eten of wat er nog meer op tafel staat!
Wat heb je nodig:
Spinazie
Citroen (gewassen en onbespoten)
Feta
Peper/zout naar smaak
Filodeeg

Wok wat spinazie in een pan tot het geslonken is en laat dit goed uitlekken. Meng dit met de geraspte schil van een citroen, voeg hier naar smaak feta en eventueel wat peper en zout aan toe. Vouw dit in wat filodeeg en bak volgens de verpakking af in de oven.
Ook erg lekker met bijvoorbeeld geitenkaas of in plaats van filodeeg met bladerdeeg.

Als avondeten heb ik een recept uit mijn kookboek ‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi gemaakt. Een ideaal kookboek vol heerlijke recepten. Tot nu toe is elk gerecht erg in de smaak gevallen!

Vandaag was de linzenschotel met gegrilde aubergine en wat yoghurt aan de beurt.

Het oorspronkelijke recept is hier te vinden!

Ik heb een beetje gesjoemeld met het recept. Omdat ik niet zo goed tegen tomaten kan heb ik het vervangen door paprika. Ook heb ik wat mango toegevoegd om het net wat frisser te maken. Het was erg lekker geworden en ik denk dat het ook perfect is om lekker mee te nemen naar het park als het mooi weer is :)

Femke, dankjewel voor deze fan-tas-tisch-e inzending! Mogen wij een applaus voor deze sexy veggie? De Groene Meisjes kunnen nog heel wat leren van jouw photo-skills, wow! En we verzuchten maar weer eens: wat is veganistisch/vegetarisch eten toch verschrikkelijk afzien! ;)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: FEMKE

  1. hihihhihi, ja ik vind de foto’s ook tig x mooier dan die van mij!! Het filodeeg taartje lijkt me echt heerlijk (spinazie=goed / feta=altijd goed!)

  2. Wat een leuke foto! En die foto’s van de gerechten zien er erg lekker uit, ik krijg spontaan zin in eten.

  3. Stiekem ben ik een lurker, maar wat geweldig om dan een oude bekende te zien op degroenemeisjes.nl!

    Femke, ik hoop dat alles goed gaat met jou en je vriend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>