Vegan moussaka

vegan moussaka

Foto’s: Sam van Rij 

In de categorie ovenschotels scoorde moussaka altijd al erg hoog bij mij. Maar ja, ik at het vroeger altijd met kaas en volgens mij ook nog met gehakt, en die tijd is geweest. Ik wilde me al een tijdje wagen aan een vegan moussaka maar het kwam er maar niet van. Nu het ovenschotelseizoen (ja, dat is een ding) officieel is aangebroken kon ik het niet langer laten wachten: zie hier het resultaat!

Lees verder Vegan moussaka

Over appelrozijnenbroden en niet zoveel moeten

Recept1_004

Foto’s: Sam van Rij 

Vorige week ging het eventjes mis bij mij. Het was op woensdagavond, na twee heel fijne dagen in Nijmegen. Ik was daar alleen, alles ging prima. En toen zat ik woensdagavond weer op mijn eigen bank in Rotterdam en opeens overspoelde een gevoel van eenzaamheid me. Dat is niks nieuws, dat gebeurt soms. Die eenzame gevoelens gaan gepaard met extreem moe zijn en hoofdpijn. Ik besloot vroeg naar bed te gaan. Donderdagochtend werd ik wakker met een hoofd vol mist, alsof er een deken van somberheid over me heen lag. Soms gaat het zo lang goed met me dat ik vergeet dat ik een depressieve stoornis heb. Maar kennelijk weet de stoornis mij toch af en toe nog te vinden.

Lees verder Over appelrozijnenbroden en niet zoveel moeten

Fatma’s chutney van geredde appels

2

Foto’s: Bette de Wit

Als je mij op Instagram volgt en mijn stories wel eens kijkt, dan heb je misschien gezien dat ik momenteel ‘buddy’ ben van BroodNodig. Dit is een super tof Rotterdams initiatief dat voedselverspilling tegengaat en ze maken kans om de Aardig Onderweg Award van de RET te winnen. Ik heb de eer gekregen om Paula de weken naar de finale te mogen supporten en begeleiden.

Lees verder Fatma’s chutney van geredde appels

SLA X De Groene Meisjes (met winactie)

de groene meisjes bowl

Al sinds het eerste filiaal van SLA geopend werd in Amsterdam aan de Ceintuurbaan (en dat is nu vijf jaar geleden) ben ik fan van het concept. Om heel eerlijk te zijn wist ik daarvoor niet dat salades zó lekker konden zijn. Een salade maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een salade moet in balans zijn, de dressing moet écht lekker zijn en je wil ook een beetje verrassend zijn – want anders eet je al gauw rauwe bladspinazie met tomaat en komkommer. Zonder geitenkaas, voor de vegans onder ons. SLA heeft de kunst van het maken van een goede salade echt verstaan en al jaren vind ik hun salades de lekkerste die er zijn.

Lees verder SLA X De Groene Meisjes (met winactie)

Pompoensoep met een Thaise twist

Soep2_03

Dat dit dé tijd van het jaar is om pompoensoep te eten hoef ik je niet meer te vertellen. Er zijn natuurlijk tientallen varianten op het thema te bedenken, zodat het het hele najaar lang leuk blijft om ‘toch maar weer iets met die oranje vrienden te doen.’ Dit keer koos ik voor een beetje een pittig soepje. Zeg maar een pompoensoep met een Thaise twist. Gemaakt met een currypasta, kokosmelk, koriander, limoen en pinda’s. Erg lekker, al zeg ik het zelf.

Lees verder Pompoensoep met een Thaise twist