Favoriete gerechten met kikkererwten

kikkererwten

De kikkererwt is denk ik wel mijn favoriete peulvrucht. Ik bedoel, je kan er echt alle kanten mee op. Als je op een gegeven moment denkt dat je alle hartige gerechten met kikkererwten wel gehad hebt, dan kan je altijd nog aan de slag met het vocht uit een blik kikkererwten (aquafaba) en er eiwitten mee nabootsen, voor op je vegan citroen-merengue taart bijvoorbeeld. Zelf doe ik dat niet zo vaak, eerlijk gezegd, maar dat is misschien gewoon omdat ik niet heel vaak iets bak. Maar kikkererwten gebruik ik iedere week wel een paar keer in allerlei gerechten. Het is het perfecte plantaardige eiwit (en daarmee een goede vleesvervanger) en omdat je er zoveel kanten mee op kunt, verveelt het nooit.

Lees verder Favoriete gerechten met kikkererwten

Vijf verkoelende drankjes

verkoelende drankjes

Eerder deze week deelde ik een blogpost met vijf zomerse gerechten. Makkelijk om te maken, veel groenten, licht en fris…maar natuurlijk willen we ook iets lekkers drinken. Hoewel ik het hele jaar door kan genieten van mijn warme haverlatte en thee, drink ik natuurlijk ook wel eens iets anders en in de zomer is dat bij voorkeur iets dat verkoelend en verfrissend is. Ik dook in mijn receptenindex om vijf van mijn favoriete koude drankjes met jullie te delen. Lekker voor de komende dagen, zodat je koppie goed fris blijft de komende mooiweerperiode.

Lees verder Vijf verkoelende drankjes

Vijf favoriete zomerse gerechten

zomerse gerechten

Ik hoef je niet te vertellen dat het deze week nog erg warm wordt hè? Je hebt zelf denk ik al wel naar de weersvoorspelling gekeken. Heb je je maatregelen al getroffen? Badkleding gewassen? Zonnebrand aangeschaft? Een (luister-)boek gekozen om mee in het park te gaan liggen? Nu rest ons nog de vraag: wat gaan we eten? Zelf heb ik nooit zoveel zin om mega uitgebreid te koken als het warm is, maar ik wil ook weer niet alleen maar salades eten, dus ik houd het bij eenvoudige ‘zomerse’ maaltijden. Wat een zomerse maaltijd dan precies is? Tja gewoon, iets lichts? Iets met veel frisse smaken? En dus iets wat snel klaar is? Dat idee. Ik zet vijf van mijn favoriete gerechten die aan die eisen voldoen op een rijtje, zodat je deze week misschien wat minder hoeft na te denken – want ook dat gaat lastiger als je oververhit thuiskomt uit je werk. I got your back.

Lees verder Vijf favoriete zomerse gerechten

Linzensalade met zoete aardappel uit de oven

linzensalade

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Bonduelle / Foto’s: Sam van Rij 

Voordat ik vegan ging eten had ik nog nooit iets met linzen gemaakt en ik had ook echt helemaal geen idee wat je er zoal mee kon doen. Grappig, want nu (een jaar of zeven later) heb ik standaard een blik linzen in huis en maak ik er heel geregeld iets mee. Linzen zijn te gek. Ze zijn voedzaam, goedkoop en enorm veelzijdig. Dit keer maakte ik er een frisse maaltijdsalade van, met zoete aardappel uit de oven. Extra zomers dankzij de jonge velderwtjes, de granaatappelpitjes, munt en tahin-citroendressing.

Lees verder Linzensalade met zoete aardappel uit de oven

Lauwwarme maaltijdsalade van gnocchi, bonen en groenten uit de oven

Vegan recept lauwwarme maaltijdsalade van gnocchi, bonen en groenten uit de oven. Makkelijk, snel en gezond met o.a. courgette, paprika, tomaat, munt, amandelen, citroen #maaltijdsalade #vegan #veganistisch
Vegan recept lauwwarme maaltijdsalade van gnocchi, bonen en groenten uit de oven. Makkelijk, snel en gezond met o.a. courgette, paprika, tomaat, munt, amandelen, citroen #maaltijdsalade #vegan #veganistisch
Recept lauwwarme maaltijdsalade van gnocchi, bonen en groenten uit de oven. Makkelijk, snel en gezond met o.a. courgette, paprika, tomaat, munt, amandelen, citroen #maaltijdsalade

gnocchi

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Bonduelle / Foto’s: Sam van Rij 

Ik wil een kleine shoutout doen naar de tuinboon. Ik vind de tuinboon een ondergewaardeerde boon. Misschien is dat alleen in mijn omgeving hoor, en eten jullie iedere week wel een keer tuinbonen, maar ik eet ze nooit en ik ken ook eigenlijk geen mensen die ooit tuinbonen eten. Eerlijk gezegd roept het woord bij mij ook herinneringen op naar van die verschrompelde boontjes, die misschien ook gewoon wel te lang gekookt waren, en ik vond ook dat ze een aardse smaak hadden. Maar wat blijkt? Die dingen doen het echt hartstikke prima in zo’n ovenschotel als deze! En dus heb ik mijn mening over de tuinboon moeten bijstellen.

Lees verder Lauwwarme maaltijdsalade van gnocchi, bonen en groenten uit de oven