Vegan Tjap Tjoy

vegan tjap tjoy

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Bonduelle / Foto’s: Sam van Rij

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan is het geen geheim voor je dat ik hou van comfortfood. Van dat lekkere no-nonsense eten, dat is mijn favoriet. En wat ik daar bovenop dan ook nog heel leuk vind, is om ‘bekende’ gerechten te veganizen. Zoals ik dat vandaag doe met deze Tjap Tjoy. Als ik vroeger met mijn ouders Chinees eten afhaalde, dan was Tjap Tjoy mijn favoriet. Toen nog met kip, nu met tofu. En zelfgemaakt, want om eerlijk te zijn ben ik al in geen jaren in een Chinees (afhaal-)restaurant geweest. Ik verwerk lekker veel groenten in dit recept, zodat het niet alleen een makkelijke, maar ook nog behoorlijk gezonde maaltijd is.

Lees verder Vegan Tjap Tjoy

Herfstontbijtjes

provontbijt4

Ik heb nooit die blogger willen zijn die mensen gaat vertellen dat er een bepaald seizoen aankomt en wat je dan allemaal moet doen om zoveel mogelijk van dat seizoen te genieten. Maar als het om de herfst gaat ben ik een hopeloos geval. Ik kan er niks aan doen, ik ben nou eenmaal een herfstkind.

Wees niet bang, er komt geen lijstje met ‘pak een kleedje en een pak speculaasjes en steek een kaarsje aan’. Al vind ik dat je al die dingen wel zou moeten doen, maar ik ga er vanuit dat jullie dat zelf ook prima kunnen bedenken. Nee, ik deel met liefde mijn favoriete ‘herfstige’ ontbijtjes met jullie. Zelf ben ik een beetje klaar met die koude sojayoghurt met diepvriesfruit en muesli. Ik heb weer zin in warme dingen en ontbijtjes die goed vullen, zodat je die barre fietstochten door wind en regen weer aankunt straks. Want dat is toch een beetje waar we ons een beetje op moeten voorbereiden, toch?

Lees verder Herfstontbijtjes

Favoriete recepten met munt

munt

Deze zomer maak ik een paar keer een verzamelartikel met recepten die eerder op de Groene Meisjes verschenen. Gewoon omdat sommige recepten het verdienen om nog eens in het zonnetje te staan en omdat ik eigenlijk vrij zeker weet dat nog niet iedereen alle recepten kent. Ik kies steeds een basisingrediënt en zoek daar recepten bij. Natuurlijk ga ik dan voor de lekker zomerse gerechten, die snel klaar zijn, een beetje licht zijn en lekker veel groenten bevatten.

Voor dit artikel is het basisingrediënt munt. Ik vind munt echt een zomers kruid, ik gebruik het de hele tijd in salades, soepen en dressings. Laatst was ik bij een Marokkaanse supermarkt waar een bosje munt maar 30 cent kostte. Nou, dan heb je me gelukkig hoor. Maar natuurlijk kun je ook zelf muntplantjes kweken op je balkon of in de vensterbank en dan lekker losgaan op deze recepten. Dus let’s go!

Lees verder Favoriete recepten met munt

Uit eten als veganist

01

De laatste keer dat ik iets schreef over uit eten gaan als je vegan eet, was in 2014. Dat was dit prachtige artikel. Echt een meesterwerk, moet ik zeggen. Wow. Daarna schreef ik er nog eens over in het Groene Meisjes boek, dat was in 2015. Inmiddels een klassieker, want nergens meer te koop. Dus toen ik van een lezer de vraag kreeg of ik dit onderwerp weer eens kon bespreken, leek me dat een uitstekend idee!

Lees verder Uit eten als veganist

Zomers soepje en broodjes met tomatensalsa

soep

Ik zie in elk eettentje waar ik deze dagen kom gazpacho (koude soep) op de kaart staan. Zelf ben ik géén fan van gazpacho en dan druk ik me vriendelijk uit. Ik vind het gewoon écht niet lekker (nooit gevonden ook) en ik vind het ook niet nodig. Ik eet het hele jaar door soep, ook al is het buiten 35 graden. Ik heb jaren geleden in Suriname geleerd dat het met warm weer juist gezond is om gewoon warm te blijven eten en drinken (mmm pindasoep, sauto, alles!) omdat je daar goed van gaat zweten en zweten is gezond. Dus: een lekker warm en pittig soepje voor jullie, maar wel een lichte. En natuurlijk met een zomerse draai: met broodjes met tomatensalsa erbij.

Lees verder Zomers soepje en broodjes met tomatensalsa