Weekmenu 10 – 14 juli

Vegan weekmenu met 5 gerechten met rijst o.a. risotto, nasi goring met gegrilde tofu, kokosrijst met pindasaus en groenten, wraps met rijst en zoete aardappel, Dal Bhat met rijst
dhalbat1

Ik geloof dat als je iets lekker vindt, je het gerust een paar keer per week kunt eten. Dat is tegelijkertijd ook een beetje gemakzucht hoor. Ik herinner me een periode waarin ik gewoon een pan soep kookte en daar dágen van at, tot het niet meer lekker was. Ook heb ik een ‘chili sin carne periode’ gehad. Het is niet zo spannend, maar wel lekker én makkelijk. Nou, deze week ga ik jullie bestoken met vijf rijstgerechten. Omdat ik heel veel van rijst houd. En omdat ik dacht: dan koop je aan het begin van de week twee of drie pakken rijst en dan hoef je verder alleen maar groenten/tofu/bonen erbij te kopen. Dat is toch handig? Als je nog meer tijd wilt besparen, dan zou je zelfs nog de rijst vooruit kunnen koken. Zoveel opties. En je hoeft niet bang te zijn dat dit een heel saaie week wordt, want ik zorg ervoor dat je iedere dag een totaal andere maaltijd eet. Laten we beginnen.

Lees verder Weekmenu 10 – 14 juli

Winacties ’10 dagen voor kerst’ – dag 2

img_2682

Goedemorgen en welkom bij dag 2 van de ’10 dagen voor kerst’ winacties! Dank voor alle leuke reacties op de eerste winactie! Te gek om te zien dat jullie ook zo enthousiast worden van deze acties. Daar doe ik het voor :) Vandaag maak ik bekend wie gisteren het pakketje heeft gewonnen én wat de nieuwe actie van vandaag is!

Lees verder Winacties ’10 dagen voor kerst’ – dag 2

Plantaardig ontbijten

img_2545

Afgelopen woensdagavond kwam ik laat terug uit Londen. Ik had een paar te gekke dagen gehad, maar al onderweg naar huis wist ik: er wachten een paar extreem drukke dagen op me als ik straks thuis ben. Het lukte me niet echt om in slaap te komen en ik droomde erg onrustig. Dat resulteerde in een ontzettend gestrest gevoel toen ik de volgende ochtend wakker werd. Er wachtte een moordende To Do lijst op me, met onder andere 3 deadlines die ik moest halen en een opname voor een televisieprogramma. Ik besloot meteen maar onder de douche te springen om goed wakker te worden en trok daarna mijn koelkast open. SURE. Niks in huis. Ik had het kunnen weten. Goed, dan maar eerst naar de supermarkt voor een ontbijtje.

Lees verder Plantaardig ontbijten

Wie heeft de minste spullen?

Tweeluik-hangplanten

Een paar weken geleden ging ik naar de screening van de documentaire ‘Minimalism.’ Je snapt waar deze film over ging. Het werd georganiseerd door Jelle, van Lijstjes.info, in Kriterion – een gezellig filmhuis in Amsterdam. Op zondagochtend, want dat hoort er een beetje bij, geloof ik. De film was erg interessant en ook leuk (grappig en ontroerend hier en daar zelfs,) en daarna was er een Q&A met Zoë, Marjolein en met mij. Zowel Jelle als het publiek (een bioscoopzaal vol mensen – zoveel mensen zijn er blijkbaar geïnteresseerd in minimalisme op de vroege zondagochtend,) stelden ons vragen. Erg leuk om te doen, en het gaf me zelf ook weer stof tot nadenken.

Lees verder Wie heeft de minste spullen?

Wel of niet voor jezelf beginnen?

random03

Vorige week schreef ik de blogpost ‘een halfjaar als zelfstandige‘ en jullie reacties waren te gek. Ik vind het zo leuk om te lezen dat zovelen van jullie er ook over nadenken om voor jullie zelf te gaan werken, in welke sector dan ook. Gewoon heel erg tof om te weten dat er zoveel mensen met goede ideeën rondlopen – of je er nou al wel of niet iets mee doet op dit moment. Je denkt erover na en dat is al dapper. Ik kreeg deze week een heleboel vragen: wanneer kwam voor jou nou dat moment dat je het zeker wist? En: welke drempels heb jij moeten overwinnen voordat je echt voor jezelf ging werken? Wat is doorslaggevend geweest? Op die vragen ga ik vandaag wat dieper in.

Lees verder Wel of niet voor jezelf beginnen?