Gekruide tempeh blokjes

tempeh1

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om sojaproducten lekker op smaak te brengen. En ik heb weer wat gevonden! Vandaag heb ik een super makkelijk en goedkoop receptje om snel lekkere tempeh blokjes op tafel te zetten. Ideaal voor in een wrap, met rijst of in een salade. Let’s go!

tempeh4

Venkelzaad heeft een hele unieke smaak waar ik dol op ben. Ben je niet zo bekend met de smaak? Gebruik dan eerst een halve eetlepel en voeg meer toe als je merkt dat je de smaak (en geur ;)) kan waarderen!

Wat heb je nodig voor 2 porties (bijv. als taco vulling)?
– geïnspireerd op recept uit Vegan with a Vengeance –
230 gram tempeh
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel oregano
1/2 theelepel rode chilivlokken (of meer/minder naar smaak)
1/2 theelepel gedroogde salie
1 grote teen knoflook, geperst
3-4 eetlepels sojasaus
sap van halve citroen

Wat ga je doen?
1. Snij de tempeh in kleine blokjes en verkruimel er paar tussen je vingers.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh voor 5 minuutjes.
3. Voeg alle andere ingrediënten toe, roer door en laat 5 minuutjes bakken tot alles goed op smaak en warm is. Voeg eventueel wat sojasaus toe voor meer smaak.

tempeh3 tempeh5 tempeh2

Ga je snel een blok tempeh halen om dit te kunnen maken? Groot gelijk! Laat je me weten hoe je vond? Ik vind het altijd leuk om te zien! #degroenemeisjes

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Gekruide tempeh blokjes

  1. Super leuk en handig recept! Het is ook veel gezonder om dit zelf te maken. In van die voorgekruide producten kan vaak toch nog gistextract zitten.

  2. Het is inderdaad een hele uitdaging ja om sojaproducten een beetje smaak te geven! Bij mij hadden ze laatst zo smerig uitgepakt dat ik ze nu voorlopig helemaal niet meer hoef, haha! :’D Maar als ik ze weer ga proberen doe ik dat sowieso met dit recept, dan weet ik zeker dat het lekker is! ^^

  3. Wat een lekker recept, ik bak wel tempeh maar dan meestal met indische kruiden, sojasaus zit er ook altijd bij. Voor het lekkere zoutige smaakje dat je dan krijgt.
    Benieuwd hoe het met deze kruiden smaakt en ga het zeker proberen.

  4. Wat een heerlijk recept! Wij hebben het met tortillawrap’s gegeten, en de spinazie/komkommer/avocado/Mexicaanse tomatensalsa (recept van jou) gegeten. Je hebt mij geinspireerd om meer te doen met tempeh, dat ik eigenlijk niet kende in het gebruik. Dankjewel.

  5. Op 28 mei 2018 zal het twee jaar geleden zijn dat iemand hier vroeg wélke sojasaus voor dit recept te gebruiken omdat het recept ~hartstikke slordig!~ alleen ‘sojasaus’ vermeldde en er ~net als van bijv. ‘vruchtensap’, brood’, ‘gedestilleerd’ of ‘olie’~ nogal wat verschillende soorten/smaken van bestaan. Die vraag is nog altijd niet beantwoord. Ik vind dat beschamend, want een nogal narcistisch-hufterig soort misbruik van een tweerichtingscommunicatiekanaal. Zó wordt het door ‘de groene meisjes’ alleen gebruikt om de aandacht voor de eigen publicatie te vergroten, niet om mensen te helpen goed te koken. Door geen antwoord te geven toont het nóg een narcistische trek in de onverschilligheid voor het resultaat dat iemand met het recept kan behalen: wat jullie DOEL (= het bevorderen van lekker en gezond eten) LIJKT, BLIJKT zodoende feitelijk een MIDDEL ter bevestiging van jullie ego(‘s). Onvergeeflijk vind ik dat.
    En als je dan toch keuzes maakt in wat er aan reacties geplaatst wordt, gooi dan in de eerste plaats alle (veelal juichende) reacties eruit van mensen die alleen nog maar van plán zijn om een recept ~ooit nog eens~ te gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>