Geroosterde noten met curry en rozemarijn

nootjes1

Vandaag deel ik een super makkelijk recept voor een lekkere snack of saladetopping: geroosterde noten met curry, balsamico en rozemarijn! Omdat: waarom zou je kant-en-klare ‘bewerkte’ nootjes kopen in de supermarkt als dat niet hoeft?

nootjes2

Deze nootjes hebben een geweldige crunch en zijn lekker van smaak. Uiteraard is dit weer een recept waar je zelf goed mee kan variëren. Liever geen suiker? Probeer het eens met maple syrup! Geen fan van curry? Misschien is chilipoeder ook lekker. En heb je geen oven? Je kan de nootjes ook in een koekenpan roosteren. Kortom… leef je uit!

Wat heb je nodig voor 250 gram geroosterde nootjes?

250 gram gemixte noten zoals amandelen, walnoten en cashewnoten
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel currypoeder
snufje cayennepeper
snufje zeezout
anderhalve eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel gesmolten kokosolie of plantaardige boter
anderhalve eetlepel (bruine) suiker
rozemarijn takjes (zoveel als je wilt)

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 150 graden –

1. Mix de noten met de kruiden in een kom.
2. Roer de balsamico, kokosolie en suiker in een apart kommetje en schenk dit bij de noten. Roer goed door.
3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de nootjes daarover. Zorg dat de nootjes een beetje de ruimte hebben en niet te veel over elkaar heen liggen. Leg een paar takjes rozemarijn er bovenop.
4. Schuif de bakplaat voor 15 minuten in oven en schep om de paar minuten even door, om aanbranden te voorkomen.
5. Laat even afkoelen en snacken maar!

nootjes3 nootjes4

Hoe leuk is het om de nootjes in een mason jar als cadeautje voor iemand mee te nemen? Niks meer aan doen, toch?

Bedankt voor alle leuke foto’s plaatsen die jullie altijd plaatsen met #degroenemeisjes! Laat je het me weer weten als je deze gaat maken? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Geroosterde noten met curry en rozemarijn

  1. Hmmm lekker! lijkt me heerlijk bij een biertje/wijntje! Er staat een add van Koopmans onder het artikel van pizza met tontijn en pizza met mozarella..

  2. Oeh yum! Lekkere verse nootjes! Zo’n zakje met nootjes uit de supermarkt bevat vaak smaakversterkers die ik liever wil vermijden!

  3. Oeh, dit lijkt me ontzettend lekker. En ook nog ’s handig dat ’t zo gemakkelijk te maken is. Ideaal!

  4. Oooh ik houd zo van gecarmelliseerde noten, zeker wanneer ze ook nog gekruid zijn. Ik vind dat echt bizar lekker. Maar juist daarom ga ik het denk ik niet maken, daar kan ik écht niet afblijven. :’D

  5. Jum, jum, jum, ze zien er echt heerlijk uit. Ik heb laatste twee keer geprobeerd nootjes te bakken en heb ze twee keer laten verbranden. Argh! Als ik deze ga maken dan ga ik naast de oven zitten denk ik. ^_^

  6. Dát ziet er goed uit! En heel makkelijk inderdaad. Deze gaat zeker op mijn nog-uit-te-proberen-recepten-lijstje!

  7. lijkt me heel lekker! smaakt het ook naar rozemarijn eigenlijk? aangezien het er niet echt doorheen zit..

    1. Daar ben ik ook benieuwd naar. Of doe je de naaldjes er toch doorheen op het laatst?

  8. Smullen! Ik snap niet hoe ik ooit een jaar zonder oven heb kunnen leven, want alles wat eruit komt is lekker

  9. Is inderdaad een heel leuk idee als cadeau! Vind het altijd leuk om zelfgemaakte cadeau’s te geven en hier kun je zelf ook nog wat van snoepen ;-)

  10. Wat een goed idee zeg! Ik ben heel erg van het zelf maken (dan heb je tenminste controle over de smaak en wat je precies in je eten stopt), dus dit ga ik zeker eens proberen als ik wat tijd heb!

  11. Vandaag gemaakt. Beste ontdekking van de week. Dit is overheerlijk!

  12. Ziet er heerlijk uit. Maple syrup blijft voor mij toch echt behoren tot de suikers! Nog een andere optie? Groetjes ellen

  13. Hoi allemaal

    Deze heb ik net gemaakt en smaakt overheerlijk .
    Een aanrader .

    Liefs en dankjwel

Laat een antwoord achter aan Charlotte Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *