Grapefruit basilicum mocktail

mocktail1

Vraagt dit geweldige weer niet om een ijskoude mocktail? Hell yeah! Vers grapefruitsap gecombineerd met een zelfgemaakte basilicum-gember siroop: jum. Ik kan niet wachten om hier liters van te maken in de zomer.

mocktail2

Als ik een virgin cocktail bestel, krijg ik vaak de vraag: ‘wil je fruitig of kruidig?’ uhhh… wat dacht je van beide! Want er zijn toch heel goede fruit-kruid combinaties? Denk aan sinaasappel-rozemarijn, appel-mint en één mijn favorieten grapefruit-basilicum! En ach, gember is altijd lekker dus die zit ook in de mix.

Voor deze mocktail maak je je eigen basilicum & gember siroop. Ik maak dit met gewone kristal- of rietsuiker. Je zou de suiker misschien kunnen vervangen met kokosbloesemsuiker of zowel suiker als water vervangen met maple syrup.

mocktail5

Wat heb je nodig voor ongeveer 750 ml?

150 gram kristalsuiker
180 ml water
20-25 blaadjes basilicum
5-6 plakken verse gember
sap van 2 grapefruits
600 ml water met koolzuur
ijsblokjes
topping: komkommer, basilicum, grapefruit

Wat ga je doen?

1. Doe de suiker en het water in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Na een minuut is 2 is de suiker opgelost.
2. Voeg de helft van de basilicumblaadjes toe en de verse gember. Laat dit 2-3 minuten langzaam meekoken.
3. Haal het pannetje van het vuur en voeg de andere basilicumblaadjes toe. Laat dit 20 minuten trekken. Haal de siroop door een zeef.
4. Mix het grapefruitsap met het koolzuur water. Voeg je zelfgemaakt basilicum-gember siroop toe. (Doe niet alles in één keer maar proef hoe zoet je het wil hebben.)
5. Doe ijsblokjes of crushed ijs in grote glazen en schenk je mocktail erin. Top af met plakjes komkommer, basilicumblaadjes en partjes grapefruit.

mocktail3 mocktail6 mocktail4

Kom maar door met al die zonnige foto’s met deze mocktail! Laat je het me weten hoe je hem vindt? Dat kan via #degroenemeisjes op instagram.  Alvast bedankt voor het delen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Grapefruit basilicum mocktail

  1. Wat een heerlijk drankje voor de zomer! Deze ga ik zeker onthouden. Ik ben meestal pas van de koude drankjes als het echt boven de 20 graden is :-)

  2. Oh wat ziet hij er lekker én prachtig uit! Ik ben zelf niet zo van mocktails, zit me toch iets teveel suiker in, maar is zeker een leuk recept om een keertje te serveren op een feestje ofzo. (:

  3. Dit ziet er echt prachtig uit, ik zie mezelf al helemaal in ’t zonnetje liggen met dit drankje. Omnom!

  4. Zelfs ik kan deze mocktail maken, denk ik zo :-).
    Het ziet er geweldig uit, nu nog de zomerse temperaturen die er bij horen!

  5. Wat een PRACHTIGE foto’s!! Die kleuren ook, zooo mooi! En het lijkt me erg lekker btw :)

    1. Ik houd niet van gember. Waar kan ik de gember door vervangen?

  6. Hallo Jamie,
    Wat kan ik al suikervervanger gebruiken?
    Honing of kokosbloesem/ palmsuiker?
    En ik lus geen prik, bronwater ook oke?
    Grtz. Annemarie

  7. saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai en hardtstike gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor

Laat een antwoord achter aan Annemarie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *