Groen zonder poen: Mexican salad in a jar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik vind het heerlijk om salades mee te nemen naar mijn werk, gewoon, voor de afwisseling. Het vergt natuurlijk wel enige voorbereiding. Maar als je dan toch je salade op zo’n te gekke manier kan meenemen, dan is dat toch helemaal geen probleem? Trouwens, zóveel voorbereiding kost het nou ook weer niet. Gewoon doen dus! Ik ging voor een Mexicaanse salade met kidneys en een heerlijke frisse dressing met vers limoensap. DELISH. Alle ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt, toko of op de markt te krijgen. Je maakt een grote portie en houdt ingrediënten om het de volgende dag nóg een keer te maken. Lekker lowbudget dus!

Wat heb je nodig voor a BIG Mexican Salad?

  • een halve rode ui
  • een halve rode paprika
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels maïs
  • een halve avocado
  • zoveel (ijsberg-)sla als je wilt
  • 50 gram kidneybonen (uitlekgewicht)
  • 50 gram zwarte boontjes (uitlekgewicht)
  • 2 tacoschelpen (verkruimeld) of een flinke hand tortilla chips naturel

Voor de dressing heb je nodig: 

  • het sap van een halve limoen
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel koriander (gedroogd of vers, mag beide)
  • een halve theelepel cajunkruiden
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

  1. Het is heel erg simpel: je snijdt alles in stukjes, ringen, reepjes, blokjes of hoe jij het dan ook lekker vindt om deze veggies te eten. Je legt de ijsbergsla op de bodem van de jar en begint te stapelen. Laagje voor laagje een andere kleur. On top voeg je de tortillachips toe.
  2. De dressing maak je door het limoensap te mengen met de olijfolie en de kruiden. Easy!

Tip 1: als je de jar mee wilt nemen naar je werk, is het verstandig om de pit van de avocado in de jar te stoppen. Dit voorkomt dat de avocado bruin wordt.
Tip 2: je kan de dressing los meenemen in een bakje, of al bij de sla doen. In dat geval raden we aan om de tortillachips los mee te nemen, aangezien deze anders vochtig wordt.
Tip 3: je kan de jar gewoon ‘omkieperen’ op een bord en je salade op deze manier eten. Je salade ziet er dan nog steeds hartstikke lekker uit. Kijk maar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trouwens! Deze week is het weer Receptenweek bij De Groene Meisjes. Dat betekent dat we iedere werkdag (van maandag tot en met vrijdag dus) een recept gaan plaatsen. Daarnaast komen er natuurlijk ook nog andere artikelen online. Veel kook-en bakplezier alvast!

Wie van jullie heeft er ook wel eens salade in een jar meegenomen? We zijn heel benieuwd wie van jullie deze salade gaan maken! We horen het natuurlijk heel graag via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes). Alvast bedankt voor het delen van de foto’s!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “Groen zonder poen: Mexican salad in a jar

  1. Ik neem sinds januari elke dag salade mee naar mijn werk voor de lunch, heerlijk! Meestal lijkt de salade wel een beetje op deze, er zitten altijd bonen door. Linzen door de salade zijn ook erg fijn, trouwens.

    Ik weet niet of ik mijn salade wel mee zou durven nemen in een glazen pot. Ik heb verschillende bakjes en doosjes, die allemaal nagenoeg onbreekbaar zijn.

  2. Ah yum, superlekker! Ik ben echt gek op avocado en mais, dus dit lijkt me een héle fijne salade :) Ik heb laatst trouwens ook een brie, linzen, druiven, noten salade van de AH gehad, en die was me toch eens lekker! Echt een aanrader!

  3. Dat ziet er onwijs lekker uit. Ga het gelijk opschrijven in me recepten notebook

  4. Wat een fijn recept maareh, hoe ga ik die halve avocado bewaren?

    1. in een bakje in de koelkast :) Je kan er een beetje citroensap overheen sprenkelen, of de pit erin laten zitten. Dan wordt ie niet bruin :)

  5. Wat een heerlijk recept! Ik neem eigenlijk nooit een salade mee naar het werk. Dit lijkt me super handig!

  6. Klinkt heerlijk! Echter, ik vind het eten van paprika en avocado nu niet zo groen, en ook niet zo goedkoop. Ik probeer zo veel mogelijk seizoenssalades te maken. Nu is dat wel even lastig, omdat er nog niet/niet meer zo veel seizoensgroente is. Maar het kan wel hoor! Met witlof en walnootjes, wortel pastinaak appel en rozijntjes, of rode kool met balsamico en postelein. Is helemaal voordelig en ook hartstikke groen. En dat in die pot, dat ga ik ook proberen!

  7. Lekker zeg! Dit is ook altijd de basis van mijn sla als ik op de goedkope tour ben :) Heb er alleen nog nooit over gedacht om cajunkruiden in de dressing te doen, ga ik zeker uitproberen!
    Ik snap alleen het nut niet van je sla mee nemen in een glazen pot… Al dat extra gewicht…

  8. Wat een heerlijke combinatie! Ik ben dol op bonen in salades, en die dressing lijkt me helemaal zalig ^^

  9. Wat ziet die salade er heerlijk uit! Maar doen jullie echt maar een theelepel olie door zo’n hele pot?

    1. ja! en het liefst gebruiken we helemaal geen olie. Dus het kan ook prima met alleen limoensap :)

  10. Gisteren gemaakt als onderdeel van het avondeten. Wat was het heerlijk! Maar veel, dus salade met dressing over… Toch maar bewaard en vandaag mee naar mijn werk. Ik zal je zeggen, vandaag was ie NOG lekkerder!!! Uiteraard wel ter plaatse wat chipjes verkruimeld, gelukkig deden we dat gister ook per persoon aan tafel, dus deze waren vers en knapperig. Echt een aanrader dus! Ik heb trouwens bij gebrek aan meer receptideeen met avocado gewoon een hele avocado in de salade gemikt, was zeker niet overheersend!

  11. Super leuk en lekker! Kunnen jullie meer recepten voor een salad in a jar plaatsen? Het is namelijk een ideale manier om je salade mee te nemen, naar je werk bv.

  12. Artikel is van lang geleden, maar toch een reactie… Als je de dressing onderin doet, vervolgens de zware ingredienten (avocado eerst, dressing houdt deze dan vochtig) etc, dan verkruimelde chips en als laatste de sla, dan blijft de salade lekker fris en knapperig en in de koelkast langer goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *