Groen zonder poen: spaghetti met auberginesaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yay! Het is weer MeatFreeMonday! Een goede reden voor een nieuw vegan recept. Eén van mijn lievelingsreceptsites is Budgetbytes. De recepten zijn lang niet allemaal vegetarisch of veganistisch maar wel erg budget! Ik vind het altijd een uitdaging om een niet-vegetarisch recept te veganizen. Zo kwam ik een recept tegen van pasta met een aubergine saus en ansjovis. Ik heb de ansjovis vervangen door zwarte olijven en heb de suiker vervangen door rijststroop. Een ideaal simpel recept voor maandag na een lange dag werken! Daarbij komt dat alle ingredienten bij de reguliere supermarkt, toko, op de markt of bij de biowinkel te krijgen zijn. Je kan het recept dus zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 theelepel olijf of kokosolie
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels tomatenpuree
1 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde chilivlokken (ik hou van pittig dus doe wat minder als je niet van pittig eet houdt)
1 tl rijststroop of ander zoetmiddel (ik raad kokossuiker af omdat dat snel verbrand)
verse peper
3 eetlepels plakjes zwarte olijven (of meer)
spaghetti voor 2 personen (je kan alle soorten spaghetti kiezen die je maar wilt, als het maar vegan is)
verse basilicum
vegan parmezaanse kaas of edelgistvlokken

Wat moet je doen?
1. Snij de ui in blokjes, pers de teentjes knoflook en verhit beide in een pan met olie tot de ui zacht is. Dit is na 5 minuten.
2. Snij ondertussen de aubergine in kleine stukjes. Wanneer de uien zacht zijn voeg je de aubergine toe en bak dit ongeveer 10 minuten.
3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde basilicum, rijststroop, peper, olijvenplakjes en chilivlokken toe. Doe een deksel op de pan en laat dit 15 minuten zacht koken.
4. Kook ondertussen de spaghetti volgens verpakking. Als je pasta gaar is giet je het af.
5. Als beide klaar zijn voeg je de saus bij de pasta en roer je het allemaal goed door elkaar.
6. Verdeel over 2 borden. Serveer met verse basilicum en edelgistvlokken/vegan parmezaanse kaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij raden de parmezaanse kaas van Veggiedeli.nl aan: een lekkere kaasvervanger voor over je pasta. Bij deze vegan webshop krijg je met de code ‘MEISJES5‘ 5% op de hele bestelling. Deze actie is geldig tot 30 april.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor deze pasta gebruikte wij biologische producten (op de olijven na) maar toch bleef het ook voor ons een budgetrecept. De aubergine lag namelijk met een 50% sticker bij de Ekoplaza omdat hij er niet helemaal mooi uitzag. Kijk dus altijd eerst even in de aanbiedingenbak bij de natuurwinkel in de buurt. Dit kan soms echt veel schelen!

Geniet van deze maaltijd en maak er een mooie week van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Groen zonder poen: spaghetti met auberginesaus

  1. Mmm dit klinkt echt als een heerlijk recept! Mijn voornemen is om meer te gaan koken met aubergine omdat ik deze groente heel smaakvol vind maar combineren in recept blijft een uitdaging, dit is al een leuk idee met aubergine’

  2. Lekker! Al zou ik er helemaal geen chili in doen omdat ik dan weer net helemaal niet van pittig hou. :-)

  3. Klinkt erg goed, deze ga ik zeker proberen, aangezien mijn peuter ongeveer alleen maar pasta lust en ik wel is een variatie op onze eigen pasta saus zoek :-)

  4. Hmmmm maar dan wel zonder de zoetstof en waarschijnlijk met ‘pasta’ van courgette gemaakt.

  5. Heerlijk recept, pasta is altijd goed.

    Het jammere van Veggiedeli vind ik dat je een bestelling boven de 25 euro moet plaatsen.

    Weet iemand anders nog een goede site waar ik bv Vegan strooikaas kan bestellen?
    X

  6. Heerlijk recept! Verder sluit ik me aan bij de vraag van Eline hierboven. Weet iemand een andere winkel of webshop waar je vegan strooikaas kunt kopen?

    Bedankt alvast:)

  7. Het is al een oude post, maar toch even zeggen dat dit echt op mijn favorieten lijstje staat! Deze pastasaus wordt regelmatig gemaakt, zo lekker maar ook simpel. Staat vrijdag weer op de planning :-)

  8. Inderdaad al een oude post. Kwam er toevallig op en van mij mag het recept geschrapt worden. Lijkt mij echt niey lekker vanwege die vegan parmezaan. Waar is dat van gemaakt? Wat een nep produkt. Bll. Eet het dan zonder kaas.

Laat een antwoord achter aan cheyenne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *