Homemade Naanbrood met kerriehummus en gekruide wortelsalade

Vegan recept voor simpel en snel Naan brood met kerriehummus en gekruide wortelsalade. Dit naanbrood is ook heerlijk bij een pan curry, een kop soep of met een sojayoghurtdip, bij de borrel. Een ideaal basisrecept dat iedereen eens moet proberen!
Vegan recept voor simpel en snel Naan brood met kerriehummus en gekruide wortelsalade. Dit naanbrood is ook heerlijk bij een pan curry, een kop soep of met een sojayoghurtdip, bij de borrel. Een ideaal basisrecept. Lees de stap-voor-stap handleiding op de blog.
naan6 Op een festival, afgelopen zomer, aten we een warm naanbrood met vegetarische gyros en rauwkost. My goodness, dát was lekker. Helaas zijn veel naanbroden die je in de winkel koopt niet vegan, omdat er vaak yoghurt in wordt verwerkt. Hoe los je dat op? Juist, door ze zelf te bakken! Jamie ging ermee aan de slag. Zeg nou zelf, dit ziet er toch uit alsof je op een hippe foodmarkt staat? Kan ook gewoon bij jou thuis hoor! naan4 Ik wilde al heel lang zelf eens naanbrood maken. Vorige week postte chickslovefood een geweldig en simpel recept voor een naanbrood met 2 ingrediënten. Vervang de volle yoghurt door sojayoghurt en je hebt een super lekker vegan brood! (Thanks girls :)) Je kan de vulling natuurlijk zo moeilijk maken als je zelf wil. Ik vulde het brood met curryhummus, wortelsalade, geroosterde kikkererwten en groenten. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de wortel en kikkererwten weg te laten voor een snellere lunch. naan9 naan7

Naanbrood met knoflook en koriander

Wat heb je nodig voor 4 naanbroodjes? 200 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram sojayoghurt flinke snuf zout 1 flinke eetlepel olijfolie 1 theelepel gedroogde koriander 1 teentje knoflook, gesneden Wat ga je doen? 1. Mix de olie met de koriander en knoflook en zet aan de kant. 2. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Roer de sojayoghurt door het meel. Voeg ook het zout toe. 3. Kneed de mix tot je een stevig deeg hebt. Verdeel het deeg is vier gelijke delen. 4. Bestrooi je aanrechtblad en deegroller met flink wat meel. 5. Rol het eerste deegballetje uit in de vorm van naanbrood (soort ovale driehoek). 6. Verwarm een koekenpan op het fornuis. Leg hier (droog) het naanbrood in. Bestrijk het naanbrood met wat van koriander-knoflook olie. 7. Draai het brood na 3-4 minuten om en bak de andere kant nog eens 3 minuten. 8. Ga zo door tot je 4 naanbroodjes hebt gebakken. naan2 naan8

Gekruide wortelsalade

Wat heb je nodig? 3 wortels, geraspt sap en rasp van 1 citroen handje verse koriander 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel komijnpoeder snufje kaneelpoeder handje verse koriander Wat ga je doen? Mix de ingrediënten in een kom en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast. naan10

Curry hummus

Wat heb je nodig? 1 pot kikkererwten, uitgelekt (250 gram) sap van 1 citroen 2 eetlepels tahini anderhalve theelepel currypoeder 1 eetlepel water Wat ga je doen? Mix alle ingrediënten in een keukenmachine. naan11

Geroosterde kikkererwten

Wat heb je nodig? 1 pot kikkererwten, uitgelekt (250 gram) theelepel kruidenmix zoals za’atar of cajunkruiden Wat ga je doen? – Verwarm de oven voor op 200 graden – 1. Bedek een ovenrooster met bakpapier of gebruik een bakplaat. 2. Mix de kikkererwten met de kruidenmix en leg op het bakpapier/bakplaat. 3. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. naan3 naan999 Jamie pakte lekker uit, zoals je ziet. Broodjes bakken, wortelsalade maken, kikkererwten roosteren, hummus maken… Maar deze broodjes smaken ook heerlijk bij een pan curry, een kop soep of met een sojayoghurtdip, bij de borrel. Het is een ideaal basisrecept dat iedereen eens zou moeten proberen! Wij zijn heel benieuwd wie van jullie er ook aan de slag gaan met het bakken van naanbrood! Laten jullie het ons weten? Ook zouden we het te gek vinden om een foto van het eindresultaat te zien. Een foto kun je delen via #degroenemeisjes op Instagram. Veel bak-en kookplezier en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

80 gedachten over “Homemade Naanbrood met kerriehummus en gekruide wortelsalade

  1. Ziet er weer prachtig uit zeg, jullie zouden eigenlijk een restaurant moeten beginnen haha! Dit ga ik zeker weten heel snel eens maken!

  2. OMG, dames, de foodfoto’s zijn zo fantastisch. Alleen al van de foto’s word ik gelukkig!

  3. Dit lijkt me heerlijk en ik ga het zeker eens maken. Ik heb een taalkundige opmerking: waarom schrijven jullie altijd ‘zet voor xx minuten in de oven’ of varianten daarop? Dat ‘voor’ is overgenomen uit het Engels en heeft in het Nederlands geen functie. Ik snap het helemaal als jullie dit gezeik vinden maar mijn taalhart gaat er een beetje pijn van doen. Verder alle lof voor jullie geweldige blog!

    1. Helemaal mee eens! Verder, wat een superrecept en wat een mooie foto’s!

  4. Wat ziet dat er lekker uit! En hele mooie foto’s. Ik heb ook weleens zelf naan brood gemaakt, erg lekker. En die wortelsalade lijkt me ook heerlijk.

  5. Wow, het ziet er echt geweldig uit!! Wat een prachtige foto’s weer. Ik word er gewoon blij van als ik er naar kijk!
    Liefs,
    Eva

  6. ohhh het ziet er echt heerlijk uit! ik heb een paar maanden geleden voor het eerst zelf vegan naan gemaakt toen ik indiaas kookte voor veel eters :) maar dat was nog best een ingewikkeld recept, met gist enzo. jullie recept ga ik zeker ook eens proberen! de rest lijkt me ook super lekker!

  7. Wat een heerlijk recept met super mooie foto’s! Dit ga ik absoluut maken :)

  8. Ohh die vegagyros van Vleesch noch Visch? Die vond ik ook zo lekker! Heb al m’n vleesetende vrienden er mee naartoe genomen en iedereen vond het lekker! Dit ziet er ook mega lekker uit, Maura was gisteren al aan het kwijlen op jullie instagramfoto dus ik denk dat wij dit binnenkort een keer gaan maken. Prachtige foto’s ook weer!

    Ps. ik vind een Groene Meisjes foodtruck ook een heel goed idee!

  9. Ziet er lekker uit! Ik wilde morgen al jullie thumb print cookies maken en ik denk dat dit er dan ook wel bij kan. Alleen dan moet ik wel even een deegroller van de buren lenen ;-)

    1. Ps in plaats van een deegroller gebruiken wij ook wel eens een glazen fles.

  10. Ik heb nog niet Gelunched dus ik ga een banaan eten, naar de supermarkt en dan duik ik de keuken in ?

  11. Wat een geweldige foto’s weer! En het recept ga ik ook zeker proberen.
    Keep up the good work!

  12. Oke, dit wil ik dus echt heel graag maken! Heb een keer eerder naan gemaakt maar dat was in mijn herinnering veel meer ‘gedoe’. Dit recept sla ik meteen even op :)

  13. ahmaigaaaaahd *LA voice*

    Even serieus; ziet er gruuuuwelijk lekker uit. Comfortfood 2.0

  14. Oh yummy, wat een mouthwatering foto’s weer! En zo leuk, ik vroeg deze week nog in een reactie aan de Chicks of ze dachten dat dit met sojayoghurt ook zou lukken. Ben er nog niet aan toegekomen om het zelf te proberen, maar nu ga ik dat zeker doen ;) De combo van bijgerechten lijkt me heerlijk!

  15. Klinkt goed! Ik heb wel eens naan gemaakt, maar dat was volgens mij alleen met meel en water.
    Waar is die snijplank van?

  16. Jeeeeetje Jamie! Wat een GE-WEL-DIGE foto’s!! T klinkt allemaal al om op te eten, maar de foto’s maken het plaatje compleet! Jouw styling is ZO mooooi! Alles klopt gewoon! Deze opgeslagen om binnenkort eens te maken, yay!

  17. Wauw !!! Wat ziet dat er heerlijk uit, dit ga ik zeker maken =]

  18. Ik heb nog nooit naanbrood gegeten, maar het lijkt me superlekker! Misschien maak ik het morgen – zondag is mijn vaste kookdag – wel.

  19. Oh my god wat ziet dit er lekker uit….. Ik ben echt gek op Indiaas eten en mijn vriend ook dus ik ga absoluut ook naan brood proberen te bakken want alles wat hier in de winkels ligt is met yogurt :(

    1. Oh dan moet je dit echt proberen! Klopt, alleen bij Marqt kunnen wij naanbrood zonder yoghurt erin krijgen, maar het is prijzig. Dus dit is echt een ideale uitvinding!

  20. Echt maf die yoghurt want in India doen ze er helemaal geen yoghurt door, stom!

  21. Met Naanbrood uit de biowinkel (keuzes maken met 2 kleine boyz) deze heerlijkheid gemaakt, was smullen! Ik schrok wel toen een kikkererwt ontplofte toen ik ze omschepte in de oven. Dus voor bij de volgende versie: ontploffingsgevaar…

  22. Klinkt echt heerlijk! Zou je het naanbrood ook met soja yoghurt en havermeel kunnen maken denk je?

  23. Zo dit ziet er echt te gek uit! En wat een prachtige foto, die ga ik meteen even pinnen =)

  24. Ik lees nog eens de instructies van het naanbrood door en; wait whut? Zo makkelijk??!!

  25. Dit zag er zooooo fantastisch lekker uit! Ik moest en zou dit maken en vandaag heb ik me eraan gegeven. Hemels! Voor mijn vriend met coeliakie moest het een glutenvrije variant worden, maar ook dat is prima gelukt! Morgen doen we een tweede ronde :)
    Van het naanbrood werden we helemaal blij, we zien er toekomstige pizza’s in, olijvenbos, ‘wraps’ met falafel.

    1. Oh wat goed zeg! Wat voor meel heb je gebruikt om het glutenvrij te maken?

      1. Meergranen broodmix van Appie, wat een mix is van oa rijst-, mais-, aardappel- en boekweitmeel. Heb eens verder gesnuffeld naar andere mogelijkheden. Ga ze een volgende keer proberen van amandel- en tapiocameel, denk dat ze dan wat luchtiger zijn. Vaker opscheppen, hoera!

  26. Hier word ik heel erg blij van. Wat een prachtige foto’s! Dit ga ik zeker maken. Omdat ik liever geen wit meel gebruik, hebben de ervaren koks nog tips waarmee ik dat kan vervangen?

  27. Ik wil even laten weten dat ik de naanbroodjes ook gemaakt heb en ze waren super! ipv de rest van het recept, heb ik ze gebruikt bij de shakshuka met hummus. Het was echt een feestje! :)

  28. Zo!! Vanavond gemaakt. Echt super lekker. Wist niet dat het maken van naanbrood zo makkelijk is en dan ook nog zo lekker smaakt! fijn om op zondagavond zo te kunnen “snacken”. :-)

    1. Lekker he? is ook 1 van onze favoriete ontdekkingen van de afgelopen tijd!

      1. Absoluut! Bij ons blijft ie er ook in. Alhoewel zoonlief iets minder tevreden was met het geheel.. Maar ja dat krijg je als je 4 bent ;-). En nu ga ik aan de brocolitaart beginnen. Ben benieuwd!

  29. Hoe dun moet je de broodjes uitrollen, zo dun mogelijk? Ik had ze redelijk dun dacht ik maar ze zijn toch niet helemaal lekker gaar geworden van binnen. De smaak was wel super trouwens!

  30. Wat een ongelofelijk lekkere maaltijd was dit. Dit ga ik zeker vaker maken. Maar dan maak ik van de humus en de geroosterde kikkererwten het dubbele recept. Echt super lekker.

  31. Heb dit met een vriendinnetje voor onze verjaardagen gemaakt en het was heerlijk! Ik vond het vooral heel gaaf om zelf naanbrood te maken :) Bedankt groene meisjes!

  32. Wat is dit goddelijk lekker zeg net gemaakt. Heb er zelf een knoflookdip van sojayogurt bij gemaakt. Erg lekker en simpel

  33. OMG dit wil ik dus zo snel mogelijk maken! Heb wel een vraagje: kan dit ook met spelt of glutenvrij meel? Zelfrijzend zal wel tarwe bevatten, niet? :( xx

  34. Hai Merel,

    Maandag ga ik dit maken, ziet er te lekker uit.
    Mijn moeder even laten proeven dat VEGAN eten niet saai is en niet alleen maar rauw :).
    Wel even een vraagje over het Naanbrood.
    Wil zelf speltmeel of boekweitbeel gebruiken, maar is natuurlijk niet zelfrijzend…
    1 th. bakpoeder zou dat voldoende zijn?
    Jullie bakken en koken zo veel, misschien dat jullie een juiste verhouding weten?
    Of zou gist dan een betere optie zijn?

    Alvast bedankt.

    Liefs,
    Manon

  35. Hi!

    Mhmm! Super lekker recept!
    Dankjewel voor de inspiratie!
    Door welk meel zou ik eventueel het zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen, voor glutenvrij naanbrood?
    Rijstmeel, kikkererwtenmeel, maismeel?

    Ik hoor graag.

    Fijne dag.

    Veel groetjes,
    Cathelijne.

  36. Dit ziet er heerlijk uit! En die foto’s.. Alleen daar word ik al hongerig van!

    X Sytse

  37. Aan manlief laten zien, reactie; ‘Ja ziet er lekker uit, alleen wil ik er geen krant omheen en ook geen papieren strikje’ :D

  38. Ik heb alleen dit recept er even bij gepakt voor naanbrood bij een curry. Ze waren lekker, maar ik weet niet of het helemaal goed gegaan is. Hoe dik moet ik ze uitrollen en moeten ze op medium heat gebakken worden? Dat mis ik een beetje in de uitleg :(

  39. Hellup! Ik snap niet hoe ik de kikkererwten kan malen. Dat is de enige reden dat ik het niet maak. Mijn staafmixer raakt oververhit, mijn ninjablender raakt vast en maalt ook niet met welke beker dan ook.
    Hoe moet dit? Ik kan geen oplossing vinden op internet en voel me zo dom…
    Heb het hele arsenaal altijd op het aanrecht staan (al tig keer geprobeerd) alles vies en doe het dan weer in een ander apparaat maar krijg het nog steeds niet goed gemalen. Doen jullie er zoveel vloeistof in dan? Want dat staat nooit in het recept en ook niet in een potje uit de winkel trouwens….

Laat een antwoord achter aan Eske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *