KOKEN MET STERREN: HOMEMADE GRANOLA

We zeggen dan wel ‘granola,’ we bedoelen natuurlijk gewoon muesli. Vandaag geen taart of koekje, maar iets waar je iedere dag, bijvoorbeeld bij je ontbijt, plezier van kan hebben.

We hebben gespiekt bij het recept van Vegadutchie en hier onze eigen draai aangegeven.

Dit is wat je nodig hebt voor een grote weckpot vol met knapperige muesli:

350 gram havervlokken (onbewerkt, bij de biowinkel)
150 gram ongezouten noten
1 kopje kokosrasp
100 gram gedroogde cranberries
2 theelepels kaneel of speculaaskruiden
4 eetlepel kokosolie
6 eetlepels rijststroop (biowinkel)

Even tussendoor: waarom kokosolie gebruiken? Het vet uit de kokosnoot wordt niet opgeslagen in het vetweefsel, maar wordt direct omgezet in bruikbare energie. Voor meer informatie over kokosolie kan je deze site even checken!

En dit is wat je moet doen:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed een bakvorm (wij gebruikten een grote taartvorm) met bakpapier.
3. Hak de noten, niet al te fijn.
4. Mix alle droge ingredienten in de bakvorm.
5. Verwarm de kokosolie kort en mix deze met de rijststroop.
6. Giet dit mengsel over de droge ingredienten in de bakvorm en roer goed door.
7. Plaats de bakvorm voor 35 minuten in de oven.
8. Schep de muesli tussendoor een paar keer om.

De voordelen van deze muesli; geen onnodige suikers, je weet precies wat je erin doet (je kunt ook variëren met ander gedroogd fruit,) het is supermakkelijk en snel klaar én je huis ruikt heerlijk.

Fijne zondag :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “KOKEN MET STERREN: HOMEMADE GRANOLA

  1. Dit staat al zo lang op me lijstje. Ik moet echt even de ingredienten bij elkaar sprokkelen. En kokosolie is idd een betere ‘vet’ dan gewone boter.

    Lekker.

  2. […] ook voor kiezen om zelf iets te maken! Wat denk je van een weckpotje met homemade granola? (Check hier het recept) Doe een leuke strik om het potje, of plak er een mooi etiket op en klaar ben je. Vertel […]

  3. Mmm, heb ze net uit de oven gehaald en m’n huis ruikt inderdaad heerlijk..!

    Bedankt voor het lekkere recept!

  4. Heerlijk, de lekkerste cruesli die ik ooit heb geproefd. Ik maak hem voortaan altijd zelf en de logende keer ga ik experimenteren met andere ingrediënten. Veel dank voor het recept, green girls!

  5. O ja, ik had er ook een bakje gemengde zaden en pitten door gegooid en wat chiazaad

  6. klinkt erg goed
    mag je ipv cranberries ook rozijnen nemen?
    Ik houd niet zo van cranberries namelijk..

  7. staat in de oven!
    ik ben erg benieuwd,
    ik heb er rozijntjes in gedaan ipv cranberries….

  8. lekker hoor!
    maar misschien doe ik de volgende keer de rozijntjes er pas in als de rest uit de oven komt…nu smaken ze wat bitter

    Bedankt voor je recept!

  9. Hoi! Heb ‘m net gemaakt, ruikt alvast heerlijk :-) Ik vroeg me af of je misschien kunt aangeven hoeveel gram ongeveer een gezonde portie is? Ik combineer ’t met magere kwark en evt. wat fruit, als ontbijt

  10. Kan je in plaats van rijststroop ook honing gebruiken?

  11. Wij eten zo’n 50 gram muesli per persoon. En zeker in combinatie met kwark moet dat ruim voldoende zijn.

  12. Klinkt super lekker. Ben dol op muesli, maar allergisch voor noten. Hebben jullie ideeen voor een goede vervanging hiervan in de muesli?

  13. Om de hoeveel tijd moet je de muesli omscheppen? Die van mij is ondanks het omscheppen namelijk verbrand, terwijl het nog maar 25 min. in de oven zat… Zonde :-(

  14. Maak momenteel de homemade muesli!!!! En het huis ruikt heerlijk!!!! Cadeautje voor mijn oma en beetje voormezelf! Lovely ladies! Ik ben echt fan van jullie!! Xjes

  15. Annelies A. A. Vanbelle schreef:

    Hier doe ik de oven altijd op 150°, scheelt een pak en nooit verbrand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *