KOKEN MET STERREN: VEGAN BONBONS

Have a lovely weekend; make your own vegan bonbons! Een supersnel en simpel receptje voor de lekkerste vegan bonbons uit de koelkast.

Wat je nodig hebt:

* Ricepops (zonder honing) bijvoorbeeld bij de Chinese supermarkt/toko te koop
* Santen (kokoscreme, zowel bij de betere supermarkt als bij de Chinese toko te koop)
* Pure chocolade (wij gebruikten hier Tony’s Chocolonely)
* Bonbonvorm (wij gebruikten hier de good old Tupperware vorm, we just love it. Maar het kan bijvoorbeeld ook in ijsblokjesvormen, met hartjes, sterretjes, noem maar op.)

1

De krachtsinspanningen

1. In het geval van een reep ricepops: verkruimel de reep tot kleine ‘brokjes’
In het geval van losse ricepops: verdeel de pops over de bonbonvormpjes

2. Laat de chocolade in een bakje bijna helemaal smelten in de magnetron. Dit duurt als het goed is 1 minuut. (let op! chocolade kan makkelijk aanbranden!)

3. Haal het bakje met de chocolade uit de magnetron en roer goed door tot er geen stukjes meer in zitten.

4. Verbrokkel nu een paar stukjes santen (let op: santen is erg sterk van smaak, dus niet te veel!) over de gesmolten chocolade en zet het bakje nog voor zo’n 30 seconden terug in de magnetron

5. Haal het bakje weer uit de magnetron en roer de gesmolten santen nu goed door de chocolade.

2

6. Verdeel de chocolade over de ricepops in de bonbonvorm

3

7. Zet de bonbonvorm voor een uurtje in de koelkast

8. Haal de bonbonvorm uit de koelkast. Als het goed is, heb je nu gestolde chocolade om de ricepops heen. Haal de bonbons voorzichtig uit de vorm en draai ze om.

9. Leg de bonbons op een schaaltje met bij voorkeur een prachtig prinses Sissi-tafereel. En eet ze op. Want echt, deze bonbons moet je opeten. Niet alleen naar kijken dus, gewoon opeten. Ze zijn heer-lijk!

4
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN BONBONS

  1. Het ziet er echt heerlijk uit! Enige dat ik me afvraag: zit er in chocolade ook geen melk?! Of is het vegetarisch ipv veganistisch?

    1. Hoi Daantje, kan me voorstellen dat je je dat afvraagt. Als je op zoek bent naar veganistische chocolade, dan is het een kwestie van de etiketten goed lezen. De pure reep van Tony’s Chocoloney bijvoorbeeld, bevat geen melk. Ook verkopen ze in de biowinkel en in het bio-schap van de AH vaak wel rijstmelkchocolade. Dat heeft dan de smaak van melkchocolade, maar is zonder koemelk gemaakt.
      Dat is lekker voor als je een keer geen zin hebt in pure chocolade :)

    1. Hoi Roos, ik hoop dat je iets aan het antwoord op Daantje’s vraag hebt! Er is keuze genoeg!

  2. Wie wat bewaart…….altijd handig zo’n Tupperware siliconenvorm ;) Ze zien er byzonder smakelijk uit!

  3. Oh Tony’s chocola… Daar mag je me ’s nachts voor wakker maken! Puur, melk, met hazelnoten, ze zijn allemaal heel lekker.
    Leuk idee voor de bonbons, die ga ik een keer voor mijn broer maken.

    1. Leuk Marloes! en het is waar wat je zegt: Tony’s is HEERLIJK!

  4. ziet er heerlijk uit. hoe lang blijven ze houdbaar? en op welke temperatuur moeten ze bewaard worden?

Laat een antwoord achter aan degroenemeisjes Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *