KOKEN MET STERREN: VEGAN LINZEN-CURRY SOEP

Het is weer eens tijd voor een lekker soeprecept! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten houden de Groene Meisjes van pittige, oosterse gerechten. Vandaar deze stevig gevulde linzensoep, geserveerd met papadums. MMM! Linzen vormen een supergezonde vleesvervanger, omdat er veel eiwitten en weinig vetten in zitten en ze vullen goed. Het geeft gerechten de ‘bite’ die vleesliefhebbers vaak missen in vegetarische gerechten. Wij zijn dol op linzen omdat je er van alles mee kan doen; van wraps en salades opvullen…tot soep koken!

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

2 eetlepels olie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels milde curry pasta (bijvoorbeeld van Patak)
1,5 liter groentebouillon
250 gram linzen
1 dikke prei in ringen gesneden
300 gram wortel in blokjes gesneden
2-3 eetlepels verse koriander
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes met de currypasta.
2. Schenk de bouillon erbij.
3. Voeg de linzen toe.
4. Kook de soep 30 minuten op zacht vuur.
5. Roer de preiringen en wortelblokjes door de soep.
6. Kook dit geheel nog 10 tot 20 minuten. (check tussendoor of de groente en linzen niet te slap worden!) Roer de soep regelmatig door.
7. Proef de soep tussendoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Let wel op: deze soep is door de currypasta al behoorlijk zout.
8. Serveer de soep met verse koriander ‘on top’ en papadums om lekker te dippen!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN LINZEN-CURRY SOEP

  1. Ik heb deze soep al voor verschillende (non vegan) mensen gemaakt, en iedereen is weg van de smaak!
    (Om het aantrekkelijker te maken voor moeilijke eters heb ik wel de staafmixer erdoor gehaald.)

  2. Vind het met veel recepten met linzen zo lastig om te ontdekken of er gedroogde linzen of linzen uit blik worden bedoeld. En als het hier gaat om gedroogde linzen, is het dan 250 hgram gedroogde linzen of nadat ze geweekt zijn?
    alvast dank.

  3. Ik gebruik de gedroogde rode linzen van de Turk. Half uurtje meekoken en ze zijn klaar. Bedankt voor jullie heerlijke recept. Ik heb thuis een vegapubertje en zij smult hier van

  4. Begon helemaal fout met deze soep (blikje gekookte linzen :-() Maar na toevoeging van rijst en ongekookte rode linzen is het helemaal goed gekomen. De soep is heerlijk! Dit ga ik vaker maken. :-)

  5. Ik was wat ziekjes vandaag en m’n hubbie maakte deze soep voor me. Hij was héérlijk, perfect zelfs! Bedankt groene meisjes voor dit recept!

  6. Net een pan vol gemaakt (2x het recept zodat ik wat kan invriezen). Hij smaakt heerlijk! Lekker vol van smaak. En die koriander maakt ‘m extra lekker. Bedankt voor het recept! :-)

  7. Bedankt voor het recept. Ik heb hem vandaag gemaakt, hij was heerlijk en iedereen heeft alles helemaal opgegeten! Ben blij met dit recept want de soep is lekker en gezond.

  8. Lijkt me super lekker. Kwam op dit recept terecht via Google, want ik zoek een vegan red curry paste, maar de Patak die jullie adviseren is niet vegan. Er zit melkzuur in.

  9. Deze soep was jaren geleden één van mijn favorieten. Ik was ‘m een beetje vergeten, maar vorige week, tijdens die kou herinnerde ik me ‘m ineens weer. Hij staat nu te pruttelen en mijn huis vult zich met heerlijke geuren :) Ik heb overigens in plaats van de currypasta zelf allerlei kruiden gemengd en daar een kruidenpasta van gemaakt. Yum yum!!

  10. Ik ben op zoek naar een bestemming voor 2 pakken gedroogde blonde linzen van Hak, die ik per ongeluk fout had gekocht. Kan ik die gebruiken voor dit recept? Of heb je daarvoor misschien een andere tip…?
    Alvast dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *