Listography

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien heb je de term ‘Listography’ al voorbij horen of  zien komen? De kans is vrij groot, want Listography is hot at the moment. En dat is best een grappig gegeven, want feitelijk is listography niks meer dan lijstjes maken. Lijstjes maken voor allerlei dingen, zoals voor de toekomst, voor een reis die je gaat maken, lijstjes over je huisdieren of kinderen, lijstjes over je verleden. Je ordent je gedachten door er lijstjes over te maken. Listography-boeken helpen je hierbij. Omdat ik een absolute sucker voor lijstjes ben (boodschappenlijstjes, to do lijstjes, checklijstjes, wenslijstjes, goede voornemenslijstjes, enzovoorts) kocht ik het boek My Future Listography.  Het is zoooo leuk! Ik laat het je zien.

Ten eerste: het boek ziet er ontzettend mooi uit. Het is gedrukt op papier dat heel lekker glad aanvoelt, de afgeronde hoekjes vind ik leuk en de illustraties zijn aandoenlijk. Kortom; het boek is in ieder geval leuk om te bekijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We beginnen met een heel korte uitleg. Het komt hier op neer: “vul de lijstjes in en je zult merken dat alle dingen die je wenst ook echt naar je toekomen.” Dat is een gedachte waar ik heel graag aan vasthoud, dus ik ga ervoor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan begint het. Lijstjes maken. Heeeeel veel (tientallen) lijstjes invullen.  Voorin het boek vind je een index van alle lijstjes die in het boek staan. Dat is handig, want zo kan je alles lekker makkelijk terugvinden.

Wat voor lijstjes kom je zoal tegen? Zomaar een paar:

 • musea die ik wil bezoeken
 • televisieseries die ik wil kijken
 • slechte gewoonten waarmee ik wil stoppen
 • steden die ik wil bezoeken
 • gezonde gewoonten die ik wil ontwikkelen
 • mensen die ik op een schoolreünie zou willen zien
 • dieren die ik zou willen adopteren
 • mensen die ik graag zou willen ontmoeten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interessant he? Terwijl ik door het boek blader schieten er al allemaal ideeën door mijn hoofd over dingen die ik wil gaan invullen. Het werkt zo aanstekelijk! Je hebt gewoon zin om het boek helemaal vol te schrijven. Ik vind het ook een heel leuk idee om erover na te denken dat ik over een paar jaar het boek er weer bij kan pakken en terug kan bladeren. Misschien kom ik dan wel tot de conclusie dat heel veel van mijn lijstjes ook echt waarheid zijn geworden!

De bedenkster en schrijfster van de Listography boeken, Lisa Nola, verdient wat mij betreft een prijs voor het beste idee van de afgelopen tijd. Dit gaat zoveel mensen enthousiast maken, ik weet het gewoon zeker! Wil je meer weten over Listography? Bezoek www.listography.com eens. Op deze site delen mensen hun ingevulde lijstjes met elkaar. Superleuk! Bijvoorbeeld lijstjes met gelezen boeken. Ontzettend handig om inspiratie op te doen!

Ik kocht mijn Listography boek gewoon bij bol.com, je vindt hem hier en het boek kostte €14,49. Bol.com verkoopt ook Nederlandstalige Listography boeken (misschien onnodig om te melden, maar voor de zekerheid: mijn boek is in het Engels geschreven) en een overzicht vind je hier.

Ik ben benieuwd wie van jullie ook aan Listography doen of nu ook niet kunnen wachten om aan de slag te gaan! Ik lees het graag bij de comments.

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Listography

 1. Een prachtig boek, lijkt me echt een hebbedingetje, maar bij mij zou het maagdelijk blijven want ik heb een hekel aan lijstjes. Mijn brein zit gewoon anders in elkaar, vrees ik. ;)

 2. Lijstjes lijstje lijstjes :) daar staan serieus zo veel van mijn boekjes mee vol. Het dingetje is, ik maak geloof ik meer lijstjes dan dat ik ze ook daadwerkelijk uitvoer. Daar moet toch eens verandering in komen. Alhoewel, zo’n boek vol lijstjes geeft je wel stof tot dromen, dat is volgens mij belangrijk om te blijven doen.

 3. Jaa, zo fijn om lijstjes te maken en al helemaal als het zulke lijstjes zijn, hihi. Het boek ziet er ook ech heel erg leuk uit, ik denk dat in ‘m mijzelf binnenkort maar eens cadeau ga doen! :)

   1. Aw, too bad. Ik ben altijd op zoek naar schildertips om mijn eigen vaardigheden wat op te krikken.
    In ieder geval, bedankt voor het antwoord.

    Ik geniet van jullie blog

 4. Dit zou zo van pas komen momenteel! Normaal maak ik al graag en vaak lijstjes, maar zit momenteel vol goede voornemens en ideetjes. Twijfel nu tussen dit boek en Day Zero. Leuk artikel weer, goeie tip!

 5. Dit lijkt mij echt een heerlijk boek! Ik had er al eerder over gehoord, maar was het helemaal vergeten. Zodra m’n tentamens klaar zijn ga ik hem bestellen en er lekker in neuzen. (Want als ik dat nu ga doen, zit ik straks met mijn neus in het verkeerde boek haha.)

 6. Wat een fantastisch idee! Een soort serie van verlanglijstjes maken voor ‘ooit eens’. Van dingen die je ooit eens wilt beleven, doen, zien, maken, van genieten, over lezen, leren kennen, bezoeken… en zelfs afleren!

  1. Ik heb het boek net even geGoogled (het kost hier $23), en het is veel autobiografischer dan ik uit jouw artikel had begrepen. Je kunt ook lijstjes maken van je beste vrienden b.v., of je goede eigenschappen, dingen waar je goed in bent, stoute dingen die je als kind hebt gedaan… DAAR ben ik niet te oud voor! ;)

   1. Nee, sorry, dat was ‘Listography, your life in lists’. Ook heel leuk!
    Hoe is het mogelijk dat deze boeken al JAREN bestaan en dat ik er nog nooit van had gehoord? En inderdaad zo leuk om cadeau te geven, b.v. de Parenthood Listography aan mijn schoondochter! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>