Meet onze Versapers!

In dit – tikkeltje corny, hihi – filmpje laten we je zien hoe de Versapers werkt. Lees het artikel verder voor meer informatie!

[youtube_sc url=http://www.youtube.com/watch?v=PFTt5HMSW7A rel=0 fs=1 autohide=1 modestbranding=1]

Kan je het filmpje niet zien? Klik dan hier.

Meet onze eerste slowjuicer: de Versapers! We zijn er suuuuuper blij mee en laten jullie vandaag, door middel van een filmpje, zien hoe het apparaat werkt. Vanmiddag komt er een blogpost online waarin we een ‘recept’ (in hoeverre dat nodig is voor een slowjuicer, want het is toch een kwestie van juicen wat je lekker vindt) met jullie delen. Als jij nog aan het twijfelen bent over een slowjuicer en wat voor merk je dan zou moeten kiezen, dan kan je misschien iets onze artikelen van vandaag hebben!

Het is handig om eerst even te vermelden wat een slowjuicer precies is. Het is een apparaat waarmee je sapjes kan maken. Maar niet zomaar sapjes: nee sapjes waar alle vitamines van het fruit en de groente nog in zitten. Superhealthy dus! Je denkt misschien: maar dan kan ik toch ook een goedkope sapcentrifuge gebruiken? Het is waar dat je daar ook lekkere sapjes mee kan maken. Door de snelle standen van een sapcentrifuge ontstaat wrijving en dat wekt warmte op. Door de warmte gaan er belangrijke stoffen en enzymen verloren. Ook komt er zuurstof bij, waardoor vitamines hun werking verliezen. Verder blijft het sap uit een sapcentrifuge (of blender) maar kort houdbaar. Zogenaamd vers sap in de supermarkt kan dus nooit echt vers zijn: hier zit hoe dan ook iets bij in om het sap ‘vers’ te houden. Veel gezonder is het om met een slowjuicer je eigen sapjes te brouwen. Het duurt wat langer (logisch, het is dan ook een ‘slow’ juicer,) maar het resultaat is een ongelooflijk gezond en fris sapje dat je langer kan bewaren in de koelkast.

Het geweldige van de slowjuicer is dat het allerlei soorten fruit en groente aan kan. Ongekookte (keiharde!) bietjes? Hele stengels bleekselderij en wortels met het loof er nog aan? Geen probleem. Maar ook zachter fruit, zoals ananas, sinaasappel en peer gaan prima. Eigenlijk kan bijna alles in de slowjuicer: fruit, groente, gember en verse munt. MMM! Het grappige vinden wij dat sommige onlogische combinaties in slowjuice vorm ontzettend lekker blijken te zijn! Zo hielde wij nooit van bleekselderij, maar in een sapje uit de Versapers vinden we het lekker pittig. Bietjes met gember een vreemde combi? Niet als je ze samen in de slowjuicer stopt! Heer-lijk. Het is zo leuk om te experimenteren met allerlei soorten sap: zoet, hartig, fris, warm van smaak…het kan allemaal!

Wat wij ideaal vinden van het werken met de Versapers is dat je prima een grote hoeveelheid sap in één keer kan maken en dat kan bewaren voor een later moment. Zo kan je dus rustig een paar flessen vol juicen en deze in je koelkast bewaren: staat je ontbijt voor de volgende dag(en) alvast klaar. Misschien heb je niet iedere dag tijd om te juicen, maar houd je er wel van om iedere dag een vers sapje te drinken: oplossing gevonden! Voor het bewaren van sapjes gebruiken wij voorraadpotten, die wij liever lekker Amerikaans ‘jars’ noemen, omdat dit veel beter klinkt. Giet een jar vol, draai de deksel erop en zet hem in de koelkast. Wij dromen van een grote koelkast vol met jars, met sapjes in alle kleuren van de regenboog.

Nog een leuk weetje: na het maken van een sapje blijft er pulp over, zoals je kan zien in het filmpje. Pulp kan je prima gebruiken om bijvoorbeeld in salades te verwerken, of om veggieburgers mee te maken! Ja echt. We gaan het binnenkort uitgebreid proberen en als het dan goed gelukt is, delen we het resultaat uiteraard met jullie. We want some rainbow burgers! <3 Je koopt een Versapers vanaf €299. Er zijn verschillende modellen met verschillende prijzen. Het aanbod kan je hier bekijken. Wij denken persoonlijk dat het de investering waard is, omdat het een apparaat is waar je iedere dag plezier van kan hebben. Daarbij komt dat het een investering voor je gezondheid is. Als je het lastig vindt om aan je dagelijkse dosis groente en fruit te komen, dan is zo’n slowjuicer natuurlijk ideaal. Want zeg nou eerlijk; je drinkt makkelijker een half litertje juice weg dan dat je een heel bord vol met groente op ‘moet’ eten. Ook voor mensen met kinderen lijkt het ons een handig idee. Je kan de sapjes lekker zoet maken, zodat kindjes niet eens merken dat ze groente drinken!

Wij gebruiken de Versapers inmiddels twee weken en zijn ontzettend blij met het apparaat. We hebben bijna iedere dag een sapje gemaakt, of hebben een grotere hoeveelheid sap gemaakt en dit bewaard in de koelkast. Het zijn heerlijke sapjes en je voelt gewoon dat het gezond is. Heb je enig idee hoé fris komkommersap uit een slowjuicer is? Of een sap waar gember doorheen zit? Het prikt op je tong! Ananassap; je waant je op een tropisch eiland… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij zijn er nu al aan verknocht! Daarbij komt dat het apparaat prettig is in het gebruik. De Versapers werkt stil (prettig voor de buren, vooral in de ochtend!) en soepel. Het is ook geen groot apparaat, waardoor je de Versapers makkelijk in een hoekje van je keuken kwijt kan. Het enige nadeel van een slowjuicer (niet voor de Versapers in het bijzonder) is dat het schoonmaken van het apparaat wel even een karweitje is. Je moet er even handig in worden, dan gaat het steeds sneller. Verder kunnen wij geen nadelen bedenken en zijn wij helemaal om! Naast onze Vitamix voor smoothies, sauzen, notenboters en soepen, juicen we ons een slag in de rondte en zijn wij gelukkiger Groene Meisjes dan ooit!

Onze slowjuicer komt van Versapers.nl en wij zijn erg tevreden over de service. Dat komt vooral door de snelle levering en het prettige contact met de klantenservice. Mocht er dus iets zijn, of je hebt een vraag waar je niet uitkomt, dan kan je gerust contact opnemen met de mensen van Versapers! Kijk op de website van Versapers voor de verdere informatie en sla dan zeker de FAQ-pagina niet over!

De komende tijd zullen we jullie af en toe updaten over onze ervaringen met de Versapers en ook willen we leuke recepten met jullie delen. Het eerste recept komt vanmiddag online. En wat voor één! Het is de unicorn onder de sapjes: een rainbowjuice! Gotta love it. Tot vanmiddag iedereen!

Heb jij een slowjuicer of zou jij er eentje willen? Wat zijn jouw ervaringen, of verwacht jij ervan?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

95 gedachten over “Meet onze Versapers!

  1. Hoi Groene meisjes,

    Ik ben een groot slow juicer fan,en weet dat je nu al de BESTE investering in je gezondheid hebt gedaan.Het is niet alleen een super apparaat,maar je maakt er ook nog eens heerlijke sappen mee.Na een tijdje elke dag groente/fruitsappen voel je je echt super goed en vol energie ik raad het echt iedereen aan. Zelf heb ik een slow juicer van Matstone en ben er zo blij mee.Heel veel sucses verder en ik blijf jullie volgen!

    groetjes yvon

  2. Ziet er tof uit! Heeft een sapje ook nog een (gezondheids)voordeel ten opzichte van een smoothie?

    Kan je eigenlijk nog iets doen met die pulp die je overhoudt? Of moet je dat weggooien?

    1. Heel goede vragen! Jup: met de pulp kan je van alles. Verdelen over een salade, of bijvoorbeeld veggieburgers bakken! Serieus, dat kan. We gaan dat binnenkort proberen en als het goed gelukt is, uiteraard met jullie delen.

      En wat betreft de gezondheidsvoordelen ten opzichte van een smoothie: ook een blender maakt vitamines kapot. Bij een slowjuicer blijven ze allemaal behouden. <3

      1. Fruit is toch beter in een blender op de laagste stand (eventueel pulsen), gezien je anders behoorlijke pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt. Gebonden aan de vezelfs is dat minder een probleem. Als je alleen wat fruit in een juicer doet, maar met rederlijk wat groenten erbij maakt het niet erg veel uit. Maar als je vaak redelijk wat fruitsap wilt drinken is een blender beter. Het eten is nog beter.

  3. Ik twijfel al heel lang tussen een Matstone en de Versapers…Matstone kan nog meer (o.a. notenolie maken/persen) maar neemt meer ruimte in…..iemand ervaring met beide apparaten?

          1. Ja, zal ik doen; kan nog wel ff duren, want ik ben eerst aan het sparen voor een IMac

    1. Persoonlijk kies ik voor Mattstone, deze maakt veel beter sap van bladgroenten en raakt niet zo snel verstopt als de Versappers. Ik was erg teleurgesteld in de Verssappers, ziet er mooi uit maar valt qua capaciteit erg tegen.

  4. Wat een geweldig ding! Ik heb zelf geen slowjuicer, gewoon een normale juicer. Ik ben er blij mee maar ik heb er zo’n hekel aan om hem schoon te maken dat ik hem te weinig gebruik. Hetzelfde geld overigens ook voor mijn blender.

    1. Tsja, dat is nou eenmaal wat erbij komt kijken… Ik hou toch genoeg van sapjes en smoothies om het iedere dag weer te gebruiken én schoon te maken. Het voordeel van een slowjuicer is wel dat je grotere hoeveelheden sap in 1 keer kan maken, zodat je minder vaak hoeft schoon te maken.

  5. Wat een klein apparaatje! Ik heb er een van MATSTONE, maar die is wel een stuk groter denk ik. Ik ben erg benieuwd naar die veggie burgers! Tot nu toe heb ik nog niks met de pulp (of het pulp? klinkt allebei oke haha) gedaan, maar ik vind het wel telkens weer zonde als ik het weggooi.

    1. hahaha ik zat ook al zo te twijfelen tussen de en het pulp. Nouja, pulp gewoon ;) Ja, ik vind het ook zonde om weg te gooien, dus we gaan maar eens experimenteren met de/het pulp!

  6. super leuk om te lezen! wist niet dat er zo’n belangrijk verschil zat tussen een gewone pers en een slowjuicer en trouwens, wist eigenlijk helemaal niet van een ‘slowjuicer’ af!! klinkt allemaal wel lekker hoor die sapjes!

    1. Jaaa het is heerlijk! Het verschil zit hem dus vooral in de gezondheid en ook het feit dat een slowjuicer heel veel groente en fruit ‘aankan.’
      Jullie mogen gerust een keer komen testen hoor ;)

  7. Wat een lekker muziekdeuntje erbij..hihi! Wat ik me nou afvraag…dit doet dus niet het werk van een blender…? Dus als je groene smoothies wil maken bijvoorbeeld…dan de blender of is dit een alles in één apparaat waar jullie ook alle smoothies mee maken..? Ik heb ooit de Solis Juicer gehad, maar weer van de hand gedaan. Ik weet nog dat ik me stoorde aan de schuimlaag die erop kwam..wilde gewoon helder sap en dat viel een beetje tegen. Solis heeft ook een ‘goede naam’, maar is weer niet slow.. Maar goed..dat even terzijde.

    1. Groene smoothies maak je in de blender, met een (slow)juicer maak je echt sapjes.

      Verder een fijn artikel! Even doorsparen maar :)

    2. Hi Aynur, smoothies maken wij met de blender. Maar: je kan ook eerst slowjuicen en het daarna toch nog mengen, zodat het alsnog een smoothie wordt. Als je je stoort aan de schuimlaag dan is de oplossing : het sap door een fijn vergiet schenken! Opgelost :)

  8. Het klinkt echt geweldig! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede juicer. Ik heb smoothies geprobeerd, maar ik krijg het gewoon niet weg!. Ligt aan de substantie, mijn liefde voor sapjes is vele male groter, maar wel zonder pulp! Helaas heb ik gister te horen gekregen dat mijn werk er mee ophoud en ik moet nog collegegeld betalen dus voor mijn zoektocht naar een juicer moet ik voor nu helaas staken!

    Maar als het financieel weer beter gaat in de toekomst dan hou ik deze echt in gedachte!

    1. Oh wat balen voor je zeg! Trouwens, als oplossing voor nu: je kan je smoothies dunner maken door ze door een fijn vergiet te schenken. Dat scheelt al een beetje. Maar zo zacht en glad als sap zal een smoothie nooit worden natuurlijk. Ik hoop dat je snel geld voor een slowjuicer hebt!

  9. Ik heb een gewone sapcentrifuge omdat ik graag zelf sap wilde maken en geen geld had voor een slowjuicer. Achteraf wel een beetje spijt van, want naast vitaminen gooit die centrifuge er soms ook gewoon halve stukken appel uit zonder fatsoenlijk het sap eruit te centrifugeren…

    Het liefst zou ik elke dag vers sap drinken, maar mijn grootste probleem is dat het zooooo’n rotwerk is om dat ding schoon te maken! Op zich kan alles uit elkaar en past het zo in de vaatwasser, maar voordat je overal die pulp uit hebt gelepeld ben je zo een kwartier verder. En een week lang de centrifuge gebruiken zonder schoon te maken kan ook niet want dat gaat stinken. Ben ik de enige die hier last van heeft? :-(

    1. ja, dat is lastig inderdaad. Maar vandaar ook onze tip om met de slowjuicer grotere hoeveelheden sap in 1 keer te maken en deze in flessen en jars in de koelkast te bewaren! Dan maak je bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week een paar litertjes sap en dan heb je genoeg voor iedere dag!

      1. Hallo Groene meisjes,

        Gaan de vitamientjes niet uit je sapje als je het in de koelkast zet? Ik lees overal dat je het gelijk op moet drinken omdat de goede stofjes er al na een paar uur uit zijn. Van mijn moeder moest ik vroeger altijd mijn verse jus d’orange gelijk opdrinken om deze reden, maar 1x per week een voorraad maken is uiteraard wel zo makkelijk! Wat denken jullie?

        1. Het hangt er vanaf hoe je het verpakt. Wij verpakken het direct in luchtdichte, glazen flessen. Maar eerlijk is eerlijk: het is het lekkerste om het sap méteen op te drinken ;)

    1. De juicer mengt zelf niet, je doet de groente en fruit om de beurt erin, maar het sap komt allemaal in 1 kan en dat meng je. Dus ja: dat kan. :)

  10. Leuk! Ik heb hier nu sinds januari een Versapers staan (heb echt meer dan een jaar getwijfeld voordat ik hem kocht, vond het toch wel duur) en ik gebruik hem elke dag! Moet wel zeggen dat ik hem vooral gebruik voor fruitsapjes (bij de lunch). Ik vind vooral groente die je niet echt proeft (spinazie bijvoorbeeld) lekker door de sapjes, andere groente zijn best snel overheersend vind ik (ik vind bleekselderij erin echt helemaal niet lekker, dan proef ik alleen bleekselderij).
    Naast de maaltijd doe ik soms wel een groentesapje. En in de zomer zijn er wel weer andere groente die ik wil uitproberen, ik wacht nog even op de Nederlandse komkommers en tomaten :)
    Heb nu een heerlijk appel, peer, mandarijn sapje, hmmm.

  11. Klinkt helemaal lekker en ik ben meteen weer aan ‘t zoeken op internet naar de beste prijs/kwaliteit. Nu komen vooral de Versapers en de Cooksense voorbij waarvan de laatste BPA-vrij is en een wat krachtiger motor heeft. Daarmee zou je ook pindakaas kunnen maken als hun verkooppraatje klopt ;-) Volgens de tarwegraskoning zijn ze echter geen van beide geschikt voor tarwegras dus ik ben benieuwd naar jullie ervaringen daarin!

    Dank voor het leuke artikel!

    1. :) Tarwegras, daar hebben we nog geen ervaring mee. Dat moeten we nog proberen. (niet ons favoriet, maar wel heel gezond natuurlijk)
      Wat betreft de pindakaas: Ron van Versapers zei vanmorgen in een berichtje dat het maken van notenolie mogelijk was. Dus dan zou je denken dat het moet kunnen…

    2. Beide kunnen primas tarwegras aan, alleen als je bijna alleen tarwegras, of in echt grote hoeveelheiden wilt doen zijn ze minder geschikt.

  12. Oeh handig! Nu weet ik eindelijk ook wat een slowjuicer is :) Ik dacht dat het een gewone sapcentrifuge was! & Het filmpje is trouwens superontspannend om naar te kijken ^-^

    1. Ja hoor, maak je geen zorgen. We eten ons naast de sapjes een slag in de rondte aan fruit, salades en bijvoorbeeld gestoomde groente ;)

  13. En nog een vraag, ik heb ook wel eens gehoord dat bepaaldesoorten en groenten en fruit elkaar niet goed verdragen of elkaars vitaminen “opheffen”. Bv baanaan met sinaasappel. Is dat een fabel?

  14. Ha groene meisjes, zoals jullie weten ben ik al een poos flink aan het experimenteren met groene smoothies. Ik ben er nog steeds erg enthousiast over en post zoveel mogelijk recepten op facebook en twitter en merk dat ik daar heel veel reacties en vragen op krijg. Mooi om te zien dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een gezonde levensstijl. Nou ben ik altijd in om nieuwe dingen te proberen en ben ik ook wel toe aan ‘the next level’, het lijkt erop dat de versapers de verpersoonlijking van die next level zou kunnen zijn. Ik zie ook mogelijkheden voor de pulp die overblijft. Wortelpulp en courgette pulp mmm. Er zijn er denk ik veel mogelijkheden om daar lekkere pureetjes en koeken van te maken. Ik moet me dus maar eens gaan verdiepen in welke pers dan het beste bij mij past. (tips anyone?) Dank voor het uitstekende filmpje ook, ik kom helemaal in the mood ;-) Ik las iets over zelf amandelmelk maken, dat klinkt als muziek in mijn oren en dan vraag ik me ook af of er al iemand rijstemelk heeft gemaakt?
    Keep on slowjuicing babes..

  15. Versapers slowjuicers worden hier in Canada onder de naam Hurom verkocht, en als je op YouTube zoekt naar een “demo Hurom slowjuicer”, vind je verschillende filmpjes die je laten zien dat, als je klaar bent met juicen, je gewoon een litertje water door de machine kunt draaien om het laatste beetje pulp uit de machine te wassen. Daarna zal het schoonmaken een peuleschilletje zijn, lijkt me.

  16. Ik heb net 3 dagen een slowjuicer (Kuvings) en had er meteen moeite mee de pulp weg te gooien. Dus, inderdaad, voor de veggieburger. Doe er wat haver doorheen, evt kruiden, en Smakelijk eten.
    Maar dat niet alleen, ik doe ook vaak wat pulp door het sap, ik mag graag wat kauwen!

  17. Voor de minder rijken onder ons, de Hema heeft een hele degelijke versaper voor 35 euro. Hij zal vast niet de sterkte hebben van de original Versaper maar tot nu toe zijn al mijn sapjes super mee gelukt!

  18. Nog een tip om langer van je sap uit de slowjuicer te genieten.. invriezen:-) Ik maak op 1 dag voor 2 weken. Iedere een sapje uit de vriezer.

  19. Leuk om eens goed te lezen wat alle ervaringen zijn met versapers, vitamix etc.
    Ik ben me aan het oriënteren, en aangezien een vitamix er budgettair niet echt in zit twijfel ik over een blender of een versapers, en nou lees ik hierboven ook nog over de matstone.
    Als ik het goed lees gaat een versapers toch boven een blender, maar de matstone kan ook veel.
    Welke kan ik beter aanschaffen; de versapers of matstone?
    En….ga alsjeblieft nog een tijdje door met jullie heerlijke recepten, tips en adviezen!

  20. Ik heb ervaring met Matstone en Versapers.
    Als je kiest voor gezond, levend sap moet het slow en zonder vezels. Vers juicen kost tijd en je zou het direct op moeten drinken. Ja, ook slow natuurlijk. Je wilt immers optimaal effect en niet te vergeten van je sap genieten!
    Matstone is een echte kauwer (minste omwentelingen p/m) en maakt zo goed als vezelvrij en echt koud geperst sap. Machine is oerdegelijk, robuust en de onderdelen zijn makkelijk schoon te maken. Hij is als horizontale ‘perser’ geschikter voor het juicen van taaie, vezelige structuren. Zachte producten zoals bv avocado en banaan zijn niet geschikt voor de Matstone, want dat komt er volledig als pulp uit. Wortelen dien je in de lengte minimaal 4 keer door te snijden, anders loopt de machine geheid vast, maar dat doet de Versapers ook.
    De Versapers levert door de verticale manier sneller (meer toeren) en makkelijker sap. Je hoeft alles er niet handmatig door te duwen omdat je profiteert van de zwaartekracht. Een ander voordeel is dat je ook de zachte groenten- en fruitsoorten er in kunt verwerken tot sap. Dat water doorspoelen na gebruik is een fabeltje. Achter het irritante siliconenlipje blijven altijd resten achter die heel lastig te verwijderen zijn. Deze moet je er echt uit peuteren…
    Persoonlijk heeft de retrolook van de Matstone mijn persoonlijke voorkeur, maar over smaak valt niet te twisten. Toch blijft de Matstone mijn favoriet vanwege hogere sapopbrengst en betere kwaliteit sap door lagere toerental.
    Ik hoop dat potentiele juicers iets hebben aan mijn ervaringen.
    Gezonde groene groeten,
    Lisa

  21. Leuk! Hoe komen jullie aan die jars om te bewaren? Hoeveel dagen blijft het goed? (Volgens versapers zelf maar 48 uur) en kun je het ook gewoon in glazen flessen doen?

  22. Overweeg ook een slowjuicer aan te schaffen…. is wel een uitgave, maar goed.
    Wat ik me afvraag, vervangen jullie met deze sapjes het ‘normale’ ontbijt en lunch, en eten jullie dan s avonds ‘normaal’ warm?
    Ik wil nl wel’s zien of ‘broodloos’ mogelijk is, maar als ‘zware’ broodeter (van jongsafaan erin ‘geramd’ :) ), is een vervanger hiervoor lastig… Als het drinken van groentesap dat kan vervangen, en dezelfde energie oplevert, dan teken ik hier wel voor!
    Enige waar ik nog beeeeeetje bang voor ben, is de smaak. Ik heb vroeger ooit wel’s van die groentesap flessen gekocht (bij Appie bij Zonnatura vak, bietensap, tomatensap), maar van de meesten ging ik bijna over m’n nek… is smaak van ‘vers-zelf-geperst’ vergelijkbaar met die super geconcentreerde groentesappen of is het anders?

  23. Hoi,
    Je kunt sapjes ook in porties van bv 200ml invriezen in plastic sap flesjes.
    Avond ervoor eruit, sappie bij t ontbijt.
    Ik heb het idee van http://www.frecious.nl
    Ik heb daar sapjes gekocht om te proberen. Vind ze zoooo lekker dat ik zelf een juicer ga kopen.
    Liefs
    Mirjam

  24. Hey,

    Begrijp niet goed waarom jullie niet gewoon fruit en groenten eten zoals ze zijn.
    Eerst sap ergens uitpersen en dan terug een functie gaan zoeken voor de pulp.
    Lijkt mij een beetje raar.

    mvg Xavier.

  25. hai! Ik ben erg enthousiast, jullie schrijven ook erg leuk over de versapers, ik gebruik nu een nutribullet (echt waar) en ben best tevreden, hij werkt prima en doet wat ik wil, maar nu ik meer verschillende sappen en smoothies wil maken, wil ik over naar een slowjuicer, Nu heb ik vanavond eens verschillende opgezocht, maar die van princess komt ook wel goed uit de beoordelingen geloof ik en is de helft goedkoper! Wat vinden jullie hiervan! Hoor het graag!
    groetjes Regi

    1. Hi Regi, eerlijk gezegd kunnen we hier niet echt iets ‘zinnigs’ over zeggen, omdat we de Princess juicer niet kennen! sorry… Succes met je zoektocht naar een geschikte juicer!

  26. Wat een leuke site! Ik zelf heb ook de Versapers maar keek om m up te graden en stuitte hier. Als ik wortelsap wil maken, gebruik ik de pulp voor in mn worteltaart en wat over is door de sla. De rest gooi ik eigenlijk weg, ben dus Reuze benieuwd naar de vega burgers. Maar hoe maak ik notenolie dan met de versapers? Ben heel nieuwsgierig hoor.
    Groetjes mo.

  27. de cooksense is absoluut ongeschikt voor tarwegras. De mijne heeft na 9 maanden tarwegras de geest gegeven. Hij krijgt de vezels niet weggewerkt, die moet je er zelf uitpulken met de achterkant van een lepel anders loopt ie vast. En af en toe een halve wortel erdoorheen kan ook schelen. Over de Hurom/versapers heb ik overigens hetzelfde gehoord. Voor andere groentes is de cooksense trouwens erg fijn

  28. burgers van de pulp maak ik met een ei, wat boekweitmeel, havervlokken, gesnipperde ui, knoflook tomatenpuree of ketchup, wat suiker, zout, peper en van allerlei kruiden die je maar wilt

    1. Hallo Annemieke,
      Ik heb sinds vorige week een JuiceMe. Heb jij inmiddels al een slow juicer? En zoja, wel merk en hoe is je ervaring ermee?

  29. Hallo! Wat een leuk artikel. Ik heb sinds kort een SuperJuicer Slowjuicer, deze is vergelijkbaar met de Versapers maar een stuk vriendelijker geprijsd! Geweldig apparaat. Mocht je nog twijfelen; gewoon doen! Het is de investering meer dan waard. En je kunt kiezen uit verschillende pakketsamenstellingen, zo bepaal je zelf de prijs.
    Enjoy & live healthy!

  30. Ha mensen,

    Wat ik wil: tarwegras persen, ijs maken, van zacht fruit en harde groenten sap maken.
    Welke zouden jullie kiezen? Als je keuze hebt tussen de De Versatel of Juice me, welke zouden jullie dan kiezen?
    |
    Graag hoor ik van jullie.
    Marjo

    1. Hall Marjo,

      Ik heb sinds vorige week een JuiceMe. Heb jij inmiddels al een slow juicer? En zoja, welk merk en hoe is je ervaring ermee?

  31. Er is maar 1 slow juicer die tarwegras aan kan. Bovendien is het met recht de allerbeste slowjuicer op de wereld.
    De Angel AG5500 of de 7500 of de 8500. Een product uit Australie. Je kunt op youtube alle slow juicer tegen elkaar op zetten. Qua rendement is de Angel de Rolls Roys onder de slow juicers. Je kunt er ook gewoon pindakaas zelf mee maken.

    Ik heb die machine nu ruim een half jaar en ik pers elke dag 1,5 ltr groentesappen en doordat rendement zo hoog is, bespaar je elke dag ook groente en fruit in de aanschaf.
    Pulp wordt afgeraden te hergebruiken, tenzij alle groentes geen bestrijdingsmiddelen bevatten, want de Angel haalt dat buitenste deel van de groente en fruit er juist wel uit. En dat wil je niet. Maar eerlijk is eerlijk, de pulp is nagenoeg droog als het uit de machine komt.

    Bewaartip: als je je groentesappen in een fles wegzet in de koelkast en je doet er bovenin als allerlaatste een scheutje citroensap, zal dit de oxidatie enorm vertragen.

    Als je dit dan ook nog in MIRON violette flessen giet, neemt de houdbaarheid substantieel toe. Deze flessen kan je in Hoogeveen kopen en worden in Zwitserland gemaakt.
    Door de frequentie van het violette kunnen de lichtkleuren niet bij de voeding, waardoor er nagenoeg geen afbraak plaatsvind.
    De Egyptenaren gebruikte deze flessen om medicijnen te bewaren. We praten wel over tientallen eeuwen geleden.

    Er zijn testen gedaan met cherrie tomaten en met bieslook. Beide producten hebben ze in blank/bruin en violette glas gedaan.
    Na 7 maanden kwamen de cherry tomaten er net zo uit de violette glazen potten als dat ze erin gegaan zijn.
    Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen, hoe het er in de blanke en bruine glazen pot eruit zag>

    Honing in heldere glazen potten kristalliseert na 3 maanden. Bij de violette potten, is het na 3 jaar nog gewoon vloeibaar.

    1. Beste Paul,

      Zou je het verkoopadres in Hoogeveen willen doorgeven? Ik wil er graag een aantal aanschaffen. Ik ken de werking vanuit de natuurgeneeskunde; sommige middelen worden in MIRON-flesjes bewaard om zodoende de kwaliteit te behouden. Kracht van eenvoud!

  32. Voor Iedereen die overweegt om een versapers aan te schaffen.

    De zeef vertoont snel slijtage (een nieuwe zeef kost €39). Bij mij binnen een half jaar.
    Ik heb meerdere mensen in mijn omgeving ‘besmet’ met de versapers. En die hebben hetzelfde probleem, heel veel pulp in je sapjes.

    Maar let aub goed op dat je alles in hapklare brokken snijdt voor het behoudt van je apparaat.
    Klantenservice hiervoor was erg slecht…
    Ik vind dat het niet hoort te kunnen dat het binnen een half jaar al kapot gaat.
    Daar dacht hij anders over…

    Heb nu een nieuwe zeef en nu doet ie het weer.

    Doe er je voordeel mee!

    Liefs

  33. Dag groene meisjes,

    Ik vroeg me af of bij de Versapers ook twee opvangbakken bij geleverd worden of moet je die apart aanschaffen?

  34. Ik ben ook aan het sparen voor een slowjuicer. Ik vind het zó zonde dat er bij een sapcentrifuge zoveel natte pulp overblijft!
    Wie heeft ervaringen met de Superjuicer (van superjuicer.nl)? Die ziet er qua werking nagenoeg hetzelfde uit als de Versapers, maar is een stuk goedkoper. Dat zou betekenen dat ik hem nog kan aanschaffen als het seizoen van groente en fruit van eigen bodem begint.
    Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

  35. Bedankt voor de leuke artiekel! Ik heb een vraag waar ik geen antwoord op kon vinden. Kun je met de JuiceMe slowjuicer verse spinazie juicen?

  36. Ik wordt echt steeds enthousiaster over een slowjuicer, maar het is zo duur… Als studente kan ik dat echt niet zomaar betalen. In amerika zijn deze dingen een stuk goedkoper, zo raar!

    1. Er zijn ook goedkopere slowjuicers hoor! ik heb mijne via een Groupon deal, was iets van 80 euro dus dat moet zelfs voor student wel te doen zijn toch?

  37. Sinds een paar maanden heb ik een MONTANA slow juicer en deze is prima! Onvoorstelbaar hoeveel SAP er in de kan komt met een beetje fruit! Ik ben nu aan het experimenteren met welke vruchten er bij elkaar kunnen: elke dag dus een ander smaakje, verrassend.
    Hij werkt met slechts 60-80 toeren en met 150 watt. De methode van onttrekken is kneuzen en persen van het voedsel. Uiteraard kunnen alle soorten fruit erin met schil en al maar ook tarwegras, boerenkoolbladeren enz. gaan erg goed. Ook roomijs en yoghurtijs staan in het bijgeleverde receptenboeken.
    Wat betreft het schoonmaken: eerst een kannetje water erdoor gieten en centrifugeren en dan de onderdelen verwijderen. De delen afspoelen onder lauw warme kraan en met het bijgeleverde ‘tandenborsteltje’ een beetje meepoetsen; het geheel staat erg snel op je doekje te drogen en dan is het snel weer in elkaar te zetten. Kost mij maar drie minuutjes hooguit.

  38. Jaaaaaaaa ben helemaal gek op mijn slowjuicer, ik doe alleen maar groente erin en dan 1 appel om het iets zoeter te maken en ik kan niet zeggen hoe lekker zon sapje is!!!! Je proeft niet eens de groente, mijn favorieten zijn:

    1 appel, biet, wortels, courgette, komkommer, stukje gember en drinken maar hihi

    En van de pulp maak ik altijd groentecakejes voor in de ochtend, de rest is vooral noten, kokosmeel, kastanjemeel en zaden en wat agave siroop en kokosolie met krentjes, heerlijk cakeje voor bij de koffie sochtends!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>