Muhamarra: walnoot-paprika dip

Maak deze heerlijke walnoot paprika dip. Een makkelijk vegan recept van De Groene Meisjes
Muhamarra is een Syrische spread gemaakt van walnoten, geroosterde paprika en granaatappelsiroop en is heerlijk kruidig. Maak deze heerlijke dip, lees het recept op de blog van De Groene Meisjes
walnootspread2

Dit weer schreeuwt om eindeloze zomeravonden met hapjes op het terras. Het liefste eet ik lekkere, gezonde snacks zoals groenten en brood met dipjes. Om het een beetje budget (en gezond) te houden maak ik graag mijn eigen spreads en neem ze mee naar een picknick in het park. Muhamarra is één van mijn lievelings en vandaag deel ik graag het recept met jullie!

walnootspread

Muhamarra is een Syrische spread gemaakt van walnoten, geroosterde paprika en granaatappelsiroop en is heerlijk kruidig. Heb je geen granaatappelsiroop? Dan kan je het ook weglaten, de smaak blijft goed!

Ik was lui en kocht gewoon een pot geroosterde paprika’s. Uiteraard kan je ook zelf paprika’s roosteren in de oven of op het gasfornuis.

walnootspread3

Wat heb je nodig?
3 geroosterde paprika’s
75 gram walnoten
1 teentje knoflook
1-2 eetlepels granaatappelsiroop
sap van halve citroen
2 eetlepels olijfolie (of extra citroensap)
4 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels havermout of broodkruim
2 theelepels komijnpoeder
snufje cayennepoeder

Wat ga je doen?
Doe alles in de keukenmachine en mix tot een smeuige spread. Voeg eventueel wat extra havermout toe om het dikker te maken of citroensap als het juist dunner moet.

wanootspread2

Ik ben weer benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het me weten via #degroenemeisjes op instagram? 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Muhamarra: walnoot-paprika dip

 1. had het recept laatst al eens gemaakt ,hij is echt super lekker en nog geen 10 min werk ..en de fotos zijn inderdaad ook om van te smullen, thanx

 2. Hoelang zou je deze kunnen bewaren en als je hem onder de olie zet misschien wat langer? Ik maak het altijd van geroosterde paprika uit pot en er blijft altijd paprika over die ik uiteindelijk weggooi, beetje zonde.

 3. Thanks ? Net gemaakt en zoooooo ontzettend lekker! en nu hopen dat ik er niet aan denk en tot morgemavond met mijn vingers vanaf kan blijven ?

 4. Wat een heerlijke spread en zo gemakkelijk te maken. Ik heb een rode puntpaprika gebruikt, het was heerlijk zoet zonder welke siroop dan ook…. Verder heb ik er een klein beetje gedroogde tomaten tapenade en wat kappertjes doorgedaan …. maar zonder dat denk ik dat het ook erg lekker geweest zou zijn.

 5. Joehoeee! Heb jullie recept net voor het eerst gemaakt en ik weet nu al dat het niet voor het laatst is. Zalig! Morgen tapas voor een groep van 11 , ben druk aan het koken.Mijn dochter is veganist, ook voor haar moet er ruime keuze zijn. Blij met alle vegan recepten, word er steeds behendiger in om zonder dierlijke producten te koken! Groetjes, Helga

 6. ik was ook wel benieuwd hoelang je deze spread zou kunnen bewaren??
  Ga hem van de week zeker even maken ziet er heerlijk uit.

 7. Heerlijke spread. Ik maakte het als dip bij homemade naanbrood en een curry. Lekkere tegenhanger bij de zoetige korma en dan ook geen siroop nodig. Weer een nieuw recept voor de walnoten van onze walnotenboom, bedankt!

 8. oeh, meteen gemaakt, echt heerlijk! Ik had geen tomatenpuree, maar mis dat niet. En gemaakt met amandelen omdat ik geen walnoten had. zalig!!

 9. Super lekkere dip!
  Heb deze al vaker gemaakt zonder de granaatappelsiroop en hij is top. Ik maak het ook met glutenvrije havermout voor de mensen met allergieën. In combinatie met bijvoorbeeld zelfgemaakte havermoutcrackers is dit heerlijk! Zelf eerst paprika grillen is even geduld, maar wel heel lekker en je weet wat je eet.

 10. Na het lezen van het recept..direct de keuken in gegaan;)
  IK heb het als spread op brood gedaan… ECHT HEERLIJK
  PS :hoe lang is het houdbaar?… is invriezen mogelijk?
  Dank je voor het delen

 11. Erg lekker recept, maar ik deed een paar aanpassingen:

  *komijnpoeder weggelaten wegens niet in voorraad, vervangen door gerookt paprikapoeder
  *zelfde verhaal wat betreft de walnoten; hiervoor nam ik pinda’s
  *ik gebruikte een beetje agavesiroop

  Voorts waren de verhoudingen/gewichten perfect gedoseerd: simpel én lekker smeersel.

 12. Heyy! Ik heb het recept met kerst gemaakt en iedereen vond het heerlijk. Echt een top recept, lekker snel klaar ook! Ik moest alleen wel even zoeken naar de granaatappelmelasse.

  Bedankt voor je heerlijke recepten!

 13. super lekker net gemaakt ben helemaal blij inplaats van granaatappelsiroop 1 lepel stroop en 1 lepel agave siroop erin gedaan smaakt top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *