Ga ik een huis kopen? (deel 3)

Stedentripje Brussel. Lees de leukste tips van De Groene Meisjes

Twee weken geleden schreef ik het eerste deel van deze persoonlijke blogserie. Ik vertelde je over mijn overwegingen om een huis in Rotterdam te kopen. Ik voel me hier thuis en ik denk dat ik hier voorlopig wil blijven. In deel twee van deze serie vertelde ik je over het concreter maken van mijn woonwensen. Immers, voordat je überhaupt aan het bezichtigen van huizen begint, moet je wel weten wat je zoekt. Vervolgens plande ik een gesprek met een hypothecair planner in. Vandaag vertel ik je alles over dat gesprek.

Lees verder Ga ik een huis kopen? (deel 3)

Je neemt jezelf altijd mee

boeken_05

 

Deze blogpost schrijf ik vanuit het MichelBerger hotel in Berlijn. Ik overnacht hier niet, maar ik werk hier graag. De sfeer in dit hotel is lekker relaxed en de wifi is goed. Oh, en de koffie ook. Ik ben gisteren weer aangekomen in mijn lievelingsstad en boy, ik ben alweer door duizend emoties heen gegaan. Er is geen andere plek – althans, die heb ik nog niet gevonden – die me zóveel inspiratie geeft, dus ik schrijf alsof mijn leven er vanaf hangt.

Lees verder Je neemt jezelf altijd mee

Ga ik een huis kopen? (deel 2)

huis kopen

Het is inmiddels anderhalve week geleden dat ik een persoonlijke update over het kopen van een huis schreef. Heb je die vorige post nog niet kunnen lezen? Korte samenvatting: ik woon sinds augustus in Rotterdam, in een huurwoning, en ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik vind het zelfs zó leuk in Rotterdam dat ik eigenlijk wel zeker weet dat ik hier wil blijven en daarom – of nee, onder andere daarom – overweeg ik om een huisje te gaan kopen. Omdat dit natuurlijk geen beslissingen zijn die over één nacht ijs gaan,  deel ik hier op mijn blog met jullie hoe ik me aan het oriënteren ben. Op die manier neem ik jullie niet alleen mee in mijn zoektocht, maar maak ik dingen ook overzichtelijk voor mezelf.

Lees verder Ga ik een huis kopen? (deel 2)

Hotspotmoe

020

Iedere dag krijg ik meerdere uitnodigingen voor evenementen, openingen van restaurants, nieuwe koffietenten, lanceringen van speciale foodconcepten in mijn mailbox. Ik ga al bijna nergens meer naartoe – omdat ik er simpelweg geen tijd voor heb – maar het zette me ook aan het denken. Natuurlijk weet ik dat ik als blogger die uitnodigingen sneller krijg dan wanneer je geen ‘online influencer’ bent, maar toch weet ik dat ook niet-bloggers af en toe de kriebels – of keiharde fomo (fear of missing out) – krijgen van alle plekken waar je moet zijn geweest.

Lees verder Hotspotmoe

Gastblog Prins: Pervers

IMG_1079kl

Echte Prinsfans merkten het al op: ‘waar blijven Prins’s gastblogs?!’ Het is inderdaad alweer een tijdje geleden dat hij één van zijn ijzersterke stukken inleverde, maar… Prins strikes again. En ik ben er blij mee. Het zijn vaak de onderwerpen waarover ik zelf niet schrijf – of die ik lastig vind om onder woorden te brengen – die Prins gewoon durft aan te snijden. En ja, deze geboren schrijver heeft een uitgesproken mening, vooral wanneer het over dierenleed gaat, maar dat vind ik persoonlijk wel eens heel verhelderend. Veganisme draait niet alleen maar om lekkere plantaardige chocoladetaartjes eten. Net als dat duurzaam leven ook niet alleen maar draait om gezellig op Earth Day de lampen een uurtje eerder uitdoen. Het zijn serieuze en belangrijke onderwerpen en daarover moeten soms serieuze en belangrijke dingen worden gezegd. Prins, aan jou het woord.

Lees verder Gastblog Prins: Pervers