Recept: Açaibowl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al tijden wilde ik een açaibowl maken. Ik zocht naar recepten en bekeek foto’s op Instagram (#acaibowl, check maar eens) en iedere keer dacht ik: oooh, zo mooi! Ja, het leek me ook lekker, maar ik vond het er vooral zo mooi uitzien. Ik ben een sucker voor eten dat er mooi uitziet. Vooral kleur vind ik heel belangrijk. Op Twitter schreef ik van de week al dat ik denk dat het niet lang kan duren of er komen verflijnen (hopelijk van duurzame verfmerken,) met namen van superfoods. Zoals ‘gojibessenrood,’ ‘açaipaars,’ ‘bijenpollengeel’ en ‘chiagrijs.’ Mij lijkt het wel wat! Het zijn prachtige diepe kleuren en ik word er heel blij van. Dus ik wilde een açaibowl maken. Maar helaas kwam ik allemaal recepten tegen waarin ingrediënten werden genoemd die ik hier niet zo gemakkelijk kan krijgen. Je moet dan denken aan ‘smoothiepacks’ (zakjes voor in de vriezer, ik denk met kant-en-klare smoothie erin) en açaipulp. Ik moest het doen met wat ik in huis had…en dat is alleen açaipoeder en vers fruit. Nouja, ik vind dat het goed is gelukt. En het is dan misschien geen ‘officiële açaibowl,’ ik vind het heerlijk! Ik at de bowl als ontbijt en ik kan jullie allemaal aanraden dit ook eens te proberen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor 1 flinke açaibowl? 

  • 2 rijpe bananen
  • 2 cups (zeg maar twee kommetjes) met bevroren blauwe bessen
  • 1 eetlepel açaipoeder (let op: zonder dit poeder is het dan misschien geen echte açaibowl, maar nog steeds heel erg lekker!)
  • een scheutje water
  • toppings naar keuze, bijvoorbeeld: gojibessen, raw chocolate, nootjes, granola en alle andere dingen die jij maar lekker vindt!

Hoe maak je de açaibowl?

Het is heel simpel. Je doet alle ingrediënten in de blender en mixt er een mooie, dikke massa van. Je voegt maar een klein scheutje water toe, anders wordt het te dun. Je wilt geen smoothie maken, maar een soort ‘fruitpap’ die met een lepel te eten is. Check tussendoor dus even of het mengsel al oké is. Serveer de acaibowl met wat je maar lekker vindt.

Twee redenen om dit ontbijt nu te maken:
1. Ik zie overal blauwe bessen in de aanbieding.
2. Dit ontbijt staat stijf van de anti-oxidanten (want: açai én blauwe bessen) dus moet jij eens opletten hoe goed je eruit gaat zien als je dit een paar keer gegeten hebt ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als jij deze açaibowl ook gaat maken (doen!) zouden we het heel leuk vinden als je het resultaat met ons deelt via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes.) We zien de foto’s heel graag verschijnen!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Recept: Açaibowl

  1. Jammie, deze wil ik graag eens proberen! De blauwe bessen lonken al een hele week naar mij dus ik beschouw deze blogpost als een teken van goedkeuring van een of ander hoger wezen ;)Zonder de açai weliswaar, ik sta nog altijd wat sceptisch tegenover ‘superfoods’…

  2. hmmm.. ik at dit twee jaar geleden vaak op BOOM festival in portugal!
    al was dat meer acai-ijs achtig en dit ziet er nog gezonder uit! bedankt voor het recept :)
    BOOM is trouwens een heel tof duurzaam festival! met heerlijk vegan en ook rauw eten en heel veel mooie inspirerende mensen en hele toffe gerecyclede deco etcetera! op de website staan heel veel mooie foto’s ook: http://www.boomfestival.org/boom2014/home/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *