Recept: baked oats met kokos en rood fruit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zucht. Soms ‘ontdek’ (als in: je gooit wat dingen bij elkaar en er rolt iets uit) je zo’n recept waarvan je denkt: ja, jij bent het. Helemaal. Ik ga je iedere dag eten. Nou, dat is het geval met dit recept. Een variant op de Baked Oats, die we in oktober plaatsten. Dit keer met kokos en rood fruit. Wederom vegan en zonder toegevoegde suikers. MMM, het smaakt echt naar taart! We hopen dat de foto ongeveer laat zien hoe lekker dit recept is, want het is lastig om uit te leggen. Nee maar serieus, dit is echt echt echt HEEL erg lekker. Ok, laten de foto’s en het recept je maar overtuigen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig? (voor een portie voor 2 personen) 

3/4 cup havermout
1/4 cup gemalen havermout (doe de havermout in je keukenmachine en laat draaien tot het meel is geworden)
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel bakpoeder (ik gebruik wijnsteenzuur bakpoeder van de biowinkel)
1 cup rood fruit (mag uit de vriezer zijn, maar laat het dan eerst even ontdooien)
1/2 cup noten: ik gebruikte bijvoorbeeld paranoten. Zorg dat het ongebakken en ongezouten noten zijn
1 en 1/4 cup rijst-kokosmelk van Provamel. Als je deze melk niet kan vinden of niet de allergrootste kokosfan bent: amandelmelk will do.
Op gevoel: kokosrasp, pompoenpitten en amandelschaafsel
Op gevoel en optioneel: kokossuiker. Proef tussendoor of je het mengsel al zoet genoeg vindt!

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 180 graden –

1. Voor het geval dat je fruit uit de vriezer gebruikt: laat het fruit ontdooien.
2. Hak de noten in stukjes en leg deze alvast apart met de pompoenpitten, amandelschaafsel en kokosrasp.
3. Mix (met een garde of een grote lepel) alle ingrediënten (droog en vochtig) BEHALVE HET RODE FRUIT in een grote kom goed door elkaar. Het geheel moet goed gemengd zijn. Proef even tussendoor: vind je het niet zoet genoeg? Voeg eventueel wat kokossuiker toe.
4. Schep nu heel voorzichtig en luchtig het rode fruit erdoor. Het is lekker als het fruit niet helemaal ‘kapot’ gaat.
5. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk een beetje glad.
6. Versier de bovenkant met extra pompoenpitten, kokosrasp en amandelschaafsel.
7. Schuif de schaal voor 45 minuten in de oven.

Eet de baked oats als ze nog warm zijn. Dat is het lekkerst! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om helemaal in de Valentijnssfeer te komen, bak je de oats in een hartvormige ovenschaal. Deze vonden we bij Tiger.
Wij maken gebruik van cup maten: maatpannetjes waardoor je niet hoeft af te wegen hoeveel gram je van iets nodig hebt. Deze maatpannetjes zijn onder andere bij Albert Heijn XL, Xenos, Big Bazar en Dille&Kamille te koop. Erg handig!
Heb je geen maatpannetjes in huis? Google op ‘cups to grams’ en je vindt omrekenmachines waarmee je kan bepalen hoeveel gram je nodig hebt.

Geniet. En laat ons weten wat je van dit recept vond! Dat kan door een reactie achter te laten onder dit bericht, of door ons een tweet (@degroenemeisjes) te sturen, of een Instagram te plaatsen met #degroenemeisjes. We zijn benieuwd!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

39 gedachten over “Recept: baked oats met kokos en rood fruit

  1. Die eerste foto <3! Mooi! Ziet er echt heel erg lekker uit. (& gefeliciteerd met jullie 10.000 volgers! Wow!)

  2. O wauw, wat een prachtige foto’s, jullie maken altijd zulke mooie foto’s waar je echt van gaat watertanden! Ik vind dit er echt heerlijk uitzien! Ik heb zelf ook wel eens baked oats gemaakt, en het is zo lekker, net of je een soort gebakje eet!

    1. Oh dankjewel! Ik ben altijd een beetje onzeker over de foto’s. Ik bedoel, er zijn zooooveel van die prachtige foodblogs, daar kunnen wij echt niet aan tippen. Maar heel lief van je!

  3. Ziet er heerlijk uit! Hoe zit het met de voedingswaarden van het recept? Zou dit taartje (oke, zal vast iets meer zijn) een goed alternatief zijn voor het bakje kwark + handje noten dat ik ’s middag eet?

    1. Het is sowieso voor 2 personen, dus dat moet je al meerekenen. We denken dat het een prima vervanger zal zijn ;) (maar dat komt ook doordat wij geen voorstanders van zuivel eten zijn ;))

  4. Oeh wauw! Dit ziet er zo lekker uit. Ik vind het er super mooi uitzien. Jullie zijn zo’n inspiratiebron voor mij :) Jullie hebben een eigen stijl en dat vind ik zo bijzonder.

    Liefs!

  5. Oh jum! Wat ziet dat er lekker uit zeg. Ik weet wat ik dit weekend ga maken :D

  6. Waar komt die ovenschaal precies vandaan? Want Flying Tiger in Amsterdam (Rembrandtplein) had er nog nooit van gehoord :(

    1. We hebben hem al een tijdje geleden gekocht.. even denken, bij de Tiger in Almere volgens mij!

  7. Wow! dit is precies wat ik zocht… :D ik ga dit zeker maken.

  8. Gebruik de ingrediënten vaak maar niet in deze vorm. Ga ik proberen. Ben benieuwd. Hmmm ik begin al te watertanden.

  9. Ik at afgelopen week voor het eerst baked oats met banaan, en dat was zo lekker! Ga snel deze variant eens proberen :)

    1. mmm met banaan is ook heerlijk! Ken je onze variant met appel, kaneel en rozijnen ook al? Net een appeltaartje!

  10. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het ziet er zo heerlijk uit :-) Zeker met al die vruchtjes erbij!

  11. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit recept. Dit ga ik van het weekend eens uitproberen. Het ziet er op de foto in ieder geval heerlijk uit.

  12. Staat ingepland voor dit weekend. Heeerlijk, kijk er naar uit op m’n lazy easy Sunday :)

  13. Gisteren heb ik de baked oats recept gemaakt en vanochtend met de rode fruit;)) volgende keer zal ik wat extra appel/peer aan die eerste variant toevoegen voor wat extra sappigheid; het was superrr lekker! Bedankt

  14. Ik heb m gemaakt met Valentijn. In een ronde vorm echter ;-)
    Ik had geen kokossuiker in huis en achteraf bleek dat ie dat zoetje wel echt nodig had…! Dus heb ik er achteraf wat agavesiroop overheen gedaan en wat laten intrekken. Dan smaakt ie prima!

  15. Hij is lekker!! Ik had – terwijl het in dit seizoen helemaal niet nodig is maar ja, wat er in huis is, is in huis – diepvriesaardbeien gebruikt. De volgende keer ga ik het sap dat na ontdooien overblijft gebruiken en dan iets minder melk toevoegen. Wordt het geheel net een tikje zoeter van (ik heb helemaal geen suiker of suikervervanger gebruikt)

  16. Het staat nu in de oven en mijn huis ruikt naar een banketbakkerij! Heerlijk! Ik had geen grotere vorm dus hier worden het “muffins”. Ik kan niet wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *