Recept: Chana Masala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We maakten weer eens Indiase ‘Chana Masala.’ Een gerecht met kikkererwten, tomaten en een heerlijke kruidenmix. Deze kruidenmix kan je ook kant-en-klaar kopen, maar wij vinden het veel lekkerder om het zelf te maken. Dit recept zit al heel lang in ons ‘favorietenmapje,’ maar hadden we al een hele tijd niet gemaakt. Zonde, want het is ontzettend lekker! Daarbij komt dat het heel erg makkelijk is om te maken; je bent zo klaar én je hebt maar 1 pan nodig. Veggie, gezond, lekker en makkelijk. Wat wil een groen meisje (of jongen) nog meer? Juistem; aan de slag!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels verse gember
  • 1 groene peper
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 2 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel currypoeder (‘hot curry’)
  • 1 blik (biologische) ‘hele’ gepelde tomaten
  • 2 blikken kikkererwten (onze lievelings zijn die van Bio Idea, te koop bij oa Ekoplaza)
  • 1/2 theelepel zout
  • het sap van 1 citroen

Wat moet je doen?

  1. Snijd de ui, knoflook, groene peper en gember in kleine stukjes. Sauteer in een pan, bijvoorbeeld een wokpan. Doe dit voor ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg alle kruiden toe en ‘rooster’ dit voor 1 minuut.
  3. Voeg nu de tomaten en de kikkererwten toe. Roer goed, zodat de tomaten een beetje uit elkaar vallen. Voeg eventueel een beetje water toe.
  4. Na 10 minuten voeg je het zout en het citroensap toe. Roer goed door en laat nog een minuut of 10 sudderen.
  5. Serveer met verse koriander, papadums (te koop bij  de toko) en een frisse salade. Het is ook lekker om rijst bij dit gerecht te eten!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zijn benieuwd wie van jullie dit supereasy recept ook gaat maken. Laat je het ons weten? Dit kan via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes.) Vinden we leuk! Succes en eet smakelijk! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Recept: Chana Masala

  1. Oeh, lekker met al die kruiden! Ik houd erg van kikkererwten, ook in bijvoorbeeld salade’s! Ook wil ik graag nog een keer van die in de oven gebakken kikkererwten met kruiden uitproberen, als snack, ik ben heel benieuwd hoe dat smaakt!

  2. klinkt goed! en heb bijna alle kruiden wel in huis, ga ik zeker een keer uitproberen. Laat alleen die verse koriander weg.. sinds een Egyptische vakantie waar we ermee doodgegooid werden lussen we dat hier thuis niet meer… :-)

  3. Heerlijk ik eet dit heel vaak, alleen dan met tamarinde in plaats van citroen en de paprikapoeder laat ik ook achterwege, ik gebruik garam massala :) Inderdaad bijzonder makkelijk en zo smaakvol. Ik eet meestal nog komkommer of een gebakken eitje erbij met rijst.

  4. Oh dit ziet er opnieuw weer heerlijk uit! Ook zo’n lekker makkelijk plan-B-recept lijkt me dit, het zijn allemaal ingrediënten die wij eigenlijk altijd wel in huis hebben.

  5. Was heel lekker! Maar wel een tikje aan de zure kant door die hele citroen vond ik. Misschien was mijn citroen gewoon te groot ;) Volgende keer daar een beetje minder van maar een volgende keer komt er vast en zeker! ;) Gegeten met papadums en couscous ipv rijst en rauwkost (komkommer, zilveruitjes, augurken, tomaatjes, peterselie en slierten courgette).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *