Recept: pitabroodjes met curry kikkererwten en yoghurtsaus

Vegan recept: pitabroodjes met curry kikkererwten en yoghurtsaus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weet je nog dat je vroeger op woensdag uit school kwam en je vader of moeder een extra lekkere lunch voor je had klaar gezet? Op woensdagen aten we altijd een beetje specialer; een tosti, een pizzabroodje of poffertjes. Het is vandaag woensdag en wij zeggen: laten we de woensdaglunch weer eens een upgrade geven. (en lees je dit op een andere dag? mag ook)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit broodje met pittige kikkererwten en een frisse yoghurtsaus doet denken aan een broodje shoarma. Maar dan zonder vlees. En ook niet zo vet. Kortom: eigenlijk in alles beter dan het broodje shoarma, maar de smaak en de bite doen er toch aan denken. Goed verhaal dit. Het is lekker, simpel en ook nog eens lekker low-budget te maken. Go for it!

Wat heb je nodig voor twee porties?

4 volkoren pitabroodjes (wij kopen ze bij Ekoplaza)
200 gram kikkererwten
2 eetlepels water
2 eetlepels (hot) currypoeder
1 eetlepel citroensap
2 theelepels mosterd
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel gemberpoeder

Garnering: bladspinazie, sla, komkommer of een andere rauwkost die jij lekker vindt

voor de saus:

6 eetlepels sojayoghurt (ongezoete van Provamel)
verse koriander
1/8 theelepel knoflooklpoeder
1/8 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde peterselie
het sap van een halve citroen

Wat moet je doen?

1. Mix alle kruiden, het water en het citroensap door elkaar en roer goed door de kikkererwten.
2. Bak de kikkererwten kort in een koekenpan.
3. Mix alle ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet in de koelkast.
4. Toast de pitabroodjes en snijd open. Schep de kikkererwten erin, samen met wat garnering (sla, bladspinazie, komkommer) en serveer met de yoghurtsaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zijn heel erg benieuwd wat jullie van dit veggie broodje vinden! Laten jullie het ons weten? Foto’s van jullie creaties zijn altijd welkom via @degroenemeisjes op Twitter of #degroenemeisjes op Instagram. Alvast bedankt en eet smakelijk!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Recept: pitabroodjes met curry kikkererwten en yoghurtsaus

  1. Dit ziet bericht heerlijk uit! En weer eens een verrassende toepassing voor kikkererwten. Wat ik er ook erg fijn aan vind is dat je het ook als vegetarische optie voor het broodje shoarma kunt gebruiken. Ik ga ze zeker maken!

  2. Nou, dit maakt een prima donderdagavond-studentenmaaltje hoor! Héérlijk was het, ga ik zeker vaker eten (zeker gezien er nog een pot kikkererwten openstaat en er ook nog wat broodjes liggen haha)

  3. Oelalaaa, dit receptje leek me zo heerlijk dat ik vanochtend meteen naar de supermarkt ben gegaan om de ingrediënten te halen. Heb net twee broodjes op, zijn echt super mega lekker. Thanks voor dit top-recept en voor iedereen een aanrader =)

  4. Oh my, superrecept! Ga ik zeker eens proberen. Ook lekker voor ’s avonds als je niet zoveel zin hebt in koken. Ik hou van kikkererwten ( en mijn kat Mo ook, gek genoeg)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *