Recept: vegan speltspeculaas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bijna niks is zo lekker als een huis dat naar speculaas ruikt. We lopen misschien een beetje op de Sinterklaastijd vooruit (tegen 5 december kunnen we geen speculaas, pepernoten of marsepein meer zien, maar so be it) maar dit recept moet je écht maken. Het is simpel, je hebt geen gekke dingen nodig en het is ook nog eens zó klaar. We maakten het met speltmeel, maar wie weet lukt het ook wel met glutenvrij meel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het recept leenden we van onze collega Lisa Steltenpool. Ook wel bekend als schrijfster van De Vegarevolutie, het boek dat wij iedere beginnende veganist aanraden. Lisa heeft ook een blog, Early Dew, en daarop vonden wij dit heerlijke recept voor speculaas. We hebben slechts twee dingen aangepast: wij gebruikten kokossuiker in plaats van ‘gewone’ suiker en we hadden geen amandelextract in huis, dus dat lieten we achterwege. Maar maak je geen zorgen, het werd heerlijk!

Dit is zo’n typisch ‘help, er komt straks visite en ik heb niks lekkers in huis’ recept. Binnen 40 minuten (5 minuten voorbereiden, 30 minuten in de oven, 5 minuten afkoelen) staat het op tafel. Ideaal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor het recept gaan we je doorverwijzen naar Lisa. Binnenkort zal Lisa ook een recept van ons maken, zodat we een soort blog-switch hebben. Leuk toch? Zouden we met meer bloggers moeten doen!

We zijn ontzettend benieuwd hoe jullie dit recept vinden. Laat je het ons weten als je het hebt gemaakt?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Recept: vegan speltspeculaas

  1. He dames,

    Jullie verwijzen door naar een artikel over het boek van Lisa, maar niet naar het recept… Kan dat alsnog met een handig linkje? Dan kan ik gaan bakken :-)

  2. Wauw, dit recept lijkt me dus echt geweldig! Ik heb de boekrecensie ook gelezen en wow: dit is precies wat ik nodig heb! Ik zit exact in de ‘beginnende-vegan’situatie. Helemaal vegan eten zie ik voor nu niet gebeuren, maar ik ben er veel mee bezig en ben razend benieuwd naar dit boek. Misscchien brengt het wel verandering in dat niet-vegan worden! Hij gaat op mijn verlanglijstje, maar waarschijnlijk koop ik hem heel binnenkort gewoon zelf, ha!

  3. Hmm, ziet er lekker uit hoor! Ik heb toevallig vorige week nog ‘normale’ speculaas gemaakt :-) Ook leuk om te een keertje te proberen en te kijken of het er op lijkt

  4. Ik heb het gemaakt met speltmeel, kokosbloesemsuiker en gesmolten roomboter maar vind hem erg droog geworden en na 35min is nu de binnenkant iets zacht. Vonden jullie hem ook droog?

  5. Hej!

    Heel erg tof dit, ziet er ook heel erg mummie uit! :)
    Zou ik de roomboter ook kunnen vervangen door Kokosolie/Appelmoes oid?
    Anders ga ik hier even mee experimenteren.

    Fijne avond, liefs Marlon.

      1. Haha, zie nu pas dat jullie hadden gereageerd. Oeps.
        Maaaar het is goed gegaan, heel erg goed zelfs.
        I.p.v. roomboter heb ik kokosolie (in de zelfde hoeveelheid) gebruikt.
        Zojuist het eerste stuk gehad, top!

        Nogmaals dank!! X

Laat een reactie achter bij Hesteranne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>