Recept: Vegan Strawberry Muffins

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie denkt dat bakken iets voor de winter is (koud buiten, lekker naar binnen met een dampende appeltaart op tafel, dat idee) heeft het mis. Deze muffins zijn juist enorm zomers en heel erg geschikt voor deze warmere periode. De muffins zijn fruitig en verfrissend en heel geschikt om bijvoorbeeld als ontbijt te eten. MMM! We maakten de muffins zonder toegevoegde olie, boter of suiker, dus je zou kunnen zeggen dat ze zéér verantwoord zijn. Wil je meer weten over hoe je deze muffins bakt? Lees dan gauw verder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 muffins?

* 180 gram havervlokken of havermout
* 2 rijpe bananen, fijn geprakt
* 8 grote Hollandse aarbeien in kleine stukjes
* 1 theelepel vanille-extract
* 170 gram appelmoes (bio, zonder suiker)
* 2 eetlepels cacaopoeder (ik gebruikte raw cacao, dus vandaar dat de muffins niet heel donker zijn geworden)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 180 graden –

1. Voeg alle ingrediënten samen in een beslagkom.
2. Mix alles met een spatel door, totdat het een mooi glad geheel geworden is.
3. Verdeel over een muffinvorm en zet in de oven voor 25 minuten.

Die stukjes aardbei die ‘openknappen’ in je mond…oeh! Enjoy :)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Recept: Vegan Strawberry Muffins

  1. Moet er niet nog bloem in oid? Het lijkt namelijk of er iets mist.. (maar misschien komt ’t omdat ik normaal gesproken niet vegan bak?)

  2. Ziet er weer superlekker uit! En is zo te zien super makkelijk te maken, dus geen excuus, dit moet dit weekend gemaakt worden!

    1. Ik heb het natuurlijk zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat het zeker moet kunnen. Misschien komt er iets meer vocht vrij, door het ontdooien, maar dat lijkt me niet zo’n probleem.

  3. Het ziet er superlekker uit! Hollandse aardbeien komen vaak uit een kas en daarom maakt het (voor de milieudruk) niet uit of je Hollandse of Spaanse geïmporteerde aardbeien neemt. Als ik terug ben van vakantie ga ik deze proberen, bedankt!

    1. Zoiets denk ik ja… wij kregen geen kans om ze te bewaren. Toen waren ze al op. ;) Ik denk dat je ze ook kan invriezen.

  4. Ik ga ze nu de oven in schuiven. Ik moet morgen om 6.30 de deur uit dus ik gebruik ze als take away ontbijt voor in de trein. Ruikt al lekker. Met aardbeitjes uit eigen tuin. Yammie.

  5. Hey wat voor muffinvormpjes gebruiken jullie? Ik heb van die papieren gebruikt maar de muffins zijn niet zo mooi en hard als die van jullie. En gebruiken jullie havervlokken of havermout? Groetjes Nora

  6. Ze staan in de oven! Ben benieuwd! Hoop dat ze lukken. Als ze ook lekker zijn dan is het een simpel lekkernijtje om vaker te maken!! Yum! En deze week zijn bij ons de bio aardbeien in de reclame! Mooi

  7. Ziet er goed uit! Ik geef woensdag een workshop (mijn examen opdracht, spannend!) en ik ga deze muffins voor mijn klantjes bakken! Ben benieuwd wat de kids van mijn/jullie gezonde hippiemuffins vinden :)

  8. Hoi! Dat ziet er heerlijk uit. Weten jullie een alternatief voor de appelmoes? Want ik kan geen appels eten. En het moet wel vegan blijven dus ei is ook geen optie… Groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *