Recept: vegan sushibowl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook zo gek op sushi, maar niet alle tijd van de wereld om het altijd zelf te rollen, of al het geld van de wereld om het altijd maar te bestellen of uit eten te gaan? Klinkt bekend. Hier hebben we een perfecte oplossing voor: dames en heren… de sushibowl! In feite is dit niet meer dan een kom rijst met daarop alles wat je in je sushi zou willen stoppen. Natuurlijk met een lekkere ‘dressing’ en laten we de noribladen (waar je normaal gesproken de sushi dus in rolt) niet vergeten. Dit is echt een ontzettend makkelijk recept; super snel klaar, je hoeft weinig te doen én het is for real net zo lekker al sushi!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?

200 gram rijst (dit kan sushirijst zijn, maar dat hoeft niet)
2 grote wortels
1 komkommer
2 lente uitjes
1 bosje radijsjes
1 avocado
2 of 3 norivellen
1 bakje zeewiersalade (oa verkrijgbaar bij de toko)

door de rijst:
2 grote eetlepels sesamzaad (ik gebruikte gewone en zwart sesamzaad)
20 ml sushi seasoning of rijstazijn

dressing:
20 ml sojasaus of tamari
2 eetlepels sushi seasoning of rijstazijn
1/2 theelepel wasabispread
1 theelepel kokossuiker
Wat moet je doen? 

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Als de rijst afgekoeld is, verdeel je de sushi seasoning (of rijstazijn) en het sesamzaad over de rijst. Goed doorroeren.
3. Terwijl je de rijst laat afkoelen, snijd je de groente in reepjes, ringetjes, stukjes, enz.
4. Maak ondertussen nog een dressing van de sojasaus met seasoning, wasabi en kokossuiker.
5. Als de rijst goed is afgekoeld schep je het in de kommen en maak je deze mooi op met de groente. De dressing serveer je er apart bij.

Enjoy your super lazy sushi! We horen het graag van je als je deze sushibowl ook gaat maken! Je kan het ons laten weten door een tweet (met foto natuurlijk!) te sturen (@degroenemeisjes) of door ons te taggen op Instagram: @merelgroenemeisjes, @jamiegroenemeisjes of #degroenemeisjes. Vinden we leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

PS de foto’s met de telefoon en de polaroidfoto erbij geven goed aan hoe het leven van een (food-)blogger er doorgaans uitziet. Er kan niet gegeten worden totdat alles is vastgelegd. First things first! ;) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Recept: vegan sushibowl

  1. jaaa dit maak ik dus heel vaak :) hele goede oplossing voor als je eens niet zoveel tijd hebt.

  2. ohhh heerlijk :) ik heb zo vaak zin in sushi maar geen tijd het zelf te maken / geld het te bestellen, dus dit lijkt me en prima (en lekkere) oplossing!
    xo, cheyenne

  3. Ik zit echt een beetje te kwijlen hiero, het ziet er ZO lekker en ook nog eens ZO mooi uit. En ook nog eens makkelijk, nah! Wat wil je nog meer. Ik ga dit snel maken. Maarre, dan nog wel met wat sashimi on the side ;-)

    Bedankt voor het idee, Merel & Jamie! En trouwens, prachtige foto’s gemaakt. xxx

  4. Yum, goed alternatief en niet zo tijdrovend als ‘echte’ sushi. Ik ben helemaal wild van Aziatisch eten, hij gaat op mijn uitprobeerlijst!

  5. Looks delishhhh. Hoorde ik je nou zeggen dat jij ons dit volgende x eens gaat voorschotelen? Yes? Nee, niet tegensputteren nu!! (mooie fotos ook trouwens!)

  6. Ik heb dit gisteravond gemaakt, het was heerlijk! Bedankt voor het recept :)

    1. Heel graag gedaan! Fijn om te horen dat je het lekker vond :)

  7. Vanmorgen dit heerlijke receptje gemaakt voor de lunch vandaag. Het is fantastisch lekker. Collega’s met boterhammen met kaas: ‘eat your heart out’ ;-)

  8. Ik heb dit vanavond gemaakt, wel met nog wat vis erbij :-) Het was echt heel lekker en zó makkelijk. Wij houden ‘m erin: net echte sushi maar nog gezonder want meer groenten en ook nog minder werk. Vind het helemaal top!

Laat een antwoord achter aan Vega challenge #4: gimme some mo’ veggies | SimplyMeDiary Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *