Review: Dr. Hauschka Cosmetica

Zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn de Groene Meisjes druk bezig om hun ‘stash’ van verzorgingsproducten en cosmetica steeds groener te laten worden. Shampoos, douchegels en crèmes lukken aardig, maar we hebben gemerkt dat make-up een wat lastiger zoektocht is. Wij hebben eigenlijk al heel lang een ‘signature look.’ Voor Merel is dat eyeliner, mascara en rouge. Soms een beetje kleur op de lippen. Voor Jamie is dat eyeliner, mascara, rouge en een felle, opvallende lippenstift. Oogschaduw gebruiken we eigenlijk maar zelden (moeten we misschien eens mee experimenteren.) We hechten dus vooral waarde aan een goede mascara, eyeliner, rouge of blush en lippenstift. Met een goede bedoelen we: eentje die goed blijft zitten, lekker zichtbaar is en de lippenstift in het bijzonder moet vooral goed gepigmenteerd zijn. Daarbij komt natuurlijk dat we alleen maar dierproefvrije cosmetica gebruiken en dat we het prettig vinden als de producten zo ‘groen’ (natuurlijk) mogelijk zijn. We onderwierpen dr. Hauschka aan de test! Lees je verder?

Dr. Hauschka in het kort: “De cosmetica is gebaseerd op de uitgangspunten van de antroposofische geneeskunde en is samengesteld uit heilzame planten en natuurlijke ingrediënten. De grondstoffen en planten die nodig zijn voor het produceren van deze cosmetica, worden binnen het eigen bedrijf door analytische en microbiologische laboratoria gecontroleerd op zuiverheid. Alleen als ze door de strenge controles komen, worden ze gebruikt in de productie.” (citaat van de website van dr. Hauschka.)

Kortom, dr. Hauschka cosmetica is zorgvuldig geproduceerde cosmetica die aan strenge eisen moet voldoen. Dit geeft ons een prettig gevoel; geen inferieure kwaliteit, alleen het beste. Wel zo prettig als het gaat om make-up die je op je gezicht smeert! Naast make-up heeft dr. Hauschka trouwens nog veel meer beautyproducten, zoals lichaam- en haarverzorging.

Zoals je op de bovenstaande foto al kon zien, testten we een oogpotlood, een volume mascara en een lippenstift. Een oogpotlood is zeker geen vervanger voor een eyeliner, want het blijft lang niet zo goed zitten. Daarbij komt dat het gewoon niet hetzelfde effect geeft als een liquid eyeliner, dus we maakten hiermee niet ons gebruikelijke lijntje op het ooglid. Het oogpotlood gebruikten we in de waterlijn, maar dat was niet een heel groot succes. We kregen er beide behoorlijk branderige ogen van. Dat ligt misschien ook aan het feit dat we het niet gewend zijn om een oogpotlood te gebruiken. Volgens de website van dr Hauschka bevat deze eyeliner hoogwaardige marulaolie die de huid rondom je ogen juist beschermt, dus nogmaals, het zal een kwestie van gewenning zijn.

Als jij wel graag een oogpotlood gebruikt is het handig om te weten dat het oogpotlood een mooie, diepe kleur zwart heeft. Op de achterkant van het potlood zit een ‘smudger,’ waarmee je het oogpotlood desgewenst kan uitvegen/vervagen. De Kajal Eyeliner Black kost €11,50.

De volume mascara is een prettig aan te brengen mascara, met een vrij standaard borsteltje. De mascara blijft goed zitten gedurende de dag. Wil je het ‘volume’ effect krijgen, dan zijn meerdere laagjes wel noodzakelijk. We hebben beide behoorlijk gevoelige ogen, maar van deze mascara krijgen we geen last of tranende ogen. Misschien komt dat doordat er bepaalde bestandsdelen uit ‘Ogentroost’ (natuurlijke oogdruppels die ik wel eens heb gebruikt toen ik heel veel last van mij ogen had had) in zitten. Hoe dan ook, het is een prima mascara! De volume mascara van dr Hauschka kost €17,95. Dat is niet heel goedkoop, zeker niet als je het vergelijkt met mascara’s van niet-natuurlijke merken. Maar als je het vergelijkt met andere groene merken, dan is deze mascara zeker niet de duurste.

Op deze foto zie je dat Jamie de mascara, eyeliner én lippenstift draagt. Dit is de ‘Inner Glow Lipstick Pink Topaz.’ Een hele mond vol! We draaiden de dop van de lippenstift af en waren erg enthousiast: een goede, warme roze kleur! Maar toen Jamie de lippenstift droeg, was er toch enige teleurstelling. Het is een mooi kleurtje (dit is na het aanbrengen van twee of drie laagjes,) maar het is toch niet dé kleur roze waar we op hoopten.
Het is een beetje een softe, zachte kleur. Niet echt Jamie’s ding. Wel kunnen we over de lippenstift zeggen dat het een heel zacht, lekker ruikend (een beetje fris) product is. Prettig in het gebruik, maar qua kleur en pigmentatie niet wat wij ervan verwachtten. Deze lippenstift kost €16,95 en dat is voor een natuurlijk merk niet heel prijzig.

Onze conclusie: dr Hauschka is een mooi natuurlijk en betaalbaar merk. Je kan de producten in de webwinkel kopen, maar ook bij natuurwinkels, betere drogisten en beautysalons. Kortom: het is geen onbereikbaar en onbetaalbaar merk, en dat maakt het gebruiken van groene cosmetica steeds makkelijker en leuker! Onze zoektocht naar een goede, natuurlijke ‘knallende’ lippenstift en eyeliner gaat dus door. Er is nog een hoop te ontdekken op beautygebied en we hebben er zin in!

(Foto 1 en 2: foto.wildschut > foto.wildschut@gmail.com)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Review: Dr. Hauschka Cosmetica

 1. Jammer dat die lipstick niet de kleur is die jullie hadden verwacht, maar ik vind hem eigenlijk wel heel mooi staan bij Jamie. Heel leuk dat jullie make-up van Dr. Hauschka hebben gereviewd, ik kende eigenlijk alleen hun skin care lijn!

 2. Hi meiden,

  Fijn zo’n eerlijk verslag van jullie bevindingen.

  Ik vind het ook slim dat je niet zowel het potlood als de mascare tegelijk hebt uitgeprobeerd zodat je weet dat je last krijgt van het oogpotlood.

  Ik heb zelf al jaren een bloedmooie lippenstift van Aveda; duur maar perfect!

  Ga zo door ik lees jullie stukjes met heel veel plezier, ga zo door!

  Groetjes,

 3. Ik heb de mascara van Dr. Hauschka voor mijn verjaardag gekregen van een vriendin. Mijn ervaring is inderdaad dat deze fijn smeert, ruikt en lekker zit. Maar hij loopt heel snel uit, al van een traantje van het in de wind fietsen :( gelukkig zijn deze vlekjes snel weer onder mijn oog weg te poetsen. Ik heb het er wel voor over.

 4. Ik heb de liquid oogschaduw van Lush en die blijft echt vet goed zitten, vooral als je ‘m een beetje mengt met oogschaduw. uitkomst. Ook voor jullie oogschaduwexperiment, ennn hij kan als eyeliner!

 5. Aah, pink topaz is van de Hauschka lippenstiften juist net de wat `zachtere` lippenstift met een meer lippenbalsem-achtig effect. De meeste andere kleuren hebben juist een heel goede sterke pigmentatie!

 6. De bruine mascara van Hauschka gebruik ik al bijna 9 jaar. Ik draag harde lenzen en deze mascara irriteert mijn ogen niet. Voor de rest is hij gemakkelijk om aan te brengen, klontert niet,…

 7. Goed idee, deze site!
  Ik heb de dr. Hauschka volume eyeliner gekocht en een maand geprobeerd. Als je het hebt aangebracht staat het mooi maar er zijn ook nadelen aan n.l.:
  Zitten er een paar wimpers door de mascara aan elkaar geplakt en je gaat er met een schoon borsteltje over om die uit elkaar te halen dan is meteen ook de mascara er af en kun je op nieuw beginnen, erg vervelend.
  Ook vind ik het een slecht punt dat de mascara bij het sluiten van je ogen meteen op je wangen zit.
  Al met al dus een tegenvaller.

 8. Hallo
  Na veel ellende met ontstoken ogen gehad te hebben, bleek ik allergisch te zijn voor ‘normale’ mascara.
  Over gegaan op de mascara van Dr. Hauschka en ben zeer tevreden.
  Blijft alleen niet zo goed zitten met regen/tranen, maar ja dan ook niet waterproof en het is makkelijk eventjes weg te vegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *