Rode linzen hummus

Zoals je in een eerder artikel hebt gelezen ben ik dol op hummus! Ik probeer dan ook graag nieuwe hummus recepten uit. Vorige week heb ik voor het eerst hummus gemaakt met linzen. Holy Moly! Waarom heb ik dat niet eerder gedaan?! Het resultaat was een heerlijke romige hummus. Natuurlijk wil ik jullie het recept niet onthouden.

Gebaseerd op het recept van Get it Ripe!

1/2 cup rode linzen (95 gram)
400 ml water
1 of 2 geroosterde paprika’s
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/4 theelepel zout
2 eetlepels tahin
2 kleine teentjes knoflook
1/8 theelepel cayenne

1. Breng de linzen in het water aan de kook. Verlaag het vuur en roer het komijnpoeder, kurkumapoeder en zout door de linzen. Laat dit ongeveer 15 – 20 minuten op een laag vuurtje staan. Roer af en toe door. Als de linzen beginnen aan te branden voeg je wat extra water toe.

2. Na de 20 minuten zet je het vuur uit en laat je het linzen mengsel 10 minuten afkoelen.

3. Mix het linzenmengsel met de andere ingrediënten in de keukenmachine.

4. De hummus is nog erg vloeibaar maar als je het even in de koelkast laat staan wordt het wat harder. (Al eet ik hem het liefste nog een beetje warm).

5. Garneer met wat cayenne en sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Heb je weleens hummus met iets anders dan kikkererwten gemaakt? Welk recept moet ik ook zeker maken?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Rode linzen hummus

  1. Ik heb wel eens hummus van rode bieten en cashewnoten gemaakt; súperlekker op een donkere boterham met rucola :)

  2. Ziet er goed uit. Zelf krijg ik mijn hummus echt nooit zo lekker als de hummus uit de winkel… Wat is jullie standaard kikkererwtenhummus receptje? En ontvellen jullie de kikkererwten of niet?

  3. Hmm, ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer proberen.
    Ook passend bij het koude weer buiten!

  4. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het binnenkort maken. En voor schotelen aan al mijn familieleden die dol zijn op vlees. Zo kunnen ze zien dat vegatarisch eten ook erg lekker is!

  5. Loulou Groene Meisjes schreef:

    jummieeee Jame ga ik ook eens maken!! ik had in Turkije een Hummus gegeten van tuinbonen gegarneerd met rode uit en dille ook heel lekker :)

  6. Lekkker! Met witte bonen en avocado is ook superlekker, heel romig!

  7. Gister gemaakt en hij was heerlijk! Heb wel groene ipv rode linzen gebruikt.
    Ook nog wat sambal, citroensap en kappertjes toegevoegd. Mjam mjam!

  8. Ik gebruik vaak bruine bonen en het liefst pindakaas in plaats van tahini, heerlijk!

  9. Net gemaakt; hij is heerlijk!! Heel erg bedankt voor dit recept, groene meisjes!

  10. Smaakt heerlijk meisjes! Ik ben er nu van aan het smullen.

  11. Ga ik binnenkort eens proberen :-) Ennuh waar koop je die schattige maatlepeltjes :-D

  12. Heerlijk! Ik kon mij geen beter recept bedenken om mijn foodprocessor voor het eerst mee te gebruiken. Met dit snackje kom ik mijn studieavond wel door

  13. Net gemaakt, staat nu in de koelkast. Van het snoepen tussendoor proefde ik vooral Heel Erg Lekker. Is nu nog wat dun maar vertrouw erop dat het dus dikker gaat worden. Fantastiek!

  14. Deze hummus valt zeker in de smaak, heb er een aantal druppels tabasco doorgedaan, wordt ‘ie heerlijk pittig van!

  15. Beste Jamie, dit is een super lekker recept, dank je wel!
    Ik wilde je wel doorgeven dat het heel vreemd is om het rode linzen hummus te noemen, omdat hummus per definitie van kikkererwten wordt gemaakt. Hummus is namelijk het arabische woord voor kikkererwt. Maar dat terzijde. Superlekker dit rode linzensmeersel ;-).

  16. Veldertjes (jonge kapucijners), frambozenazijn en koriander :-D

Laat een antwoord achter aan Louise van Gend Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *