Storytel app – 30 dagen boeken luisteren voor €0,99

storytel

Zoals jullie weten luister ik al een hele tijd graag naar podcasts. (heb je bijvoorbeeld dit en dit artikel met tips voor leuke podcasts gelezen?) Olga, onze leuke collega-blogger van Team Confetti, is zelf ook een podcastlover en attendeerde mij op de Storytel app. Via deze app kun je voor €9,99 per maand onbeperkt naar luisterboeken luisteren. Ik heb de app gedownload en ben meteen begonnen met luisteren. We zijn een dikke week verder en ik ben hooked! Vandaag vertel ik je wat meer over hoe Storytel werkt, welke boeken ik luister en hoe ik de app gebruik. Ook regelde ik een leuke deal voor jullie, zodat jullie de Storytel app 30 dagen lang gratis kunnen uitproberen!

Wat is Storytel en hoe werkt het?

storytel

Storytel is een app met een enorme collectie aan luisterboeken in allerlei genres en categorieën. Van zelfhulp tot comedy en van thrillers tot literaire klassiekers. Er staan Engelstalige boeken op, maar ook heel Nederlandstalige titels en ik weet zeker dat er voor iedereen wat tussen zit. Storytel is ook geschikt voor alle leeftijden – ook voor kinderen en adolescenten staan er genoeg mooie boeken op. Ik dacht meteen aan kinderen die moeite hebben met lezen, door een concentratieprobleem of misschien dyslexie. Hoe fijn is het als ze met een koptelefoon op toch van een boek kunnen genieten? Of: jongeren die moeten lezen voor hun boekenlijst op school, maar er stiekem een hekel aan hebben. Houd je niet van lezen, maar wel van mooie verhalen? Luister je leeslijst dan gewoon bij elkaar!

Hoe werkt het dan? Je downloadt de gratis Storytel app en je maakt een account aan. Vervolgens kun je  meteen maar beginnen met het selecteren van boeken. Dit kun je doen door te zoeken op titel of schrijver, maar ook door lekker door de categorieën te scrollen. Dat deed ik en op die manier stelde ik een flink luisterlijst samen.

Op mijn Storytel boekenplank

storytel

Je kunt meerdere boeken tegelijkertijd op je digitale boekenplank hebben staan. In het begin kreeg ik daar een beetje keuzestress van, aangezien er zó ontzettend veel titels in de app staan dat ik dacht: wat als ik er een paar vergeet die niet op mijn plank passen? Maar goed, dan maak je gewoon een lijstje aan met titels die je wilt onthouden – probleem ook weer opgelost. Op dit moment staan de volgende titels op mijn boekenplank:

1. Pogingen iets van het leven te maken – ontzettend grappig en ontroerend boek, prettig en kalm voorgelezen. Hardop lachen en hier en daar een beetje huilen.
2. A Mindfulness Guide For The Frazzled – luchtig en leuk voorgelezen door Ruby Wax.
3. Modern Romance – ik heb al eerder iets over dit boek geschreven: LIEVELINGS! Aziz is zó grappig en het boek gaat ook echt nog ergens over. Love it.
4. How To Be A Woman – dit boek heb ik ook al gelezen, maar omdat Caitlin Moran zo grappig is, luister ik nu af en toe ook nog een stukje. Leuk!
5. The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time – prachtig. Ik heb dit boek altijd willen lezen, maar het kwam er nooit van. Nu ik ernaar luister, vraag ik me af waarom ik er zo lang mee heb gewacht.

Het fijne is dat de app precies onthoudt waar in het boek je bent gebleven. Dat wil zeggen dat je meerdere boeken ‘tegelijkertijd’ kunt luisteren. Ik vind dat prettig, omdat ik een zelfhulpboek als ‘A Mindfulness Guide For The Frazzled’ graag in kleine stukjes luister. Ik ga niet gauw uren achter elkaar naar een zelfhulpboek luisteren, terwijl ik dat bij een literair luisterboek wel sneller doe. Ik kan dus lekker afwisselen en tussendoor weer naar een stuk uit een ander boek luisteren. De Storytel app gaat de volgende keer dat ik het zelfhulpboek weer wil luisteren, gewoon verder waar ik was gebleven de vorige keer. Ideaal!

Wanneer je klaar bent met het luisteren van een boek, geeft de app je suggesties voor titels die misschien ook bij je interesses passen. Dat is leuk, want op die manier kom je weer heel interessante titels tegen die je zelf misschien tussen alle duizenden boeken niet had gevonden. Handige uitvinding!

Hoe en wanneer luister ik naar luisterboeken?

storytel

Wanneer kun je naar luisterboeken luisteren? Eigenlijk altijd. Ik vind het leuk wanneer ik onderweg ben, in de trein, op de fiets of in de auto. Soms ga ik met opzet een wandeling maken, om even in alle rust een stuk te luisteren. Maar ook als ik dingen aan het doen ben waarbij ik verder niet echt heel erg hoef na te denken, zoals wanneer ik mijn make-up doe of wanneer ik in het huishouden bezig ben. (opeens is het een heel stuk minder erg om die monsterafwas weg te werken, I promiss! ;)) 

Ik denk dat steeds meer mensen behoefte krijgen aan luisteren naar podcasts en boeken, omdat we de hele dag door al zoveel informatie opnemen door te lezen. Het kan gewoon heel erg fijn zijn om onderuit te zakken met een koptelefoon op, en te luisteren naar een prettige stem die je een verhaal vertelt. Hoewel ik ook erg graag en veel lees, vind ik het soms ook heel fijn om mijn ogen rust te geven, niet naar een scherm te kijken (ik lees voornamelijk e-books, omdat ik niet meer zoveel boeken in huis wil hebben,) en gewoon lekker te ontspannen.

En trouwens, daar noemde ik net tussen haakjes ook nog even een argument om Storytel te gebruiken: het niet meer in huis hoeven halen van al die boeken. Hoeveel ik ook van boeken houd – mijn kasten zijn gewoon een keer vol. En net als dat ik muziek luister via Spotify en films en series kijk via Netflix, vind ik het ideaal om nu ook een abonnement te hebben voor mijn luisterboeken. En niet alleen hoef ik niet meer alle boeken, muziek en dvd’s los te kopen, ook doe ik niet aan illegaal downloaden en steun ik graag de artiesten en schrijvers die al deze content voor ons maken!

30 dagen gratis luisteren voor Groene Meisjes fans

storytel

Ik heb echt alleen maar redenen om mijn abonnement op Storytel lekker aan te houden na mijn 30 dagen proefperiode en ik ben benieuwd wie van jullie het net zo geweldig gaan vinden als ik!

Normaal gesproken krijg je 14 dagen gratis luisteren van Storytel, maar voor Groene Meisjes fans is deze deal verdubbeld. Dat betekent: een maand lang gratis boeken luisteren. Oh yeah! Wat je hiervoor moet doen? Ga naar storytel.nl/degroenemeisjes en make it happen! (ja, zo eenvoudig is het echt.)

Let op, goed om te weten: bij het afsluiten van een account, brengt Storytel €0,01 in rekening. Na de 30 dagen gratis luisteren, wordt je proefperiode omgezet in een abonnement van €9,99 per maand. Je kunt het abonnement stopzetten wanneer jij dat wilt.

We wensen je heel veel luisterplezier! Laat je het ons weten als je gebruikt maakt van de 30 dagen gratis luisteren? Vinden we leuk om te weten! Ook horen we het graag als je een mooie titel ontdekt (check hiervoor de online collectie van Storytel,) die je ons zou willen aanraden!

Storytel, dankjewel voor de leuke samenwerking!  

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

52 gedachten over “Storytel app – 30 dagen boeken luisteren voor €0,99

 1. Door jullie tip over de actie bij Team Confetti meteen een account aangemaakt bij Storytel. Bevalt erg goed. Al veel geluisterd tijdens de treinreis naar/van Berlijn :)

  1. Leuk he? Ik kan gewoon niet wachten om over 2 weken 6,5 uur lang in een bus naar Hamburg te zitten, haha! Lijkt me heerlijk om aan 1 stuk door audioboeken te luisteren. In de trein naar Berlijn heb ik non-stop podcasts geluisterd, ook fijn!

   1. Wat een heerlijk vooruitzicht! Eerlijk gezegd heb ik luisterboeken met podcasts afgewisseld.
    Ik vind het vooral fijn om in de auto onderweg naar het werk (huis) naar boeken te luisteren.

  2. Mag ik vragen hoe je een account heb aangemaakt, kan aalleen via facebook en als ik het via inloggen doe, zegt de app gebruikersnaam onbekend en ik kan me volgens mij nergens registreren.

 2. Dit komt echt op het perfecte moment! Mijn mondeling literatuur komt eraan en zo kan ik alle boeken nog een keer luisteren… Sowieso is het ontzettend handig en leuk, ook voor daarna. Ik wist helemaal niet dat er zo’n app bestond, bedankt!

 3. Klinkt handig, vooral tijdens het meerijden met de auto aangezien ik snel wagenziek word van lezen in de auto, maar principieel weigerachtig owv de automatische omzetting naar een abonnement. Maar blijkbaar kan er sowieso vanuit België niet betaald worden, dus hoef ik daar niet wakker over te liggen, ik lees wel verder ebooks dan ;-)

 4. Ik luister al jaren luisterboeken onder het hardlopen (zo saai dat lopen, met muziek aan word ik onrustig en zonder muziek let ik te veel op mijn ademhaling en dan haal ik het eind van de straat niet met een luisterboek vergeet ik gewoon dat ik aan het hardlopen ben ?) maar het is altijd zo een gedoe om de boeken van cd naar mijn telefoon te krijgen, dit is eigenlijk wel de oplossing voor mij! Ik ga hem zeker proberen! Bedankt voor de tip!
  Evelien

 5. Waaaah, supertof! Ik ben sinds vorige week begonnen met het luisteren van podcasts in de trein (naar aanleiding van jullie tips), dus luisterboeken zijn heel erg welkom. Ik heb meteen een account aangemaakt :) Dank!

 6. En wat ook zo leuk is: ik heb door jullie artikel ontdekt dat er ook een versie is in het Noors (en de andere Scandinavische talen). Heerlijk om in mijn favoriete taal lekker te kunnen luisteren. Het is weliswaar duurder dan in Nederland ( zoals alles in Noorwegen), maar ik overweeg het toch een tijdje te proberen

 7. Wat ik mij afvraag want ik ken er echt niks van : ik heb geen smartphone, alleen een minitablet. Ik kan dus enkel op internet als ik op wifi kan. Kan je die boeken downloaden en ok beluisteren als je geen internetverbinding hebt of moet je echt online kunnen ?

 8. Wat een leuk idee. Ik heb dit nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me erg fijn en ook een soort van rustgevend. Lekker verstand op nul en luisteren! Handig dat het nu via die app kan, lijkt me zeker het proberen waard.

 9. Al een paar keer probeerde ik dat, luisteren naar een boek. En hoewel ik weet dat ik me als kind vaak liet voorlezen heb ik er nu een te druk hoofd voor denk ik. Ik kan me er onmogelijk op concentreren en moet dan continu terugspoelen om weer te kunnen volgen. Mijn gedachten zitten steeds in de weg :-). Lezen doe ik wél heel graag en veel (en daar heb ik soms hetzelfde probleem, weet ik soms na een paar bladzijden opeens niet meer wat ik lees omdat ik ergens anders aan denk maar toch veel minder vaak dan bij luisteren). Leuk om te lezen hoe enthousiast jullie zijn!

 10. Ik sta net naar een reclame van storytel te kijken en te bedenken dat ik daar bij thuiskomst vanmiddag eens naar moet kijken… Open daarna jullie site en TADAAAA! Nu dus zeker weten aanmelden.
  Ideaal voor op vakantie ook, liggend in de zon vallen boek of e-reader nogal eens op mijn hoofd ?.
  Tot wanneer kan jullie code gebruikt worden?
  Liefs Anne

 11. Wanneer ik mijn huidige boek uit heb ga ik het eens proberen. Ergens lijkt het mij heel handig en ontspannend, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik een verhaal minder goed onthoud Of nou ja, bang.. Ik houd van lezen omdat de verhalen iets met me doen, ze bewegen me. Ik heb het gevoel dat dat ook komt doordat ik de woorden lees en zo in me opneem. Als ik er alleen maar naar luister is dat misschien minder, en dat is een gevoel wat ik niet wil kwijtraken!

 12. Ik heb het gisteren gedownload en vandaag al gebruikt onderweg naar mijn afspraak en terug. Luister nu naar “het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht” Hilarisch en heel herkenbaar! Heb zelf ook autisme, weet ik sinds een paar maanden. Ik heb het niet zo erg als de jongen in het verhaal maar het is heel leuk om eens naar te luisteren. Heel veel nieuwe boeken staan er op zag ik. Top!

 13. Ik geef zelf de voorkeur aan het lezen van boeken, omdat ik me nooit kan concentreren op enkel het geluid. Ik heb wel eens een paar pogingen gedaan, maar dan kijk ik eventjes uit het raam, vervolgens zone ik uit en na twee minuten heb ik geen idee wat er zojuist is voorgelezen. Maar ik weet dat luisterboeken voor veel mensen heerlijk is, omdat ze bijvoorbeeld tijdens het autorijden kunnen ‘lezen’. Ik vind deze actie daarom erg sympathiek!

 14. Weet je ,ik heb storytel van jullie leren kennen en ben al helemaal verslaafd,wat leuk om te kunnen luisterlezen terwijl ik kook,wandel,werk,zalig is dit.Daarom doe ik ook graag mee met de wedstrijd om daar nog een paar maanden extra van te kunnen genieten,gratis.Wat een fijn plan :)

 15. We hadden het er vandaag toevallig op werk over. Ik doe daarom graag mee voor mijn collega. Haar kinderen zijn gek op luisterboeken! Ze kan ze niet aanslepen, dus Storytel is echt iets voor haar

 16. Leuk om kennis te maken met Storytel alleen jammer dat je meteen weer aan een abonnement vastzit en zij geld van je rekening afschrijven. Ik zou liever een keer betalen en dan zonder verplichtingen kijken of het iets voor mij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *