Storytel luistertips voor de zomer

storytel

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Storytel / Foto’s: Sam van Rij 

Ik wilde een inleiding schrijven over waarom de zomer zo’n geschikte tijd is om audioboeken te luisteren, maar eigenlijk is dat natuurlijk onzin. Want boeken lezen en luisteren kan het hele jaar door prima. In de herfst en winter blijf ik graag binnen op de bank of in mijn favoriete koffietentje, in de lente en zomer zit ik graag in het park, op mijn balkon of op de fiets en dan luister ik ook naar alles wat los en vast zit. Maar, wat misschien wel opgaat, is dat veel mensen de komende tijd vakantie hebben en dus wat meer tijd kunnen vrijmaken om te doen wat ze graag doen. En misschien staat boeken luisteren dan wel op je lijstje. Ik heb in ieder geval een paar tips voor je verzameld, van boeken die ik zelf de afgelopen tijd geluisterd heb of nog aan het luisteren ben in mijn Storytel app. Hopelijk heb je er iets aan!

De avond is ongemak (van Marieke Lucas Rijneveld) heb ik eerder al gelezen en besproken met mijn leesclub, maar toen was het luisterboek er nog niet. Dat moest namelijk nog door Dieuwertje Blok ingesproken worden destijds. Hoe tof is dat? Een luisterboek door Dieuwertje Blok. De hoofdpersoon uit De avond is ongemak is enorm fan van Dieuwertje, dus dat maakt het feit dat zij het boek heeft ingesproken alleen nog maar leuker. De avond is ongemak is een schrijnend boek, over een jong meisje dat haar broer verliest en over een gezin dat maar heel moeilijk met rouwen kan omgaan. Het gaat over opgroeien op een boerderij en in een streng gelovig gezin, over ontluikende seksualiteit en over kinderen die veel te veel verantwoordelijkheidsgevoel hebben. De avond is ongemak is één van de mooiste boeken die ik dit jaar gelezen heb, en ik ben niet de enige die daar zo over denkt, want het boek is een ontzettende publieksfavoriet.

storytel

Aanvankelijk was ik in de papieren versie van dit boek begonnen, maar toen ontdekte ik dat er ook een luistervariant is. Het lezen van Concept M vond ik al heel leuk, maar het werd alleen nog maar leuker toen ik dat ging afwisselen met het audioboek. Ik las een hoofdstuk en luisterde een hoofdstuk en zo ging ik heen en weer. Het audioboek is ingesproken door Aafke Romeijn zelf en dat vind ik eigenlijk altijd wel extra leuk. Zeker ook omdat ik Aafke ken van Twitter en haar onlangs heb ontmoet, dus het maakt het extra persoonlijk als ik haar hoor voorlezen. Concept M is een ontzettend tof, anders-dan-anders boek. Ik geloof dat het boek ‘politieke science fiction’ genoemd wordt en daar kan ik me wel in vinden. Het is een genre waarvan ik absoluut níet verwacht had het leuk te vinden, maar dat is toch echt wel degelijk zo! Het boek gaat over mensen die aan kleurloosheid lijden en welk effect dat heeft op hun leven, maar ook op dat van anderen. Concept M liet mij best wel kritisch nadenken, maar was ook gewoon heel vermakelijk.

Geheel in lijn met het reisje dat ik naar Milaan maakte, dat helemaal draaide om plasticvrije doelen stellen, luister ik nu het boek ‘How to give up plastic‘. Het is een non-fictie boek over hoe je je lifestyle kunt verduurzamen, door minder tot geen plastic meer te gebruiken. Erg interessant! Voor dit boek vind ik het erg goed werken dat het me wordt voorgelezen, zodat het nog ‘dichterbij’ komt dan wanneer ik het lees. Wees trouwens niet bang voor een al te technisch of tragisch verhaal, het is erg behapbaar en praktisch!

storytel

En dan staan er nog wat andere titels op mijn boekenplan, zoals Halleluja van Annelies Verbeke (een verhalenbundel waar ik in geschreven vorm niet helemaal doorheen kom, maar af en toe een verhaal luisteren is wel leuk) en Wees onzichtbaar, dé winnaar van de Libris literatuurprijs. Daar moet ik nog aan beginnen. Maar met de boeken op mijn digitale boekenplank heb ik altijd iets bij me voor als ik onderweg ben – wat ik momenteel nog wel eens ben. Dus trein ik binnenkort naar Groningen, dan heb ik in de trein, én op de OV-fiets daarna, genoeg te doen.

Probeer Storytel deze zomer

Trouwens, dat is sowieso het fijne van audioboeken. Je kunt ze altijd en overal luisteren. In de auto onderweg naar je werk, tijdens de afwas, als je de hond uitlaat… het enige dat je nodig hebt is je telefoon en een koptelefoon. Ik blijf luisterboeken en podcasts echt ideaal vinden, omdat je er niet voor hoeft stil te zitten :) Dus ook als je binnenkort geen vakantie hebt, waarbij je lui op je bedje aan het zwembad of strand gaat liggen, kun je vast wel momenten vinden om een audioboek te luisteren!

Wil jij Storytel deze zomer ook proberen? Dat kan! Er is een speciale Groene Meisjes actiepagina waarop je je kunt aanmelden voor 30 dagen onbeperkt boeken luisteren voor maar €0,99! Nou, daar koop je nog geen ijsje voor, deze zomer ;) Volgens mij is dit de perfecte manier om eens te kijken of het luisteren van boeken bij je past, dus ik zou zeggen: doe er je voordeel mee! De actie loopt tot eind februari 2019.

Heb jij nog tips voor andere luisterboeken die de moeite waard zijn? Laat het elkaar weten bij de comments onder deze blogpost!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Storytel luistertips voor de zomer

 1. Wat een leuke tips! Ik luister momenteel ‘de afstand tussen jou en mij’ en vind dat echt een aanrader!
  Hoe lang is de actie geldig?

 2. Leuke tips! Ik ben begonnen aan Concept M, maar ik was niet enthousiast en werd er zo naar van. Merk wel – wat jij ook zegt over dat plastic boek – dat dingen via een luisterboek ‘harder’ binnen komen, dus ik ben nu maar chicklits aan het luisteren, omdat ik verdrietig word van dramatische boeken ;-)

  1. Oh ja, dat kan ik me absoluut voorstellen wat je zegt. Het kan ook gewoon zijn dat Concept M niet jouw type boek is. Het is natuurlijk vrij uitgesproken en best wel apart! Maar ik vind het zelf erg goed.
   Maar er is niks mis met een beetje ‘luchtiger’ literatuur luisteren, als je daar zin in hebt. Dus veel luisterplezier gewenst!

 3. Al tijden zit ik te twijfelen om naar audioboeken te gaan luisteren, dus dit is een goede manier om het te proberen!

  Helaas wordt er aangegeven dat de actie niet meer geldig is, als ik me probeer aan te melden via de link..

  1. Ben ik weer! Kreeg de volgende reactie:

   De pagina zou moeten werken, want er hebben al mensen gebruik gemaakt van de aanbieding.
   je kunt ook even deze link proberen: http://www.storytel.nl/degroenemeisjes

   Mocht het niet lukken dan kunnen we het sowieso regelen via de klantenservice. Laat maar even weten of het haar is gelukt!

   Hoop dat je hier verder mee komt!

 4. Wat leuk :) Ik hoop dat er binnenkort ook weer een blog volgt van jullie boekenclub, ik haal er veel boekeninspiratie uit :)

  1. Ja! Daar zeg je iets :) Door wat omstandigheden is dat een beetje blijven liggen helaas, maar ik heb nog wel een stapeltje boeken dat ik met jullie wil delen… dus nu nog even foto’s maken en dan kan ik aan de slag :)

 5. I am in!!! Toffe aanbieding, lijkt me heerlijk voor de verloren uurtjes onderweg of tijdens saaie klusjes zoals strijken🙃. Bedankt maar weer Merel!

  1. Geen domme vraag hoor :) Nee, je kunt gewoon de boeken downloaden wanneer je wifi hebt en ze op je digitale boekenplank zetten. En dan kan je ze luisteren als je offline bent :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>