Suikervrije koekjes met fruitspread van Yespers

yespers06

Onlangs beantwoordden we in een artikel met vragen over veganistisch eten de vraag: “welke broodbeleg raden jullie aan?” In dat artikel benoemden we de nieuwe fruitspreads van Yespers, die we toen net hadden ontdekt, al even. Vandaag vertellen we wat meer over dit product én delen we een receptje voor veel te lekkere (en super makkelijke!) koekjes met jullie.

Wij kwamen de fruitspreads van Yespers tegen in het vegaschap bij Jumbo. Dat was misschien niet de meest logische plek, zo naast de vegaburgers en de falafelballetjes, maar voor ons was het ideaal, want in dit vak kijken we regelmatig naar nieuwe producten. Dat zal vast voor meer groene meisjes en jongens gelden, dus eigenlijk is het dan ook weer wél een logische plek.

De voordelen van de fruitspreads, nog voordat we ze geproefd hadden, vonden we het feit dat de spreads in glas zitten, in plaats van in plastic, dat er geen gelatine in zit én: dat er geen toegevoegde geraffineerde suiker in zit. Fruit is natuurlijk ook meer dan zoet genoeg van zichzelf.

De fruitspreads komen in drie smaken en we besloten ze alle drie te testen. De smaken zijn:

–  bessen-aardbei
–  mango- ananas
–  appel – framboos

Nu willen jullie natuurlijk graag weten welke spread we het lekkerste vonden?

yespers04

Eigenlijk vinden we ze alle drie heel lekker, maar de bessen-aardbei spread wint dan toch. Hoewel de mango-ananas spread ons voor de zomer weer erg geschikt lijkt en de appel-framboos spread daar eigenlijk weer niet voor onderdoet. Kijk, dit is waarom je ons eigenlijk nooit moet vragen een favoriet aan te wijzen – dat kunnen we niet. We besloten met de bessen-aardbei spread een receptje te maken, zodat je meteen een idee hebt van hoe je de fruitspreads zou kunnen gebruiken.

Trouwens, je kunt natuurlijk van alles met de fruitspreads, behalve koekjes maken, zoals wij deden.  Wat dacht je van een lepel door je ongezoete kokosyoghurt? Of als beleg op een vegan wafel of pannenkoek? Zelfs op een simpele boterham zijn de fruitspreads nog lekker, dus je kunt ze op allerlei manieren gebruiken. Wij zien deze potjes zeker op de brunchtafels staan, komende kerst, want we weten bijna zeker dat iedereen dit lekker vindt! Goed, over naar het recept. Het is heel simpel hoor, dus je kunt straks zo de keuken in!

yespers05

Deze super makkelijke koekjes zijn in een handomdraai klaar en bevatten maar weinig ingrediënten. De ideale koekjes om een flinke batch in één keer te bakken, zodat je iets klaar hebt staan voor het ontbijt voor de komende dagen. Of neem ze mee onderweg, als tussendoortje!

Thumbprint cookies

geïnspireerd op Ohsheglows

Wat heb je nodig voor 4 koekjes?
90 gram havervlokken of havermout
1 grote rijpe banaan
flinke snuf kaneel
Yespers fruitspread

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden –
1. Als je havervlokken gebruikt: maal ze in een keukenmachine of stevige blender tot ze fijngesneden zijn.
2. Mix de havermout met de banaan. Dit gaat het makkelijkste met je handen.
3. Maak 4 rondjes en leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
4. Duw je duim in het midden van de koekjes en leg er een theelepel Yespers fruitspread in.
5. Zet voor 12 minuten in de oven.

yespers03

Extra lekker: drizzle wat gesmolten pure chocolade over de cookies. Too good. 

Ben je  ook benieuwd geworden naar de fruitspreads van Yespers? Je vindt de producten, zoals al eerder gezegd, bij Jumbo, maar ook bij de grootste DekaMarkten (in het schap naast de smoohties,) MCD, Boon’s Markt, Boerenschuur, Agrimarkt en Kippersluis bij het gesneden fruit. Dan weet je even waar je op jacht kunt!

yespers3

Wie van jullie is er benieuwd geworden naar de fruitspreads? En wie gaat ons receptje maken? We horen het graag en we zien natuurlijk, zoals altijd, graag een fotootje voorbij komen op Instagram, via #degroenemeisjes. Eet smakelijk en alvast bedankt! 

– Deze blogpost hebben we geschreven in samenwerking met Yespers –

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Suikervrije koekjes met fruitspread van Yespers

  1. All right, zo’n makkelijk receptje!! Die koekjes staan hoogstwaarschijnlijk vanavond in de oven… De jams zien er heerlijk uit, maar in Belgiė zal ik ze waarschijnlijk nog niet vinden. Dan maar even zelf een last-minute bessenjam fabriceren ;)

  2. Ik denk dat ik ze ook ga proberen binnenkort, erg nieuwsgierig!
    Ik wilde ook nog zeggen dat ik het echt heel leuk vind hoe transparant en enthousiast jullie de advertorials altijd schrijven, echt top! Die laatste foto is zo mooi dat ik hem bijna zou inlijsten! :)

    1. Ah, dankjewel! Voor ons zijn advertorials gewoon net zo belangrijk als niet-gepsonsorde artikelen en we zijn heel blij met mooie samenwerkingen als deze, dus daar stoppen we net zoveel tijd in :)

  3. Wat een leuk, gezond receptje. Ze zien er heerlijk uit, ik ga ze binnenkort proberen.
    Wat een prachtige foto’s weer en wat schrijven jullie leuk <3.

  4. Yes, dit is een hele lekkere variant op mijn havermoutkoekjes. Die maak ik normaal gesproken met stukjes walnoot en kokos door het banaan-havermout mengsel. Love it :)

    1. Beste Esther.
      We gaan ons best doen ze in de toekomst aantrekkelijker qua prijs te maken. Suiker is nu eenmaal een goedkopere grondstof dan fruit (helaas). Om je toch een klein beetje te helpen, we hebben nu ook een actie via Scoupy, kun je een potje proberen voor 0.99 cent! Hartelijke groet.

  5. Lijkt me heerlijk :D Ik heb met de Scoupy app twee potjes gekocht voor 99 cent per stuk (misschien ook leuke aanrader voor anderen???, even app downloaden en dan kun je ze halen bij de Jumbo).

  6. Het ziet er echt verrukkelijk uit! Waar ik wel benieuwd naar ben is wat er precies de ingrediënten zijn van deze spreads. Ik zal eens een jumbo inlopen :-)
    Liefs,
    Eva

  7. Hello GreenGirls! Ik kom nooit bij de jumbo omdat het niet in de buurt is, maar voor deze spreads rijd ik graag een blokje om. En dan meteen de keuken in voor die lekkere koekjes, uiteraard. Gave foto’s zeg. Thanks voor dit artikel, mochten de koekjes een succes zijn dan ga ik ze maken voor Sinterklaas avond en voeg ik er speculaaskruiden aan toe ipv kaneel. Super! Liefs xxx

    1. Dat klinkt inderdaad ook erg lekker en dat heb ik ook in huis. Ik ga ze vanmiddag maken want mijn bananen zijn rijp en dan ga ik het gewoon allebei uitproberen :D

      1. Heel lekker! Mijn vriend vond ze ook erg smakelijk. Ik heb nu ook allemaal ideeën voor variaties (noten, gedroogd fruit, pindakaas…). Bedankt voor het recept :)

  8. Morgen ga ik de test bakken als ze door de commissie komen (kleinkinderen) dan worden er zaterdag meer gebakken voor zondag voor de verjaardagsvisite ?

  9. Ik heb ze gemaakt, heel lekker, meteen naar Jumbo geweest maar heb de spreads niet gevonden bij de bio afdeling, volgende keer aar even vragen maat ik had haast dus maar gedaan met zonnatura spread.Ik vind jullie 2 geweldig en geniet altijd van jullie recepten.Dank daarvoor!????

  10. Vanochtend naar de Jumbo geweest. De vruchtenspread niet gevonden. Moet het in de koeling staan? Ik ga wel een keer naarm de Jumbo in de Euroborg ( Groningen) Die schijnt gigantisch groot te zijn en heel heel groot assortiment. Heb het recept even opgeslagen.

  11. Ik heb de koekjes net voor het eerst gemaakt, als lekker zondags ontbijt en ze waren heerlijk :-) . Ik maakte ze iets anders, met een bevroren kers in het midden ( die door de warmte helemaal uitliep, lekker!!!! ) en wat platgeslagen cashews als topping. Dank voor alle inspiratie!

  12. Ik heb ze vanmorgen gemaakt, maar dan met tomatenjam (meegenomen door mams uit Spanje, niet helemaal suikervrij haha)….Ik vond ze yummie!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *