Weekmenu 17 – 21 april

5 heerlijke vegan maaltijdsalades die je kunt aanvullen met een broodje of een kom soep
zonnaturamaaltijd2

Hoi! Heb je een goed paasweekend? Ik hoop dat je – net als ik – lekker gegeten hebt, of dat nog steeds aan het doen bent. Voor veel mensen is morgen een bonusdagje vrij, dus misschien heb je wat extra tijd om na te denken over wat voor lekkere gerechten je komende week wilt gaan koken? Wellicht maak je alvast een boodschappenlijstje, of haal je al wat dingen in huis.


Ik stelde een nieuw weekmenu samen met vijf lekkere maaltijdsalades, die je kunt aanvullen met bijvoorbeeld een broodje of een kom soep. Ik zelf vind maaltijdsalades een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te eten, dus hopelijk heb je er zin in!

Maandag – Bulgursalade van de Paasbrunch

042

Of je vandaag of morgen nou wel of niet aan de Paasbrunch gaat – dit recept is sowieso de moeite waard! Lekker fris en licht, met munt en granaatappelpitjes. Deze salade maakte deel uit van een Paas-speciaal met nog meer gerechten en ook nog meer groenten, maar mocht je deze salade apart maken, dan zouden we aanraden om er nog wat veggies bij te grillen. Courgette en komkommer zouden hier bijvoorbeeld lekker bij smaken!

Dinsdag – Indiase salade met papadums

weekmenu

Een wat ouder recept, maar daarom niet minder lekker. Sterker nog, dit is forever één van mijn favoriete receptjes. Curry, zachte botersla en avocado, het knapperige van de papadums… heerlijk! Ook erg lekker met naan brood en een sausje van sojayoghurt.

Woensdag – Salade met kikkererwten en za’atar

weekmenu

Omdat deze salade geen graan of aardappel bevat, zou ik aanraden om er een lekker soepje bij te serveren. Op die manier vult het geheel wat meer en is het een volwaardige maaltijd. Wie houdt er ook zo van za’atar kruiden? Het geeft zo’n speciale smaak aan een gerecht! Ik vind het zelf heel erg lekker, vooral in dit gerecht.

Donderdag – Linzensalade met zoete aardappel

zonnaturamaaltijden4

Je kunt het recept letterlijk volgen – en dat is heel erg lekker – maar je zou deze linzenschotel ook heel lekker kunnen combineren met hasselback sweet potatoes uit de oven. De combinatie van de warme zoete aardappel en de frisse linzenschotel, met sinaasappel en granaatappelpitjes… heerlijk!

Vrijdag – Mexicaanse salade met gierst

mexicaans3-1024x682

Omdat het vrijdag is: Mexicaans comfortfood! Ik zou zeggen: maak deze salade en serveer er lekker nachos, guac en een Mexicaans biertje bij. Geniet van de start van je weekend!

Ik hoop je weer een beetje op gang te mogen helpen voor de komende week. Natuurlijk kun je met dit weekmenu variëren, zoveel als je wilt, maar wellicht geeft het je een beetje een richting voor de komende dagen. Ik ben benieuwd hoe je de recepten vindt! Mocht je een recept hebben gemaakt en een foto willen delen, dan kan dat op Instagram met #degroenemeisjes erbij. Vind ik super leuk om te zien! Maak er een mooie nieuwe week van en eet smakelijk :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Weekmenu 17 – 21 april

  1. Hmmm toevallig afgelopen week die currysalade nog gemaakt!! De dressing is echt hemels. Ik had er trouwens nog kikkererwten doorheen gegooid omdat ik geen papadums had! Ook erg lekker. Al zijn papadums wel een must:) (en het is trouwens met veldsla, geen botersla, toch?)

Laat een antwoord achter aan Mariëlle Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *