Duurzaam beddengoed van Yumeko: change the world sleeping

In april ben ik verhuisd. Van Rotterdam Blijdorp naar Rotterdam Kralingen hoor, geen enorme veranderingen. Toch leek dit me het uitgelezen moment om mijn interieur een upgrade te geven. Dat kwam vooral in de vorm van heel veel spullen wegdoen. Ik heb echt enórm veel dingen weggebracht naar de kringloopwinkel en een paar spullen verkocht. Het voelde als een opluchting om met minder spullen naar een groter huis te gaan; geef me ruimte en lucht en ik ben een gelukkiger mens.

Toen ik zo met het uitzoeken van mijn spullen bezig was, realiseerde ik me hoe fijn het is om voor kwaliteit te (kunnen) kiezen. Van meer naar minder én beter. In die beweging kwam het fantastisch uit dat Yumeko en ik – al jaren samenwerkingspartners, – weer eens in contact kwamen met elkaar. Ik mocht nieuw beddengoed uitzoeken voor mijn nieuwe slaapkamer en dat was het beste housewarming cadeau dat ik me kon wensen.

Hotelervaring thuis

Ik koos voor een set ‘jersey katoen’ in pine green en een set ‘katoen satijn’ in warm white. Beide vind ik prachtig. Over de groene set krijg ik veel complimenten van vrienden die over de vloer komen; de kleur valt echt op en het materiaal voelt fantastisch. Stel je voor dat je onder een heel groot t-shirt slaapt. Dat vindt je huid echt heel fijn, geloof me maar.

Toch denk ik dat de andere set, die van katoen satijn dus, mijn favoriet is. Een tijdje geleden sliepen mijn verkering en ik in het Piet Hein Eek hotel in Eindhoven. Daar hadden ze precies dit beddengoed (ook van Yumeko,) op de bedden en ik wist meteen: dit wil ik. En nu heb ik die hotelervaring dus thuis. Wow. Het materiaal voelt zó zacht en luchtig en crispy.

Iets wat ik niet eerder deed, maar waarmee ik nu echt heel erg blij ben: ik koos bijpassende onderlakens bij het beddengoed. Dat ziet er niet alleen heel sjiek uit op je bed, het voelt ook héérlijk om die zachte stoffen zowel op als onder je te voelen. Echt een upgrade binnen de upgrade, vind ik.

Directe en indirecte impact

Los van het feit dat ik het beddengoed (en trouwens, ook alle andere producten van Yumeko, zoals de handdoeken, badmatten, dekbedden,kussens, matrassen, noem maar op,) prachtig vind, vind ik het ook een heel fijn idee dat ik slaap onder biologische, diervriendelijke en fairtrade materialen. Dat slaapt nóg lekkerder.  Ik vind Yumeko echt een heel mooi bedrijf met een sterke missie en visie; ‘Change the world sleeping.’

Yumeko’s missie heeft een directe en een indirecte impact. De directe impact zit in het samenwerken met partners in ethische en transparante FairChains, die bijdragen aan positieve verandering voor milieu, mens en dier. De meer indirecte impact vertaalt zich in het inspireren van klanten en het hen bewust maken van de invloed die zij op hun beurt weer hebben op een mooiere en schonere wereld. Het is een kettingreactie die we met elkaar in gang moeten zien te houden. Door voor Yumeko te kiezen werk je hieraan mee én geef je jezelf heel veel comfort cadeau. En dat past dan weer heel mooi bij mijn missie en visie: duurzame en bewuste keuzes maken zonder op comfort of levensgeluk te hoeven inleveren.

Ervaar het zelf (met korting)

Wil je het beddengoed van Yumeko ook proberen? Of eigenlijk moet ik zeggen: ervaren? Ik kan je alleen maar aanraden het te doen. En als je het dan doet, doe het dan met mijn kortingslink. Door via deze link te bestellen krijg je t/m 30 juni 2024  10% korting op het hele assortiment van Yumeko. Of je nou begint met washandjes of meteen het beddengoed van het hele gezin wilt vervangen; dat maakt niks uit! De korting gaat over het totaalbedrag van je bestelling. Goed om te weten: de code is niet inwisselbaar in combinatie met andere acties en de korting wordt zichtbaar als je op ‘naar kassa’ klikt.

Voor alle helderheid: dit is een affiliatielink. Dat betekent dat ik affiliate partner van Yumeko ben en van elke bestelling die wordt geplaatst via mijn link, krijg ik een klein percentage. Kan ik over een tijdje ook weer een nieuwe beddengoedset uitzoeken. Zin in! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Duurzaam beddengoed van Yumeko: change the world sleeping

 1. Hoi Merel,
  Volgens werkt de link om korting te krijgen niet. Ik krijg geen korting te zien.

  1. Bij mij hetzelfde. Eergister deed hij het wel, maar ik was nog niet zeker over mijn bestelling. Nu pakt hij hem niet meer, ook niet als ik alleen de kortingscode invoer bij het afrekenen.

   1. Hi Karin en Nina,

    Wat gek! Ik heb contact opgenomen met Yumeko en ben in afwachting van antwoord.
    Dank voor het melden. Wordt dus aan gewerkt! Sorry voor het ongemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *