Review: The Beauty Detox Solution

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie de Groene Meisjes regelmatig leest zal ongetwijfeld hebben gemerkt dat wij afgelopen maand een detox hebben gedaan. Natuurlijk is zo’n detox niet altijd makkelijk. Er zijn momenten waarop je denkt: waarom wilde ik dit ook alweer?! Dit boek, The Beauty Detox Solution was mijn “redding.” Dat klinkt misschien wat dramatischer dan ik het bedoel, maar het boek heeft me absoluut enorm gemotiveerd en geïnspireerd. Ik laat je vandaag zien waarom ik het zo’n goed boek vind.
Laat ik beginnen met je te vertellen dat Kimberly Snyder (voedingsadviseur voor A-list celebrities)  een ontzettend overtuigende en inspirerende vrouw is. En niet alleen omdat ze de looks heeft, of omdat ze vegan is – wat voor ons natuurlijk een heleboel herkenning oproept. Wanneer je het boek leest, heb je echt het gevoel dat er een vriendin tegen je praat. En dan bedoel ik een vriendin die het beste met je voor heeft en zich bekommert om je gezondheid. Ze spreekt je absoluut niet belerend of streng toe, maar weet wel met humor je ogen te openen. Ze zegt geen dingen als: je moet dun worden, of: je moet minstens zoveel kilo afvallen. Nee, ze heeft het over het verbeteren van je huid, je energielevel, je conditie en je gezondheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het boek begint met een indrukwekkende inhoudsopgave. Er worden ontzettend veel onderwerpen besproken in dit boek. Allemaal gaan ze over gezondheid, voeding, verzorging en beweging.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel dit een detoxboek is, is het niet zo dat als je de detox niet wilt volgen, je niks aan het boek hebt. Het is namelijk een enorme bron van informatie over voeding. Zelf heb ik vooral veel geleerd over hoe je voeding moet combineren (en wat je juist niet moet combineren) en welke voeding je moet eten voor een goede huid en veel energie. Wat ik te gek vind, is dat de informatie heel helder wordt uitgelegd en ondersteund wordt met leuke illustraties. Voor mij spraken de illustraties erg tot de verbeelding!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De True Beauty Stories (die je in ieder hoofdstuk – soms zelfs meerdere keren – tegenkomt,) vond ik erg motiverend. Het zijn allemaal verhalen van cliënten van Kimberly. Mensen die zij met succes heeft begeleid richting een gezonder eetpatroon en een betere gezondheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een deel van het boek bestaat uit het uiteenzetten van de detox. Deze detox kent drie fasen en je wordt er stap voor stap doorheen geleid. Ook als je de detox niet wilt volgen (wat ik zelf ook niet heb gedaan) is het interessant om te lezen hoe zo’n detox nou werkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En natuurlijk, een zeer belangrijk onderdeel van het boek: de recepten! Allemaal vegan (Kimberly is zelf vegan) gezond en detoxproof. Er staan ontzettend lekkere dingen tussen!

Het is een behoorlijk dik boek en ik heb iedere bladzijde gelezen. Doordat het in het Engels is geschreven deed ik er wat langer over, maar hierdoor nam ik alle info goed tot me. Ik kan echt zeggen dat ik veel van het boek heb opgestoken en dat het me heeft gemotiveerd om mijn detox (een andere dan die in dit boek wordt beschreven) vol te houden. Een betere gezondheid, een mooiere huid, een betere conditie (en misschien zelfs gewichtsverlies, als dat nodig is) .. dat willen we toch allemaal?

Ik kocht The Beauty Detox Solution voor €18 bij The American Book Center. Goed nieuws: bij bol.com kost het boek (nu) maar €13,49!

Wie van jullie heeft The Beauty Detox Solution ook gelezen? En wie is er enthousiast geworden?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Review: The Beauty Detox Solution

 1. Ik ben meestal niet zo heel impulsief, maar ik ben hier wel heel benieuwd naar. En voor die prijs.. Ik heb ‘m dus maar meteen besteld, lijkt me fijn leesvoer voor deze zomer! Ben erg benieuwd!

  1. Leuk! Je gaat er geen spijt van krijgen. Het is ook echt zo’n lekker zomers-ik-hang-in-het-park boek. Veel leesplezier!

 2. Ik heb dit boek vorig jaar gekocht, samen met het tweede boek van Kimberley. Echt ontzettend goed! Ik heb de voedingsschema’s niet exact gevolgd, en eet zelfs niet 100% vegan, maar ik heb hier echt veel aan gehad! Echt een aanrader!

 3. Leuk! Wil dit boek al een hele poos hebben, de prijs van bol.com trekt me nu over de streep! :D

 4. Zelf heb ik net daytox van Kyra de Vreeze aangeschaft. Hier wil ik nog aan beginnen. Na het lezen van jullie review ben ik toch ook wel heel benieuwd geworden naar dit boek. Ik ga nog even wat meer op internet erover lezen en schaf het dan misschien wel aan. Bedankt voor de tip!

  O ja, staat er toevallig ook iets in over voeding en hormonen?

 5. Als ik dit zo lees dan doet het me denken aan ‘fit for life’ van Harvey Diamond. Een jaren ’80 boek. Gaat dit boek ook het (niet) combineren van eiwitten en koolhydraten, fruit eten op een nuchtere maag en meer van dit soort zaken?

  1. Ja daar gaat het zeker ook over! Sterker nog, dat is 1 van de belangrijkste onderwerpen.

  2. De Fit for life boeken zijn mijn favoriete kookboeken. Al heel wat jaren geleden gekocht, maar ze blijven me inspireren.

 6. Heb het boek nog niet gelezen maar zit wel in de facebook-groep.

  1. Nee, dat vond ik ook niet! Komt denk ik doordat het een Amerikaans boek is. Die zijn vaak wat goedkoper.

 7. Geïnspireerd door jullie verhalen wil ik ook een detox doen. Lijkt me fijn, reinigend, spannend, moeilijk maar ook een hele uitdaging. Bedankt voor alle tips en inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *