Beter&Leuk hartje De Groene Meisjes (met winactie!)

Beter&Leuk en de Groene Meisjes vinden elkaar leuk. Heel erg leuk zelfs. En om dat te vieren (en onze liefde te delen) hebben wij samen met het team van B&L  een aantal te gekke acties voor jullie bedacht.

Laten we eerst vertellen waarom wij zo gek zijn op Beter&Leuk. We hebben daarvoor een aantal redenen. Ten eerste omdat je er altijd zo heerlijk soyalattes kan drinken, lunchen, taartjes kan eten en boekjes mag lezen. Biologisch, puur, van hoge kwaliteit.. dat was altijd al geweldig. Maar het mooiste komt nog: Beter&Leuk gaat steeds vaker heerlijke vegan gerechtjes serveren. Denk aan fantastische vegan brownies, vegan pompoencakes, soepen, broodjes hummus met gegrilde groente en vegan scones. Dit alles moet je dan voor je zien in een hippe, gezellige lunchroom, waar alleen maar leuke mensen komen. Er is wifi beschikbaar, dus je kunt er lekker werken. Ook worden er fijne dier-en milieuvriendelijke producten verkocht. Goed, ik denk dat jullie een beeld hebben?

Wij zijn duidelijk niet de enige fans, want het gaat zo goed met Beter&Leuk dat er nu zelfs een tweede vestiging is geopend! ‘Beter&Leuk De Kantine’ in de Gerard Doustraat in Amsterdam Oud-Zuid. B&L is hier gevestigd in een ecofabulous winkel en is open van woensdag tot en met zaterdag. Men werkt hier volgens het kantinesysteem, wat betekent dat je al het lekkers zelf op je bordje mag leggen, een briefje invult en afrekent aan de kassa. Efficiënt lunchen dus!

Wacht, er is toch nog meer. Want we hebben namelijk ook een keer een vegan (!!) high tea gedaan bij Beter&Leuk. Onze lofzang is hier te lezen.

Groene Meisjes Menu

We zijn ontzettend trots om te kunnen vertellen dat er de komende week (maandag 15 tot en met zaterdag 20 oktober) een Groene Meisjes Menu wordt geserveerd bij Beter&Leuk! En wat een timing, want de Groene Meisjes bestaan deze maand precies 1 jaar! HOERA!
Iedereen kan gaan genieten van een heerlijke vegan lunch, bestaande uit een quinoa salade, een soepje en iets zoets. Dit alles voor de budgetvriendelijke prijs van 10 euro. De lunch wordt in de Eerste Oosterparkstraat aangeboden als een ‘proefbordje’ en ook in de Kantine (Gerard Doustraat) zullen deze week meerdere lekkere vegan gerechtjes te proeven zijn.

Aanschuifdiner

Maar er is meer! Op aanstaande donderdag (de 18e) wordt er ’s avonds om 19 uur een vegan aanschuifdiner georganiseerd bij Beter&Leuk in de Eerste Oosterparkstraat. De kosten hiervoor bedragen 17,50 euro per persoon. Sapjes, koffie en thee is aanwezig (tegen betaling) en wijntjes en biertjes mag je zelf meenemen! Het menu (verzorgd door Jet bij Beter&Leuk) zal er als volgt uit zien:

DIPS met brood & SOEPJE

frisse aubergine dip met granaatappel&peterselie (van Ottolenghi)
zoeteaardappel/kerrie/kokosdip
Soepje

SALADES
bulghursalade met pompoen, peterselie en rode peper
aardappel/tuinbonensalade met dijondressing
zoete coleslaw met rozijnen, geroosterde amandelen en limoen/honingdressing

DESSERT
appeltjes uit de oven met een kaneel/noten/vanille/rozijnentopping, geserveerd met soyaroom

LET OP: Reserveren gewenst via info@beterenleuk.nl


Winactie

En nee, dat was nog steeds niet alles! We mogen van de lieve mensen van Beter&Leuk namelijk ook nog 2 keer een vegan high tea verloten onder onze lezers! Deze high tea mag je plannen wanneer jij het wilt (als je van tevoren maar reserveert) en kan ook in beide filialen van Beter&Leuk gehouden worden. Om kans te maken op deze geweldige prijs laat je een reactie achter onder dit bericht. Maar niet zomaar, nee.. je moet er iets voor doen. Wij zijn namelijk op zoek naar lekkere, creatieve, weer-eens-wat-andere vegan high tea receptjes! Je recept kan je dus hieronder kwijt. Doe allemaal mee! Je zult er geen spijt van krijgen.

Jullie begrijpen dat wij enorm blij en excited zijn over dit alles. We hopen dat jullie net zo blij zijn als wij en dat er heel veel mensen gaan genieten van een Groene Meisjes lunch, het vegan aanschuifdiner.. of de high tea!

Beter&Leuk, dankjulliewel. We love you! :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Beter&Leuk hartje De Groene Meisjes (met winactie!)

  1. Wat een leuke actie!
    Omdat ik graag wil winnen verklap ik mijn altijd succes recept van chiazaadmuffins en let op, supergezond en glutenvrij!
    -2 eetl lijnzaadmeel (lijnzaad tot meel vermalen in de koffiemaler werk ook), gemengd met 3-4 eelt heet water
    -2 cups boekweitmeel (je zou ook amandelmeel kunnen gebruiken)
    -1 cup haver
    -1,5 theelepel sodabicarbonaat
    -1/4 theelepel (himalaya)zout
    -1 theelepel kaneel
    -1/2 theelepel gemberpoeder
    -3 rijpe bananen
    -1 1/4 cup amandelmelk
    -1/3 cup kokosboter (gesmolten in een pannetje)
    -2/3 cup agavesiroop
    -vanille van een peul
    -3 eetl chiazaad
    Zet de oven op 180 graden
    Meng de haver, meel, kaneel,gemberpoeder, sodabicarbonaat,zout door elkaar en zet apart
    Meng de bananen, amandelmelk, kokosboter, agavesiroop en vanille door elkaar tot een gladde consistentie. (Ik gebruik altijd een handmixer.)
    Voeg de droge ingrediënten erbij samen met de lijnzaadmix, meng kort en voeg de chiazaad toe.
    Dit is genoeg voor twee trays (van 12) muffins als je 1/3 cup per muffinvormpje gebruikt.
    Ze moeten ongeveer 25 minuten in de oven (bij mij zeker 1,5 keer deze tijd ivm mijn combioven, dus houd ze in de gaten).

  2. Hallo,

    ik ben dol op zulke orginele winacties!
    Mocht ik winnen dan is dit weer een goede reden om richting Amsterdam te gaan :)
    Ik woon in Brabant en mijn zus & broer wonen in Amsterdam, dus is altijd een lange resitijd.

    Mijn super makkelijke & snelle VEGAN receptje:
    “Chocolade Cupcakes”

    Soyamelk 250 cl
    Appelazijn 1 tl
    Suiker 150 gr
    Zonnebloemolie 80 ml
    Vanille suiker 1 zakje
    Bloem 120 gr
    Cacao poeder 30 gr
    Backing soda 3/4 tl
    Bakpoeder 1/4 tl

    Meng alle ingredienten door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
    Hiermee de cupcake bakjes vullen.
    In de oven 20 min op 180 graden…

    En klaar zijn deze Chocolade cupcakes!
    Ze zijn heerlijk en helemaal niet droog…

    Succes met jullie leuke actie!
    Brigitte ;)

  3. Wauw, wat ziet dit er leuk uit zeg!
    Jammer dat ik niet bij het aanschuifdiner kan komen, maar voor een High Tea zou ik best half Nederland willen afreizen voor een leuk dagje :).

    Mijn recept is een goddelijke Raw caramel Apple Pie:
    Wat heb je nodig?
    16 tot 18 Medjool Dadels, ontpit en in stukjes gesneden
    1 1/2 kopje (cup) walnoten
    3 middelgrote appels (verschillende rassen smaakt het beste!)
    1 kopje (cup) water, en nog een beetje meer voor de dadels
    1/2 theelepel kaneel
    1/4 theelepel fijn zeezout

    Wat moet je doen?
    1) Bedek de bodem van een lage taartbodem (bijvoorbeeld een quichevorm) met bakpapier en zet apart.
    2) Stop de walnoten in een keukenmachine met een S-mes en mix tot een fijn meel.
    3) Voeg 8 tot 10 medjool dadels toe en mix voor 20 tot 30 seconden, totdat de dadels zijn vermengd.
    4) Druk het deeg in de taartbodem, dek af met plastic en vries in tot gebruik.
    5) Stop de 8 andere medjool dadels in een kleine kom en dek af met water, laat de medjool dadels 10 tot 15 minuten weken.
    6) Terwijl de dadels weken, schil de appels in normale blokjes, doe ze daarna in een kleine kom en dek af. (als je bang bent dat de appelstukjes bruin worden kun je er wat citroensap overheen doen)
    7) Wanneer de dadels klaar zijn met weken, gooi je het water weg en mix je ze in een blender op hoge snelheid met het water, kaneel en zout tot een gladde massa.
    8) Giet het mengsel over de appelstukjes en meng totdat de massa gelijkmatig verdeeld is
    9) Verwijder de taartbodem uit de vriezer en stapel de appelvulling erop, vries de taart ongeveer voor 45 minuten in voor het serveren. (deze taart geeft ongeveer 8 grote of 16 kleine porties)

    Geniet ervan, want er zullen na mijn weten nog heerlijke recepten langskomen :)

    P.S: Natuurlijk kun je zelf experimenteren met deze Raw caramel apple pie door tijdens het mengen van het dadelmengsel met de appelstukjes, ook rozijnen of bijvoorbeeld amandelen toe te voegen.

  4. Wat super super leuk! Een vegan high tea, ik bedoel een high tea is al geweldig, maar als het dan ook nog eens veganistisch is? Ik wist niet eens dat dat bestond.
    Het zou echt het perfecte cadeau zijn voor mijn 1-jarige jubilieum met mijn vriend.
    Mijn recept? High tea gecombineerd met herfst: pompoen scones (ook heel lekker als ontbijt!)

    60g suiker
    200g volkoren meel
    150g meel
    1 tl bakpoeder
    1/4 tl maagzout
    1/2 tl gembersiroop
    1/2 tl nootmuskaat
    1/2 el koek en speculaaskruiden
    1 1/2 tl kaneel
    1/2 tl vanille-extract
    30g appelmoes
    200g pompoenpuree
    85g rozijnen, geweld

    Hoe maak je het:

    Verwarm de oven voor op 230 graden (hetelucht op 210)
    Meng alle droge ingredienten (suiker, meel, bakpoeder, maagzout, nootmuskaat, koekkruiden en kaneel) in een grote kom.
    Roer de appelmoes erdoor, tot het een kruimelig mengsel is.
    Roer de gembersiroop, vanille, pompoen en rozijnen erdoor.
    Stort het deeg op een met bloem bestoven oppervlakte en kneed het todat je een stevige deegbal heb gekregen (als het deeg te nat is voeg je wat meer meel toe, is het te droog dan wat meer appelmoest).
    Vorm het deeg in een circel en snijdt het deeg in, zodat de circel in 8 stukken verdeeld is.
    Leg de deegbal op een met bakpapier bekleden bakplaat.
    Bak de scones 25-30 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn.
    Laat afkoelen op een rooster

  5. Vegan High Tea! Yay! Uiteraard wil ik graag winnen én met jullie dit heerlijke recept delen.
    Ik heb een heerlijk recept voor Patates böregi, dit zijn Turkse brood pannenkoekjes met een aardappel vulling. Een heerlijk hartig hapje. Ik heb zelf de hoeveelheden wat aangepast en plantaardige boter gebruikt. Het originele recept en foto’s van de bereiding zijn te vinden op http://www.turksekok.nl
    Ingrediënten voor het deeg:

    200 gram meel
    1/4 blokje gist
    1/2 glas lauw water
    1/2 eetlepel zout

    Ingrediënten inhoud:

    3 aardappelen
    een halve ui
    bosje peterselie
    25 gram plantaardige boter
    1/2 theelepel rode peper
    1/2 theelepel zwarte peper
    1/2 theelepel zout

    Bereiding van het deeg:

    Doe het meel, gist, water en zout in een kom. Kneed dit samen.
    Laat dit deeg 15 minuten rijzen (bedek het deeg wel met een doekje)
    Snijd ondertussen de aardappel in kleine blokjes. Snijd ook de ui en de peterselie in kleine stukjes.
    Doe deze ingrediënten in een kom. Voeg de rode peper, zwarte peper en het zout toe.

    Bereiding van de Patates böregi zelf:

    Pak kleine bolletjes deeg en rol deze met een deegroller uit.
    Snijd de boter in hele kleine stukjes. Leg er 3 of 4 stukjes op de aardappelmix met börek dat je maakt. Vouw het deeg dicht en druk de randen goed dicht. Smeer een klein beetje boter op de Patates böregi zelf. Laat dit bakken in een koekenpan of een pizza pan totdat het aan beide kanten goud/bruin wordt.

    Eet smakelijk!

  6. Oh wat leuk! En beter! De DopHertjes willen heel heel heel graag een keer high tea’en bij Beter & Leuk, ter inspiratie en voor de gezelligheid natuurlijk.

    Daarom verklap ik bij deze ons recept voor de instant-hit maar weinig ingewikkelde filodeeg-chaiflapjes:
    (foto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=178516065606363&set=a.178200225637947.16307.171580446299925&type=1&theater)

    Nodig:
    1 pakje ontdooid vegan filodeeg (diepvries, oa bij Jumbo en Dirk)
    500 gram niet al te rijpe peren
    100 gram dadels zonder pit
    1 eetlepel citroensap
    3 theelepels kaneel
    1 theelepel gemberpoeder
    1 theelepel kardemom
    1/2 theelepel nootmuskaat
    1/2 theelepel gemalen zwarte peper

    Schil de peren en snij in kleine stukjes, evenals de dadels. Meng goed met het citroensap en de specerijen.
    Haal nu voorzichtig de velletjes filodeeg van elkaar, leg in het midden een flinke eetlepel peer/dadelmengsel en draai als een bundeltje de bovenkant dicht. Op 200 graden ongeveer 15 minuten bakken tot de bovenkantjes mooi bruin zijn. Lekker met een bolletje sojaijs!

  7. Wat een leuke inspiratie recepten! Zin om ze allemaal te proberen!
    En de winnaars zijn Claudia en Bo Wildschut! Jullie kunnen reserveren via info@beterenleuk.nl voor
    een vegan high tea for 2! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *