Advies nodig?

Zo zet je je duurzame onderneming op de kaart

Stel je voor: je krijgt elke dag minstens drie emails van mensen die een duurzaam product of dienst aanbieden. Ze vragen jouw hulp om hun onderneming te promoten. Wat doe je dan? 

Deze hypothetische situatie is natuurlijk niet helemaal hypothetisch. Ik krijg wekelijks ontzettend veel emails van jonge, ambitieuze ondernemers. Omdat ik niet de hele dag door reclame kan en wíl maken, maar wel heel graag wil helpen, bied ik adviesgesprekken aan. Dat is niet alleen duurzamer (in plaats van eenmalige promotie door mij, leer ik ondernemers hoe ze hun product zelf onder de aandacht kunnen brengen), ik vind het zelf ook leuker en inspirerend! 

Mijn expertise 

Het promoten van duurzame diensten en producten doe ik al heel lang; wel acht jaar! Door allerlei campagnes en promoties te doen voor allerhande bedrijven heb ik geleerd wat er wel en wat er niet werkt. Omdat ik veel interactie heb met mijn bloglezers en Instagram-volgers, weet ik wat er leeft en heb ik heel goed inzicht in de behoeften en wensen van (duurzame) consumenten. 

Ik heb veel kennis en ervaring met het vinden van een publiek en een doelgroep, deze mensen inspireren en ze op de lange termijn aan mijn onderneming verbinden. Ook heb ik een goed inzicht in het aanbod van diensten en producten. Door het bijhouden van kritische literatuur, boeken, podcasts en mijn netwerk in de duurzame wereld heb ik kennis van zaken en leer ik elke dag nieuwe dingen bij. 

Hier ga ik je mee helpen

Hoe kun je je onderneming nog beter op de kaart zetten? Hoe bereik je jouw doelgroep en hoe houd je dit contact warm? Hoe inspireer je mensen en krijg je hen in beweging? Hoe kun je je website en socials het beste inzetten? Over deze vragen ga ik met je in gesprek en geef ik je advies.

Dit kun je verwachten

Wanneer jij mij gemaild hebt voor een afspraak en we een datum hebben geprikt, stuur ik je een email met vragen. Zo kun je alvast over bepaalde dingen nadenken. Ondertussen bereid ik het gesprek goed voor en neem ik, indien aanwezig, je socials en website onder de loep. Daarna voeren we het gesprek via Zoom. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Je komt uit het gesprek met inspiratie en een to-do-lijst voor de korte en de lange termijn.

 

Dit is wat het kost

Adviesgesprek: €200 (excl. 21% BTW)

Adviesgesprek inclusief shout-out op Instagram: €250 (excl. 21% BTW)

Waarom deze prijs? 

Ik reken 100 euro als uurtarief; 1 uur voorbereidingstijd, 1,5 uur gesprek. In werkelijkheid zijn mijn uren duurder, maar ik vind het heel belangrijk dat startende ondernemers de juiste tools in handen krijgen om van hun onderneming een succes te maken. Hoe meer succesvolle duurzame ondernemingen, hoe beter! 

Voor wie is het? 

Ik heb gesprekken met mensen

  • met een specifieke hulpvraag over hun onderneming
  • met een pril idee of plan voor een nieuwe onderneming, die hierover willen brainstormen 
  • met een behoefte aan een tweede paar ogen om mee te kijken naar hun socials, website, huisstijl en dergelijke

Ik richt me met mijn adviesgesprekken met name op startende duurzame ondernemers, waarbij ik duurzaamheid breed definieer; ik denk daarbij ook aan bewust(er) leven. Ik gaf eerder al advies voor o.a. schrijfcursussen, een opruimcoach, vrouwencirkels, buurtmaaltijden, tweedehands kinderkleding, cadeauwinkel, circulaire kapsalon, en een DIY-waterkefir pakket. 

Als jij dit leest, omdat je geïnteresseerd bent in mijn adviezen, dan is dit gesprek zeker ook voor jou! Schroom niet om mij te mailen. 

Dit zeggen ondernemes over mijn adviesgesprekken

“Het gesprek met Merel was voor onze startende onderneming niet alleen inspirerend qua marketing en communicatie, maar ze heeft ons ook veel extra motivatie en energie gegeven door haar enthousiasme. Door haar ervaring als creatieve content creator is ze in staat in een gesprek van 1,5 uur veel praktische tips en ideeën te geven om een product pakkend in de markt te zetten. Zo hebben we het gehad over contentmarketing, het vinden van je doelgroep, samenwerkingen met bloggers en het opzetten van een lanceringsplan. Sterke copyteksten schudt ze zo uit haar mouw. Wij raden het adviesgesprek met Merel van harte aan!” 

– Mahdi en Sabine, Kefir Tribe

“Ik vond ons gesprek erg inspirerend en het heeft mij net dat zetje gegeven dat ik nodig had om in beweging te komen. Ik heb de vragen kunnen stellen die ik wilde en Merel was goed voorbereid en duidelijk. Heel erg bedankt hiervoor!!”

-Penny, Puur Geknipt

“Ik heb het gesprek met Merel als heel zinvol ervaren. We hebben heel vlot een afspraak kunnen maken. Merel was tot in de puntjes voorbereid. Ze koppelde terug wat ze goed vond aan mijn social media en waar ik nog winst kan behalen. Dat resulteerde in zes pagina’s nota’s. Een aantal dingen kon ik meteen oppakken, andere dingen heb ik ingepland voor de langere termijn. Daarnaast heeft ze ook een van mijn cursussen gedeeld op instagram. Ze doet dit heel authentiek: ze testte mijn cursus uit en koos ook één van mijn cursussen die aansloot bij haar eigen interesses. Ik merkte dat daar veel reactie op kwam en dat was een leuk duwtje in de rug. Ik hoop in de toekomst nog een gesprek met Merel te plannen, om weer een volgende stap te zetten.”

-Hade, The Tiny Office

Adviesgesprek inplannen? Mail dan naar degroenemeisjes@gmail.com. Ik kijk ernaar uit je te spreken!