OVER MEREL


Daar heb je mij weer!

Welkom op deze pagina over mij, Merel Wildschut!

Ik werd geboren in Friesland en groeide op met hamsters, honden, pony’s, katten en konijnen. In de zomers gingen we steevast naar Terschelling, waar ik eindeloos veel boeken volplakte met gedroogde bloemen en waar ik een verzorgpony had. Na mijn middelbare school volgde ik de opleiding tot docent Nederlands. Ik heb acht jaar met heel veel plezier gewerkt op MBO’s als lerares, mentor en leerlingencoach.

Door mijn huisgenoot Jamie ontdekte ik plantaardig eten en werd ik veganist vanwege mijn liefde voor dieren. In mijn vrije tijd stond ik vaak sushi te maken in mijn kleine keuken in Amsterdam oost, als ook flessen limonadesiroop, bananenbrood, linzensoep… Wat maakte ik eigenlijk niet? Gelukkig was ons huis vlakbij de Javastraat en kon ik lopend naar alle supermarktjes en andere leuke winkels. Ik kwam thuis met tassen vol kruiden, groenten en fruit. Op vrije dagen trok ik er graag op uit naar kringloopwinkels door het hele land. In de afgelopen jaren heb ik ontelbare tweedehands schatten gescoord.

Veganisme en duurzaamheid waren in die tijd – we hebben het over zo’n 10 jaar geleden – nog helemaal niet zulke veelbesproken onderwerpen zoals ze nu zijn. In de supermarkt was het zoeken naar producten zonder dierlijke ingrediënten. De handige groene vegan labels waren er toen nog lang niet. Op het internet gingen we op zoek naar lekkere recepten. Wat bleek: alle websites en blogs waren Engels of Amerikaans (of Zweeds, maar daar begrepen we natuurlijk helemaal niks van!). We besloten om onze eigen Nederlandse blog op te richten en we noemden het De Groene Meisjes. In het begin stelde onze blog helemaal niet zoveel voor. Euforisch plaatsten we foto’s – gemaakt met een telefooncamera met nul kwaliteit – van veganistische producten die we in de supermarkt vonden. Langzamerhand professionaliseerden we onze blog en werd het een steeds verder uit de hand lopende hobby. We maakten meer en meer recepten, deelden groene hotspots over de hele wereld en showden onze vintage en tweedehands kleding en spullen. 

Omdat ik me steeds meer ging verdiepen in veganisme en duurzaamheid, schreef ik ook over meerdere onderwerpen; mijn interesse breidde zich uit naar bewust(er) leven. Op mijn blog vertelde ik openlijk over mijn mentale gezondheid, literatuur, feminisme, seksualiteit, favoriete podcasts, en ga zo maar door. Ondertussen sloeg Jamie (in 2016) een ander pad in en ging ik door met onze blog omdat ik zó graag deel over mijn zelfonderzoek naar bewuster en duurzamer leven. Er is nog heel veel te vertellen, te doen en te ontdekken! 

Wil je volgen waar ik me nu allemaal mee bezighoud? Volg mij dan op Instagram, Facebook, Twitter én hou mijn blog in de gaten voor nieuwe artikelen!

Wil je met mij samenwerken? Klik dan hier. Heb je advies nodig voor je (duurzame) onderneming? Klik dan hier. 

Heb je het idee dat je (nog) meer groene keuzes zou kunnen maken in je dagelijkse leven? Ben je geïnteresseerd in een duurzame levensstijl of ben je gewoon heel nieuwsgierig naar wat ik zoal doe en meemaak? Voel je dan vooral welkom. Ik wens je heel veel leesplezier!