OVER MEREL


Daar heb je mij weer!

Ik zal eerst uitleggen waarom dit blog ‘de Groene Meisjes’ heet, als het eigenlijk maar door één persoon wordt gerund. Die ene persoon, dat ben ik. Merel, 33 jaar, uit Rotterdam. De uitleg is kort: we waren eerst met z’n tweeën en nu ben ik alleen. Maar ja, die naam hè, die is nog steeds zo leuk. Dus ik hield hem. En weet je? Iedereen (M/V/X)  kan een groen meisje zijn, dus ik laat het ook maar zo.

De Groene Meisjes gaat over alles wat een leven leuker, beter en groener maakt. Het is een platform voor groene inspiratie. Ik behandel allerlei onderwerpen die met bewuster leven en duurzaamheid te maken hebben. Dat gaat van vega(n) eten tot minimalisme, en van eerlijke mode tot ecotoerisme. Al deze onderwerpen behandel ik op mijn eigen manier. Ik zou mezelf trouwens zeker geen donkergroen meisje noemen. Eerder mintgroen. Ik doe mij best en ik geloof er heilig in dat als we dat allemaal doen, we al een heel eind komen in het verbeteren van de wereld. En laten we vooral ook kijken naar de eindeloze mogelijkheden die een groene lifestyle te bieden heeft – niet naar wat er allemaal niet ‘mag’.

Heb je het idee dat je (nog) meer groene keuzes zou kunnen maken in je dagelijkse leven? Ben je geïnteresseerd in een duurzame levensstijl of ben je gewoon heel nieuwsgierig naar wat ik zoal doe en meemaak? Voel je dan vooral welkom. Ik wens je heel veel leesplezier!