DE GROENE MEISJES TESTEN: SOYATOO SOYA SLAGROOM

Misschien kan je je nog herinneren dat de Groene Meisjes een hele tijd geleden een rijstslagroom testten. Het artikel kan je hier lezen. Deze slagroom vonden wij, op z’n zachtst gezegd, geen succes. Verschillende lezers raadden ons aan om de Soyatoo slagroom uit pakjes eens te proberen, die zou veel lekkerder zijn dan uit een bus. Maar die pakjes konden we nergens vinden!

Totdat we afgelopen zaterdag op de Viva Las Vega’s Food Markt een rondje liepen en aangesproken werden door Jeroen van ‘Vegan Food For You.’ Jeroen had ons artikel over de rijstslagroom gelezen en wilde graag dat wij eens een pakje soyaslagroom zouden testen. We kregen een pakje mee naar huis, waarvoor nog veel dank, en zo geschiedde.

Eerst eens wat algemene informatie over de slagroom. Het is een pakje van 300 ml, dat is behoorlijk veel. Je kan er wel twee keer een flinke portie slagroom mee maken. Het pakje kost 1,99 euro en van het merk Soyatoo zijn verschillende smaken/soorten slagroom te koop. Te weten: soya, rijst en kokos. Het mixen van de slagroom kost maar 2 minuten en verder hoef je niks te doen of toe te voegen. De slagroom is al (ge-)zoet van zichzelf.

Wij maakten een lekker schaaltje verse aardbeien, met soyaslagroom en raw cacao nibs erover.
De perfecte combinatie, dat kan je zelfs zien voordat je ook maar een hap hebt geproefd!

En dan nu het oordeel. We proefden voorzichtig. Dit in verband met onze ervaringen van de vorige keer. Maar hee! Deze slagroom is echt heel prima! Natuurlijk, je zult de soya-ondertoon altijd wel blijven proeven, maar dit is echt veel lekkerder dan de slagroom uit de spuitbus. Sterker nog: we zijn nu ook nog heel benieuwd naar de rijst-en kokosvarianten!

We zijn erg blij om te weten waar we deze slagroom kunnen krijgen en we weten zeker dat veel van onze lezers dit ook goed nieuws vinden. We kregen er namelijk nog regelmatig vraag naar! En aangezien Alpro Soya (die in België heel lekkere pakjes soya slagroom verkopen) nog niet echt haast lijkt te maken met het verkopen van pakjes slagroom in Nederland, is dit een prima alternatief. Sowieso verkoopt Vegan Food For You erg aantrekkelijke dingen, maar hierover later misschien nog wel eens meer!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: SOYATOO SOYA SLAGROOM

 1. Er was daar ook een bus slagroom te koop, van een ander merk. Die heb ik gekocht en die is heel lekker! Helemaal geen sojasmaak!

 2. Ik zou zeggen kijk eens voor minusL slagroom in bus, te koop bij de Jumbo,Plus,en volgens mij dirks..
  Lactose vrij! Smaakt gewoon als normale slagroom. De kokos lijkt mij ook erg lekker. Kijken of het hier in de
  buurt van Haarlem ook te krijgen is.
  gr Patricia

 3. maar ehh..vraagje, wat doe je dan met de rest van het slagroom? want het pakje is al open, lijkt me dat het niet lang houdbaar is?

  verder; die raw cacao nibs, daar ga ik ook eens naar op zoek!

  1. Klopt, de slagroom blijft niet erg lang goed. Hij wordt snel dik, zodra het pakje open is. Dus ik zou zeggen: of maak het hele pakje in een kom, sluit goed af en zet het in de koelkast. Of eet alles op ;) Of… maak het de volgende dag nog een keer. Dat kan wel! (maar niet veel langer wachten)

 4. Oke Pasha, weer wat geleerd hihihi ben nog niet zo thuis in vegan food ;-) Ik heb een Lactose-intollerantie en tarwe
  allergie. Ik ben wel overgestapt naar scharrelvlees en biologisch groente( ik heb de odin groentetas) ideaal maar wel erg wennen
  als je maar een kleine koelkast hebt om de groente in te bewaren..En het is meer werk aangezien het zand er nog in zit maar zo veel lekkerder
  en het vlees smaakt ook zo anders..heel raar. Misschien is de volgende stap geen vlees maar dat vind ik nog lastig..Hoe meer ik op deze blog lees hoe meer ik er over ga nadenken ;-)

 5. Tip wij hebben net de soja slagroom van Alpro in Nederland (lees Zwolle) bij de jumbo gehaald. De Alpro Soja slagroom lijkt dus ook in Nederland te koop te zijn. De Sojatoo slagroom is nog nergens bij ons in de buurt te koop. Minus L is lekker maar als je koemelkvrij moet eten geen optie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>