Groen zonder poen: pasta romanesco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heb je afgelopen maandag ons recept voor wraps met romanesco voorbij zien komen? My o my, wat was dat lekker! Misschien dacht je na het maken van het recept: ja en nu? Nu zit ik met een halve romanesco kool. Geen paniek, we hebben vandaag nog een recept voor je. Ook weer met deze bijzondere groente. Lekker makkelijk (super snel klaar) en lowbudget. That’s how we like it. Wij zouden overigens zeggen dat dit een lunchgerecht is. Maar dat hangt natuurlijk helemaal af van hoeveel jij gewend bent om ‘s avonds te eten. Het zijn geen mega porties, laten we het daar op houden.

Ik keek de kunst af bij onze collega foodblogger Francesca, van Francesca Kookt. Het officiele recept was met vlees en slagroom, dus ik heb het eventjes geveganized. Easy!

Wat heb je nodig?

een halve romanesco in roosjes gesneden
1 uitje
150ml soja (of rijst, haver, spelt-) kookroom
250 gram vegan pasta (wij gebruikten glutenvrije spaghetti, maar het kan van alles zijn)
versgemalen zwarte peper
zeezout
olie om in te bakken (wij gebruiken geurloze kokosolie)
edelgistvlokken

Wat moet je doen?

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de romanesco in roosjes en kook deze beetgaar in ruim kokend water
3. Snijd het uitje in fijne blokjes en bak deze in een pan met wat olie
4. Voeg hierbij de kookroom en de beetgare romanesco. Breng op smaak met zout en peper
5. Giet de pasta af en serveer deze in een kom, met de saus met romanesco erop
6. Serveer met edelgistvlokken.

Heel veel makkelijker wordt het niet! We love romanesco, dus we gaan er zeker nog meer recepten mee maken.

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het ons weten wie van Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes.) Vinden we leuk!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Groen zonder poen: pasta romanesco

  1. Romanesco is zo’n mooie, bijzondere groente en heerlijk. Veel mensen denken dat het een kruising is tussen bloemkool en broccoli (ook heel lekker, btw), maar het is een soort op zich. Had ik gelezen..
    Ik had ergens een recept gezien, het lijkt heel erg op dit recept, maar dan met een flinke schep mosterd, zodat je een mosterdsaus krijgt. Ook errug jummie. Dat recept met de wraps ben ik nu aan het maken voor het eten vanavond.

Laat een reactie achter bij Manon Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>