KOKEN MET STERREN: VEGAN BOSBESSEN YOGHURTTAART

Het is weer zondag! Tijd om de keuken in te duiken voor dit heerlijke vegan bosbessen (soya-) yoghurttaartje.

Ingrediënten

Voor de cake heb je nodig:

250 gram tarwebloem
7 gram (wijnsteen)bakpoeder
50 ml zonnebloemolie
120 gram bruine basterdsuiker
150 ml water
0.5 theelepel zout

Voor de opvulling heb je nodig

500 gram (1 beker) soyayoghurt met fruitsmaak, bijvoorbeeld bosbessen of aardbei
160 gram cashewnoten
2,5 eetlepels tarwebloem
wat poedersuiker om nog iets bij te zoeten
80 ml zonnebloemolie

Verder nodig: beslagkom, cakevorm en ronde taartvorm/andere schaal (voor in de koelkast)

Bereidingswijze

Eerst bak je de cake. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden.
Laat ook de cashewnoten weken in lauw water.

1. Meng eerst alle droge ingredienten in een kom.
2. Voeg daarna water en olie toe. Kneed het geheel door tot het een glad beslag is.
3. Vet een cakevorm in en stort het beslag in de vorm.
4. Zet de cake voor 30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
5. Laat de cake goed afkoelen.
6. Snijd de afgekoelde cake horizontaal in plakken.
7. Pak een ronde schaal of taartvorm en verdeel de plakken cake hierover. De bodem van de vorm moet helemaal bedekt zijn. Misschien houd je enkele plakken cake over, in dit geval kan je ervoor kiezen de taart uit meerdere lagen op te bouwen.

Nu maak je de opvulling

1. Giet de gewelde cashewnoten af en stort deze samen met de soyayoghurt, zonnebloemolie en bloem in de blender.
2. Laat de blender draaien tot er een zachte substantie verschijnt. De bedoeling is dat je zo min mogelijk stukjes cashewnoot overhoudt.
3. Proef het mengsel tussendoor. Houd je van lekker zoet? Voeg dan nog wat poedersuiker toe. Heb je het idee dat het mengsel wat te dun blijft? Voeg dan nog wat bloem toe en blend nog een keer.
4. Stort nu het yoghurtmengsel op de cakeplakken en strijk het geheel glad met de bolle kant van een lepel.

Zet de taart nu voor een paar uurtjes in de koelkast, totdat het mengsel opgestijfd is. Snijd de taart voorzichtig aan; het kan zijn dat het vrij lang duurt tot het taartje stevig geworden is.

Geniet ervan!

1

Een lekkere, luie zondag gewenst. 

 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN BOSBESSEN YOGHURTTAART

  1. Goede combi, maar waar halen jullie de tijd vandaan om iedere zondag te bakken? Beetje jaloers ;-)

    1. haha, goede vraag! Maar zondag is echt onze bakdag. Dus daar maken we gewoon tijd voor. Wij bakken dus steeds alweer iets voor de week daarna :) Trouwens, we kiezen wel altijd recepten uit die niet al teveel tijd kosten, want daar hebben we geen geduld voor!

  2. Wat een lekkere cake! Ik heb ze gisteren gemaakt & ze was ooh zo lekker & apart ook!
    Thanks a lot :)
    Ik ben niet vegan or vegetarian maar eet toch 5x/week vegan of vegetarian. Ik denk dat jullie mijn vegan recipes op mijn blog ook lekker vinden! Het is wel in English! :) Groetjes, van een foodie van Brussel!

    1. Wat leuk om te horen Sophie! thanks! We gaan meteen een kijkje nemen op jouw site! Liefs uit Amsterdam naar Brussel (waar wij vorig jaar voor het eerst geweest zijn, fijne stad!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *