Plantaardige lunchinspiratie

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-9

Soms vraag ik me af of het me ooit zou vervelen: brood. Nouja, brood met beleg. Ik denk het niet, eerlijk gezegd. Ok, misschien als ik iedere dag hetzelfde brood met hummus zou eten, dan zou ik wel denken: mag ik eens wat anders? Maar er zijn zóveel lekkere soorten brood en zóveel soorten beleg te bedenken… hoe kun je daar ooit op uitgekeken raken?

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-4

Als vegan ben je natuurlijk wel een klein beetje beperkter in je keuze van broodbeleg. Toch vind ik dat je nog steeds allerlei kanten op kunt. Zo heb ik zelf onlangs ontdekt dat ik fruit op brood heel erg lekker vind, dus nu doe ik niks anders dan vijgen, aardbeien en banaan op brood eten. Het klinkt misschien wat vreemd, maar geloof me als ik zeg dat het heel lekker is!

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-7

Een paar weken geleden schreef ik over de nieuwe Becel 100% plantaardig. Een nieuw, veganistisch product in de supermarkt vind ik persoonlijk altijd een aanwinst. Immers, het maakt plantaardig eten voor heel veel mensen een stuk toegankelijker. Een reactie van een lezer was: ‘Ik had geen idee dat ik op dit gebied ook een duurzamere keuze kon maken, maar het is zo makkelijk dat ik het nu wel moét doen.’ Als je het mij vraagt, is dát de winst. Natuurlijk mag je helemaal zelf bepalen of je wel of niet nodig vindt om dit product te gebruiken. Maar als je altijd al een soortgelijk product kocht, en nu kun je een duurzamere keuze maken bij jouw gebruikelijke supermarkt, dan denk ik dat dat heel mooi is meegenomen.

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-6

Voor mij gaat het altijd weer om bewustere keuzes maken. Ik ben geen donkergroen meisje. Als ik dat was, dan maakte ik alles zelf, had ik een moestuin en een regenton, leefde ik zonder afval en deed ik álles op de fiets. Ik ging dan nooit buiten Europa op vakantie en kocht al mijn kleding fairtrade. Maar zoals jullie weten – want daar ben ik altijd transparant over geweest – gaat mijn blog over de makkelijke manieren om je leven een beetje bewuster te leven. Dat kan in heel kleine dingen zitten – zoals in je broodbeleg. Het hoeven geen wereldschokkende veranderingen te zijn. Voor veel mensen is het kopen van één nieuw product alweer een stapje in de goede richting, waar anderen misschien hun hele boodschappenlijst omgooien op de dag dat ze besluiten groener in het leven te willen staan. Dat is niet voor iedereen haalbaar en dat realiseer ik me maar al te goed. Ik denk dat we allemaal ons best doen om bewuster te leven. De één doet dat op het gebied van de eigen gezondheid, de ander op het gebied van de voordelen voor het milieu of in het kader van dierenwelzijn. Ik behoor tot die laatste groep mensen – zoals jullie weten – en daarom is een product als Becel 100% plantaardig voor mij een mooie toevoeging.

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-5

Over dat broodbeleg: nee hoor, als vegan eet je niet alleen maar pindakaas of hummus. Wees maar niet bang ;) Het kan nog wel een beetje leuker of gevarieerder.  Zoals ik al zei eet ik momenteel graag fruit op brood. Zoals vijgen en aardbeien. Vijgen zie je echt óveral nu, aardbeien beginnen langzaamaan heel zeldzaam te worden, dus dat is over een tijdje echt voorbij. Maar van vijgen geniet ik nu maar even heel erg hard. Ik eet ze in principe gewoon zo, op een laagje Becel 100% plantaardig. Heerlijk op brood! Ook erg lekker met kokossiroop en geroosterde hazelnoten eroverheen.  (vooral wanneer je je wilt uitsloven op een weekendontbijtje een aanrader ;))

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-10

Pindakaas met banaan is gewoon het beste ooit. Een tip: strooi er nog een snufje kaneel overheen en je hebt je herfstlunch waar je hem wilt hebben.

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-11 becel-voor-dgm-door-aline-bouma-12 becel-voor-dgm-door-aline-bouma-13

Maar als je fruit op brood kunt eten, kun je dat natuurlijk ook met groenten doen. Heel goed zelfs! Ik hou van avocado, tomaat, komkommer, sla en kiemen op mijn brood. Een drupje goede olijfolie eroverheen, wat peper en zout en mij hoor je niet meer.

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-3

Maar heel eerlijk? Een goede noten-rozijnen bol met alleen maar een beetje Becel 100% plantaardig sla ik ook niet af. Dat smaakt eigenlijk gewoon naar kerststol en ik vind dat dat het hele jaar door kan.

becel-voor-dgm-door-aline-bouma-8

Denk je dat je hiermee eventjes vooruit kunt? Ziet er allemaal niet verkeerd uit, toch? Ik hoop dat ik jullie heb kunnen laten zien dat een plantaardig ontbijt en een plantaardige lunch helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn. Je hebt geen heel speciale producten nodig, geen extra dure dingen, je kunt het vinden in de reguliere supermarkt en je hoeft ook nog eens niks te missen. Je maakt alleen wat bewustere keuzes misschien – maar dat hoeft geen grote opgave te zijn. Bewustere, plantaardige keuzes maken én heel erg lekker eten…dat lijkt me voor niemand een straf!

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Becel – De foto’s zijn gemaakt door Aline Bouma – 

 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

48 gedachten over “Plantaardige lunchinspiratie

  1. Mmmm… Aardbeien op de boterham is inderdaad super lekker! Banaan en pindakaas zie ik ook regelmatig voorbijkomen op Pinterest, maar heb ik eerlijk gezegd nog nooit op! Klinkt heerlijk, maar lijkt me zó machtig. En tja, niets boven een krentenbol met plantaardige boter. ;)

  2. Je hebt laatst ook al een reclameblog over Becel geschreven. Begrijpelijk aangezien je geld wilt verdienen met je blog. Maar we zijn nu op de hoogte van dit product en alles wat je er nu nog over blogt is spam. Ik lees hier al vanaf het eerste jaar maar dit soort herhalende blogs zijn echt niet oké.

    1. Moeilijke mensen houdt je blijkbaar altijd haha! Het had net zo goed een post over broodbeleg ZONDER benoeming van becel kunnen zijn joh, haal er de inspiratie uit die je interessant vindt en let it go girl ;)

    2. Dit is de groene meisjes, niet de zure meisjes, toch Judith? Fijn ook dat jij beslist wat spam is! :)

      Elk veganistisch initiatief van welk bedrijf dan ook mag wat mij betreft in de schijnwerpers komen te staan. Dat Merel er ook nog eens geld mee verdient is mooi voor haar.

    3. Tsja, ik moet helaas zeggen dat ik het eens ben met Judith… Hier ook een lezer van het eerste uur maar de haast niet meer objectieve reviews van producten die oh zo toevallig via een samenwerking hun weg naar de blog vinden, zijn eigenlijk echt super irritant. (Ja, ik snap dat de schoorsteen moet roken, maar dat kan ook met anders geschreven posts in plaats van altijd die súper positief geschreven verhalen.) Het is gewoon niet zo geloofwaardig meer, naar mijn mening… Zodra ik Becel super duidelijk op de foto zag staan, wist ik al dat dit een gesponsorde post zou zijn. Zo jammer!

      Inderdaad, elk vegan initiatief verdient liefde en alle lof, maar dan ook elke keer op dezelfde, eenzijdige manier?

      1. Wat merkwaardig om meteen als moeilijk en zuur te worden weggezet als je hier je mening uit. Zoals ik al schreef snap ik heel goed dat Merel tegenwoordig geld verdient met haar blog. Dat zal haar op de lange termijn alleen lukken als haar blog lezenswaardig blijft. Alleen maar prettig voor haar dus, lijkt me, om onderbouwde feedback te krijgen.

  3. Jammer dat sommige mensen niet lijken te beseffen dat jij je brood (en boter ;) ook ergens mee moet verdienen, Merel. Ik eet zelf amper brood of boter, maar ik vind het supergoed van je dat je ‘groen doen’ zo toegankelijk maakt. Het is makkelijk praten als je helemaal in het veganistische wereldje zit en in een handomdraai iets lekkers op tafel kunt zetten met bijvoorbeeld seitan of tempeh. Maar voor mensen die gewend zijn om elke dag een boterham met kaas te eten en ‘s avonds een bordje aardappels, groente, vlees wegwerken, zijn zulke producten hartstikke fijn. Sommige mensen hebben nu eenmaal geen zin om hun hele maaltijd aan te passen en een superfood salade weg te knagen, en daar is niks mis mee. Ieder zijn ding.

    1. Wat fijn dat je dat zegt! Ik heb ook sinds ik veganist ben voornamelijk mijn ‘standaard’ dieet vervangen met vegan alternatieven. En ja ik eet ook vrij veel vleesvervangers en boterhammen. Ik denk, als je dat diervriendelijk inkoopt, dat daar niks mis mee is, het is mijn gezondheid en ik doe er niemand kwaad mee. Maar ik vind het soms zo moeilijk om gewoon een veganistisch recept te vinden! Laatst zocht ik brownies, was alles glutenvrij, suikervrij of rauw. En dat is leuk hoor als je dat wil, maar ik wil gewoon brownies zonder eieren haha.

  4. Voor de een spam, voor de ander heuglijk nieuws… Ik juich alle vegan producten in de supermarkt toe en ga hier absoluut naar op zoek! Thanks, Merel.

  5. Pindakaas en banaan is lekker maar banaan met chocoladepasta (vegan offcourse) is nog veel lekkerder ;) . Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar die Becel. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd kokosolie maar misschien ook maar eens wat anders testen.

  6. Brood blijft lekker en vooral heel makkelijk… Over fruit op brood gesproken, heb je wel eens appel geprobeerd? Klinkt heel raar maar door de bite is het echt lekker! En plantaardige boter is helemaal top, kan ik m’n boterham met pure hagelslag weer eten :):). Pure chocola word ik niet erg blij van, maar met boter is het wel lekker!
    Alleen brood zelf blijf ik lastig vinden… Veel brood is niet vegan, en biologisch brood is wat aan de dure kant voor mij… Iemand tips voor betaalbaar vegan brood?

  7. Bedankt voor de inspiratie! Ik eet thuis vegan, wat ook betekent dat ik vegan broodbeleg eet, ook als ik mijn boterhammen meeneem :) Ik ben vegan beleg nogal snel eentonig, hiermee kan ik weer verder.

  8. Ohmylord dat brood ziet er inderdaad zo lekker uit! Daar hoef je inderdaad bijna geen beleg meer op te doen, lekker met een kop thee erbij yumm!

  9. Pindakaas met banaan eet ik ook regelmatig, maar wat ik nog lekkerder vind is pindakaas, sambal en daarop plakjes komkommer! Pindakaas met rozijntjes is trouwens ook heerlijk hoor. Al eens appelstroop met geraspte appel en een beetje kaneel geprobeerd? Vijgen op brood ga ik beslist eens proberen, lijkt me lekker!

  10. Grappig….ik zeur regelmatig tegen mijn vriend dat pindakaas, banaan en kaneel echt de meest geweldige smaakcombinatie ooit is! Dan nóg wil hij m’n groene smoothie niet proeven ?, waar ik het vaak als basis voor gebruik (3 bananen, stuk of 4 dadels, flinke eetlepel pindakaas, schepje kaneel en een berg spinazie). Die is echt fantastisch! Maar op brood doe ik ook heel vaak. Mn kinderen kan ik ook niet blijer maken. En dan kunnen er ook gerust spinazieblaadjes bij op hun boterham! Thnx, Merel. Ik ga de rest ook allemaal proberen?

  11. Ik heb dit van de week gekocht en heel benieuwd naar. Normaal ben ik vegetariër maar doe deze maand mee aan de Vegan Challenge. En ook ik juich toe dat vegan/plantaardige producten gewoon in de supermarkt erbij komen. Super ontwikkeling!

  12. Ik was ook erg blij met die becel plantaardig ☺. Super lekker om weer eens boter te eten! Vanmiddag heb ik een broodje van jou (recept) Muhamarra met komkommer en alfalfa op. Mmmm heerlijk! Echt een aanrader!

  13. Waarom zou ik op degroenemeisjes.nl, waar ik al best lang met plezier alle artikelen lees, voor de tweede keer iets willen lezen over Becel? Becel kan mijn rug op, ik vind het troep en helemaal niet verantwoord groen. Daar komt bij dat ik de titel van dit artikel misleidend vind, aangezien er zoveel meer opties zijn voor plantaardige lunches dan alléénn brood met becel. Come on..

    1. Zoals hierboven al gezegd: hoe fijn is het voor mensen die nog niet zo lang vegan zijn dat je gewoon gemakkelijk je producten kan vervangen. Dat jij Becel troep vindt kan ieders rug op :_)

  14. Ik ben benieuwd hoe je aan je plantaardige rozijnenbrood komt, Merel. Het is mij nog niet gelukt om een plantaardig krenten- of rozijnenbrood te vinden, en dat eet ik juist zo graag. Om die reden bak ik het meestal zelf, maar het zou fijn zijn om af en toe eens zo’n brood (of bolletjes) te kunnen kopen.

    1. Het noten/vijgenbrood (rustiek) van de plus is heel lekker en plantaardig en aankomend weekend (do-za) in de aanbieding voor 1,49. Misschien iets om te proberen?

  15. Ah dat ziet er lekker uit! Vijgen op brood wil ik zeker een keer gaan proberen. Nu het kouder wordt Ben ik meer van de ” tosti”. Banaan met pindakaas of chocopasta klein beetje kokos erover in het apparaat mmmm zo lekker.

  16. Beetje jammer dat de mensen die negatief zijn over de Becelreclame dat blijkbaar niet mogen zeggen en dat meteen zuur zijn en Merel haar centen niet gunnen.
    Ik gun Merel zeker een belegde boterham (;-)), maar vindt de Becelpromotie nu ook wel wat ongeloofwaardig worden. Het is wachten op de volgende post met ontbijtinspiratie waarbij Becel in beeld komt.
    De producent van Becel, Unilever, is overigens wel steeds meer bezig met het thema duurzaamheid. En dat moeten we met z’n allen natuurlijk toejuichen. Ook is het toe te juichen dat zulke grote producenten oog hebben voor de veranderende markt (waarbij het hen natuurlijk uiteindelijk er gewoon om gaat om de markt te bedienen en geld te verdienen, maar goed….dat is nu eenmaal de wereld van commercie waarin we leven. Daar kun je aan kiezen om aan mee te doen of je kiest voor (lokalere), kleine producenten).

    1. Ik snap de aversie van veel ‘groene mensen’ tegen geld verdienen nooit zo goed. Moet iedereen in het vak zitten om goed te doen? Hoe komen we ooit aan makkelijk toegankelijke vegan producten als grote bedrijven hun macht niet gebruiken?

  17. Waarom zou je niet eerlijk je mening mogen zeggen over een blogpost? Zoals ik het zie zijn de mensen die het niet eens zijn met deze reclame boodschap gewoon netjes gebleven , maar uiten gewoon hun mening daarover. Ik kom ook al enige tijd op deze blog en ik vind het ook een beetje jammer om weer een reclame boodschap over Becel te lezen. Soms is het gewoon niet altijd leuk om de waarheid te horen, maar ja het hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij !Niet iedereen denkt er nu eenmaal hetzelfde over.

  18. Ik denk als er leuke inhoudelijke posts blijven over groen leven zoals achtergrond over afval minderen of fair fashion bijv. (zoals jullie in de inspirerende goede voornemens schreven), dat de gesponsorde producten dan in balans blijven met de rest, dan blijft het idealistische karakter sterk binnen het commerciele.

  19. Hoezo is deze blog verandert in een soort reclame platform? Ongeveer iedere blog post zit een merk achter tegenwoordig…. Snap dat je je boterham moet verdienen maar hierdoor raaktde blog wel wat karakter kwijt.

  20. Leuke tips, voor mij zijn de boterham met banaan/pindakaas of appel altijd weekend verwen ontbijtjes, maar ik ga nu ook eens de andere maken (met vijg….ik ben benieuwd).
    Verder geniet ik zo van je blog, ik waarde het extra omdat er vroeger helemaal geen blog (of internet) bestond ;-)

  21. Wat een prachtig brood, waar koop je dat?

    En goede tips om weer eens op een andere manier plantaardig mijn brood te beleggen, ik ga deze combinaties zeker eens proberen.

  22. Ik ben blij met bepaalde kritische reacties hier. Prima natuurlijk om nieuwe veganistische producten te noemen, dit is voor veel veganisten behulpzaam. Maar voor dit soort info kijk ik eerlijk gezegd liever op de site ” Gewoon Vegan” van Martine en David. Ik weet niet of het zo is maar die site komt wel “eerlijker” en minder manipulatief op mij over. Het gaat gewoon over ( nieuwe) vegan producten die door hen getest worden.
    Groene meisjes wordt door te veel van dit soort advertorials ongeloofwaardig . En saai ook, in mijn opinie. Het begint wel op zo’n allerhande- achtig magazine te lijken.
    Merel wil inderdaad haar brood verdienen met deze blog, maar is verre van zielig, het is haar keuze om het zo te doen. Een beetje meer balans tussen reclameposts en ‘ echte” blogposts zou wenselijk zijn . Transparantie hierover blijft een groot goed.

  23. Totaal geen problemen mee dat je advertorials schrijft, maar volgens de site bevat dit product wel palmolie. Jammer, omdat ik o.a. door deze site er op ben gaan letten om dit te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>