Verse pizza met vegan pesto en courgette

Ken je het verse pizzadeeg van het merk Tante Fanny al? Het is vegan, ontzettend makkelijk (en snel) in gebruik, kant en klaar, en heel erg lekker. Wij gebruikten het verse pizzadeeg om er een vegan pizza met homemade pesto en lekker veel groenten zpoals courgette mee te maken
Ken je het verse pizzadeeg van het merk Tante Fanny al? Het is vegan, ontzettend makkelijk (en snel) in gebruik, kant en klaar, en heel erg lekker. Wij gebruikten het verse pizzadeeg om er een vegan pizza met homemade pesto en lekker veel groenten zpoals courgette mee te maken
Wij maakten een verse pizza met het kant en klaar vegan pizza deeg van Tante Fanny. Het is ontzettend makkelijk (en snel) in gebruik en heel erg lekker. Wij gebruikten het verse pizzadeeg om er een vegan pizza met homemade pesto en lekker veel groenten mee te maken. Lees het recept op de blog
Wij maakten een verse pizza met het kant en klaar vegan pizza deeg van Tante Fanny. Het is ontzettend makkelijk (en snel) in gebruik en heel erg lekker. Wij gebruikten het verse pizzadeeg om er een vegan pizza met homemade pesto en lekker veel groenten mee te maken
Pizza

De prachtige zonnige dagen vorige week hebben gemaakt dat wij ontzettend veel zin hebben gekregen in lange zomerse avonden. Met biertjes en lekker eten op het balkon, in de tuin of in het park.  Pizza’s lenen zich hier perfect voor, toch? Ken je het verse pizzadeeg van het merk Tante Fanny al? Het is vegan, ontzettend makkelijk (en snel) in gebruik en heel erg lekker. Wij gebruikten het verse pizzadeeg om er een vegan pizza met homemade pesto en lekker veel groenten mee te maken en het recept delen we vandaag met je. Maar dat is nog niet alles: er wacht ook nog een fantastische winactie op je!

pizza

Vers pizzadeeg van Tante Fanny

Kijk, zo ziet het verse pizzadeeg van tante Fanny eruit. Je vindt het op een rol in het versschap bij onder andere Jumbo, Dirk van den Broek en Coop. Er zijn verschillende soorten deeg te koop. Denk aan vers pizzadeeg met een potje tomatensaus erbij, flamkuchendeeg, bladerdeeg of spelt pizzadeeg. Wij testten het ‘gewone’ verse pizzadeeg en dat pakte erg goed uit.

Pizza Tante Fanny - Door Aline Bouma 5

Hoe het werkt? Je rolt het deeg uit en kunt er iedere vorm van maken die je maar wilt. Uiteraard kun je de vorm ook gewoon laten zoals hij is, zodat het een lekker grote plaatpizza wordt. Helaas hadden wij geen grote oven tot onze beschikking, dus dat paste niet. Maar rond smaakt de pizza natuurlijk net zo goed ;) Het leek ons ook leuk om er allemaal kleine pizzaatjes (eventueel met verschillend beleg,) of een pizza Calzone (een dubbelgeklapte pizza) van te maken. Maar goed, dat bewaren we met liefde voor een volgende keer, want dit pizzadeeg gaan we zeker nog eens gebruiken! Trouwens, je hoeft niet bang te zijn dat je niet al het pizzadeeg kunt gebruiken, want ook als je er een ronde vorm van maakt, kun je het deeg zo kneden en vormen dat je niks hoeft te verspillen.

Zoals al in de inleiding van deze post vermeld: dit deeg is veganistisch. Er staat zelfs een officieel vegan logo op de verpakking, zodat je het 100% zeker weet. Zoals altijd worden wij er heel blij van om te zien dat er  steeds meer ‘normale’ plantaardige producten in de supermarkten komen te liggen. Ook in dit geval zie je maar weer: vegan eten is helemaal zo gek nog niet. Je kunt gewoon pizza eten, gemaakt van pizzadeeg uit de ‘gewone’ supermarkt!

Pizza met vegan pesto, courgette en gekarameliseerde uien

Pizza Tante Fanny - Door Aline Bouma 1

Een pizza is eigenlijk gewoon een heel goed excuus om een heleboel groenten te eten. En terwijl ik dit typ, bedenk ik me: misschien is een verse huisgemaakte pizza wel de perfecte manier om kinderen aan de groenten te krijgen. Je kunt zo’n pizza immers helemaal volladen met allerlei gezonds! Wij kozen ervoor om zelf een pesto te maken. Let op: een vegan pesto, zonder kaas dus. En verder gingen we voor een heleboel courgette en gekarameliseerde uien.

Pizza Tante Fanny - Door Aline Bouma 4

Hoe je zulke mooie dunne plakjes courgette krijgt? Dat doe je met een mandoline! Kijk uit voor je handen, want die dingen zijn loeischerp. Oh en waarom het handig is om zulke dunne plakjes te gebruiken? Omdat de courgette dan lekker snel zal garen in de oven!

Pizza Tante Fanny - Door Aline Bouma 2

Ingrediënten

Voor de pesto

– 1 plantje basilicum

– 2 teentjes knoflook

– het sap van 1 citroen

– 4 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels edelgistvlokken

– 50 gram pijnboompitten

– peper en zout naar smaak

Voor de pizza

– 1 verpakking vers pizzadeeg van Tante Fanny 

– 1 courgette, flinterdun gesneden (met een mandoline)

– 2 zoete uien

– agavesiroop

– peper

– en natuurlijk: wat pijnboompitten als garnering (die zijn het lekkerste als je ze eerst eventjes roostert)

Wat ga je doen?

– We beginnen met de uien, want deze uien mag je even de tijd geven om goed te garen zodat ze die lekkere karamelsmaak krijgen. Snijd de uien beide in de lengte doormidden en snijd ze daarna in halve ringen. Zet het vuur medium/ laag en giet een scheutje olijfolie in de pan. Laat de uien goed bakken en voeg een eetlepel agavesiroop toe. Je kan de uien gerust een minuut of 20 geven. Wel goed blijven roeren, zodat ze niet verbranden! Een klein scheutje water bij  de uien kan helpen om de smaken goed los te krijgen en om te voorkomen dat de uien verbranden.

– Voeg alle ingrediënten voor de vegan pesto in de keukenmachine of blender. Mixen maar! Als het een mooi groen geheel is geworden, is het heel belangrijk om even de pesto te proeven. Hier kan je nog smaak toevoegen, mocht je dat nodig vinden.  Voor iets zoeter voeg je wat meer agave toe, voor een zuurtje wat citroensap. Dat waren stap 1 en 2!

– Verwarm je oven voor op 220 graden –

– Pak nu het verse pizzadeeg van Tante Fanny erbij. Pak jouw gewenste bakvorm en bedek deze met bakpapier. Smeer het pizzadeeg goed (lekker dik!) in met de pesto. Dit is de saus van de pizza – weer eens wat anders dan de tomatensaus die we gewend zijn te gebruiken bij pizza’s! Bedek nu de pizza met de plakjes courgette. Voel je vrij om een leuk patroontje te leggen: je pizza mag er gerust mooi uitzien. Presentatie is key! Verdeel vervolgens de mooi gebruinde uienringen over de pizza.

– Schuif nu je pizza voor 15-20 minuten in de oven. Let op: iedere even is weer verschillend, dus houd je pizza gewoon een beetje in de gaten.

– Als de pizza lekker warm uit de oven komt, maak je hem af door er (geroosterde) pijnboompitten en eventueel rucola overheen te strooien. Easy as! Toch?

Winactie

Pizza Tante Fanny - Door Aline Bouma 6

Ook zin gekregen om de keuken in te duiken? Dat kan! Sowieso, natuurlijk. Niemand zal je tegenhouden om vanavond meteen een lekkere pizza te bakken. Maar mocht je je cooking skills naar een hoger niveau willen tillen, dan hebben wij nu misschien wel heel leuk nieuws voor je. We mogen namelijk – van tante Fanny – een prachtige prijs verloten.

Wat je kunt winnen? Een exclusieve kookworkshop onder begeleiding van the one and only Rutger Bakt! (aka de Bakkoning van 2013, weet je nog?) Nu is het zo dat er de komende weken een pizza-estafette wordt gehouden onder 8 bloggers – waarbij wij nummer 2 zijn – en op iedere blog wordt er 1 winnaar gekozen. Dat maakt dat de workshop straks voor slechts 8 mensen wordt georganiseerd. Dat is een behoorlijk select gezelschap! Hier wil je bij zijn.

Wat moet je doen om kans te maken op een plaatsje tussen die 8 gelukkigen? Deel een foto van jouw pizzacreatie op Instagram, met daarbij #tantefannyestafette en #tantefanny. En wil je nou dat jouw foto (of foto’s, want je mag er zoveel plaatsen als je wilt) extra opvalt? Tag dan @degroenemeisjes ook, zodat wij mee kunnen kijken. Vinden we leuk :)

We hopen dat jij ook zin hebt gekregen om met het verse pizzadeeg van tante Fanny aan de slag te gaan! Welke saus ga jij er dan op doen? En welke groenten? We zouden het natuurlijk ook een heel grote eer vinden als je ons recept gaat maken! Wel een foto laten zien op Instagram he? Ook als je niet meedoet aan de winactie. Thanks! En: eet smakelijk! 

Voor de pizza-estafette geven we het stokje door aan Charlies-kitchen. Succes met jouw pizzacreatie, Charlie! 

Dit is een samenwerking met Tante Fanny / Foto’s: Aline Bouma 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “Verse pizza met vegan pesto en courgette

  1. Lekkerrr! Ik had alleen nog pizza deeg met een potje tomatensaus erbij gevonden van Tante Fanny (en die koop ik zeker 2-3 keer per maand), goed om te weten dat het ook bestaat zonder de tomatensaus erbij. :) Het quiche deeg van Tante Fanny is ook geweldig handig en lekker! En vegan!! Ideaaal!
    Mijn favoriete pizza is trouwens zuurkoolpizza, echt hemels, snel maar weer maken om mee te kunnen doen met de winactie! <3

  2. Ziet er lekker uit,ik hou van veel groenten.Ik maak mijn pesto ook altijd zelf,véél lekkerder dan uit ‘n potje van de supermarkt.Met de keukenmachine gaat vast snel maar ook met de hand in de vijzel is het in 10 minuten gemaakt!
    Ik ga dit pizzadeeg zeker uitproberen.Dank voor de tip.
    groetjes

  3. Deze pizza ziet er erg lekker uit! Alleen mijn kinderen plukken gewoon de groente van de pizza af ;-) Maar ga deze versie voor mezelf iig een keer proberen, lekker..

  4. Die ga ik vanavond proberen! En inderdaad een goede manier om kinderen meer groenten te laten eten, hier gaan er heel wat onsjes in bij ons kritische mannetje ;-)

  5. Ik ben echt een fan van deze waanzinnige
    website en de vele heerlijke vegan recepten, maar ik vind een paar van de foto’s van deze pizza er echt onsmakelijk uitzien met al die zwartverbrande uien erop, dus ik begrijp niet dat anderen in hun reacties zeggen dat ze de pizza er zo erg lekker uit vinden zien?
    Neemt niet weg dat het recept zelf er wederom eentje is die me onwijs lekker lijkt en die ik in de komende week zeker ga maken ;-)

  6. Vanavond dit recept gemaakt en wauw, we (2 kleine kids en ik) vonden hem echt verrukkelijk!
    Wat een gouden vondst om pestosaus (deze zelfgemaakte is trouwens zalig!) i.p.v. die eeuwige tomatensaus te gebruiken, echt zo onwijs lekker!
    Ik heb de eerst in de koekenpan gecaramelliseerde zoete uien trouwens pas de laatste 3 minuten met de pizza in de oven meegebakken zodat ze niet konden verbranden.
    En de pijnboompitten heb ik ongeroosterd met de pizza meegebakken (vanaf begin baktijd dus), dan krijgen ze vanzelf een goudbruin kleurtje.
    Omdat ik geen rucola lust heb ik die uit het recept weggelaten.
    Verder heb ik de pizza voor het opdienen nog bestrooid met gedroogde basilicum.
    Ik vind dit één van de lekkerste pizza’s die ik ooit gegeten heb, misschien zelfs wel de lekkerste vanwege de pestosaus!!!

  7. Wat een toprecept. Ik heb er nog (in de oven gegrilde) rode paprika en aubergine aan toegevoegd. Als bodem heb ik de diepvries vegan pizzabodem gebruikt. Van die vierkante plakjes. Heeeerlijk!!!

  8. Vandaag gemaakt! Echt heel lekker! Had zelf nog een avocado op de pizza gelegd! En zo makkelijk…….Had de buitenste rand met ‘peper’olie ingesmeerd.

  9. Hmmmmm een erg lekkere creatie als ik dat zo zie! Zeker snel proberen als ik weer eens wat tijd heb! Alleen de vraag waar ik Agavesiroop en edelgistvlokken kan kopen?

    Mijn favoriet in de lijst van “pizza’s op een andere manier” is verse boerenkool-pizza! Een heerlijk aardse smaak-> een échte aanrader!

    Smakelijk!

Laat een reactie achter bij Jessica J. Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>