Weekmenu 3 – 7 april

Pizza-Tante-Fanny-Door-Aline-Bouma-1

Het is… APRIL! Yes. Eindelijk. Voor mijn gevoel kan de lente nu echt lekker losbarsten en ik heb de afgelopen week dan ook al op de nodige momenten ontzettend van de zon genoten. Ieder uurtje zon dat ik kan meepakken is voor mij. Ik begin ook alweer zo uit te kijken naar lekker buiten eten, maar daarvoor is het nu nog een beetje te fris. Toch kunnen we al wel een beetje in de sfeer komen, vind ik. Daarom een lekker makkelijk, snel en licht weekmenu. Voor de dagen waarop je nog tot laat op een terrasje wilt zitten, na je werk, genietend van de laatste zonnestralen, voordat je naar binnen moet om een maaltje te koken. Je mag je wijntje gewoon meenemen naar de keuken, hoor ;)

Maandag – Risotto van freekeh 

freekeh2-1024x682

Risotto is altijd lekker, maar soms wel een beetje tijdrovend. Deze variant met freekeh vergt iets minder tijd dan een ‘echte’ risotto van rijst. Daarbij komt dat het een lekkere frisse maaltijd is, met bosui, citroen en een (soja-)yoghurtsausje. Mmm, zin in!

Dinsdag – Courgette carpaccio

carpaccio2

Omdat dit eigenlijk een bijgerecht is, zou ik aanraden om hier een lekker broodje bij te eten. Of een salade of een soep? In ieder geval denk ik dat je aan de carpaccio alleen niet gauw genoeg zult hebben,  dus leef je uit op een gerechtje voor erbij!

Woensdag – Zoete aardappelsoep met sinaasappel

zoeteaardappelsoep1-682x1024

Een lekker fris en licht soepje! De sinaasappel is misschien een onverwachte toevoeging, maar wel een heel lekkere. En de bonus, de zoete aardappelchips, is echt iets wat je niet mag overslaan!

Donderdag – Midden – Oosterse bulgursalade 

bulgur3

Gerechten met couscous of bulgur passen voor mij ook altijd bij de lente of de zomer. Waarom? Omdat het lekker licht is, maar ook omdat je het goed van tevoren kan bereiden, zodat er ‘s avonds al een maaltijd voor je klaar staat. En de restanten? Die eet je de volgende dag lekker als lunch!

Vrijdag – Pizza met vegan pesto en courgette 

Pizza-Tante-Fanny-Door-Aline-Bouma-2

Weekend! Dat mag best gevierd worden met een lekkere pizza, toch?! Deze pizza is een handomdraai klaar, omdat je hem maakt met kant-en-klaar vers pizzadeeg. Het is niet alleen een super makkelijke pizza, maar ook een heel lekkere frisse. Courgette, basilicum, citroen, pijnboompitten.. als je die smaken alleen al bij elkaar bedenkt, dan weet je gewoon dat het lekker gaat worden. Het grote voordeel van vegan pizza’s vind ik dat ze niet zo zwaar zijn, waar pizza’s met kaas en vlees erop vaak zo ‘heftig’ waren, naar wat ik me herinner :) Hoe dan ook, deze pizza is een echte aanrader!

Is het je opgevallen dat ik een aantal ingrediënten een paar keer heb laten terugkomen? Zoals de courgette, granaatappelpitjes en de pijnboompitten? Zo weet je zeker dat je die ingrediënten ook echt op gaat maken! Zero waste baby :)

Maak er een mooie nieuwe week van. Laat je het me weten als je een gerecht van het weekmenu gaat maken of hebt geprobeerd? Eet smakelijk alvast!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Weekmenu 3 – 7 april

  1. O jongens dit is gewoon allemaal lekker. En die foto’s! Ik vind die pizza echt een geweldig idee maar de courgette carpaccio ook. En wat ziet de Oosterse bulgursalade er lekker uit! Echt een lekker zomers weekmenu. Malou x

  2. :leuke recepten. Mijn dochter (15 )doet mee aan de vegan challenge. Ik kook. We waren al vegetarisch dus het het valt nog mee. Maar heb je nog leuke Paastrecepten en zijn er vegan paas chocolade eitjes te koop?

  3. Heerlijk weer Merel! Ik kan deze maand wel wat extra inspiratie gebruiken aangezien ik mee doe aan #VEGAPRIL :-)
    1 maand geen vlees en vis. We gaan proberen net als jij bewuster en duurzamer te eten en leven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>