Vivera We Love Nature

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We’re so excited! Vivera komt nieuwe plantaardige vleesverangers. Oké, geek-alert much, maar hey, dit is voor ons gewoon heel goed nieuws! Immers, het kan zo fijn zijn om eens een lekkere vleesvervanger uit de ‘gewone’ supermarkt te kunnen halen, in plaats van altijd naar de biowinkel te gaan óf dingen zelf te maken. Niet dat we dat niet met liefde doen, maar je snapt ons vast wel. Gemak dient de mensch. De nieuwe Vivera We Love Nature lijn is 100% plantaardig (vegan dus) en er zijn, op dit moment, drie nieuwe varianten vleesvervangers: “Stukjes,” Nuggets en Spiesjes. Hell to the yeah, we mochten ze alle drie testen! Trouwens, toen we een foto van de producten op Facebook plaatsten bleek dat sommigen van jullie de producten al kenden. Hier in de regio hebben we ze nog niet in de winkels zien liggen en vanuit het persbureau werden ze ons gepresenteerd als nieuw. Dus misschien heb jij ze al voorbij zien komen, maar voor veel mensen is dit toch echt nog nieuws!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laten we beginnen met de Nuggets. Je moet nu waarschijnlijk meteen aan kipnuggets denken? Helemaal terecht, daar doet dit product namelijk ook aan denken. Alle We Love Nature vleesvervangers worden op gemaakt met lupine. Uit lupine worden “stukjes” gemaakt. Nuggets zijn eigenlijk stukjes met een krokant laagje erom. De-lish. Een paar minuutjes bakken in een koekenpannetje (wij gebruiken hierbij geen olie) en klaar ben je. Het klinkt misschien heel afgezaagd, maar ik vind het dus echt heel lekker om dit te eten bij frietjes van zoete aardappel uit de oven en een grote salade erbij. Net als vroeger, maar dan zonder echte kip. De smaak is bijna niet van echt te onderscheiden. Althans, dat denk en vind ik, maar ik heb natuurlijk alweer een paar jaar geen kip gegeten. Hoe dan ook, het is lekker. En of het nou naar kip smaakt of niet, dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de binnenkant van elke verpakking vind je een recept. Superhandig en leuk! Zo kan je met de Stukjes bijvoorbeeld een lekkere roerbakschotel maken. Wij hebben de stukjes al op een broodje gegeten (lekker als lunch!) en verwerkt in een curry. Ook heerlijk. De Stukjes zijn heerlijk zacht (je zou zeggen “mals” als je het over echt vlees zou hebben) en er zitten er lekker veel van in een verpakking. Het is in ieder geval ruim voldoende voor twee porties.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de binnenkant van de verpakking, die wij overigens zeer aantrekkelijk vinden (weg met dat suffe imago van de meeste vleesvervangers!) lees je wat meer over lupine en de verwerking ervan. Zo heb je iets te lezen terwijl je staat te koken ;)

De Spiesjes hebben we op dit moment nog niet getest, maar we wilden dit alvast met jullie delen. Immers, we kunnen ons voorstellen dat er meer mensen zo enthousiast zijn als wij zijn en meteen naar de winkel willen rennen. Op dit moment stromen de Vivera We Love Nature producten de winkels in. Welke winkels? Onder andere bij Coop, Dekamarkt, Deen, Plus, C1000, Vomar en Dirk. Wat kosten de producten?

  • Nuggets: €2,89
  • Stukjes: €2,89
  • Spiesjes: €3,29

Nog even op een rijtje waarom wij zo enthousiast zijn over dit product: het is vegan en lokaal geteeld, het is betaalbaar, het is verkrijgbaar bij de plaatselijke supermarkt en het is héél erg lekker! Genoeg redenen, toch?

Winactie (gesloten) 

Van Vivera mogen wij één lezer blij gaan maken met een pakketje met de drie nieuwe vleesvervangers! Wat je moet doen om kans te maken lees je hieronder:

    • Laat een reactie achter onder een geldig e-mailadres, zodat wij jou kunnen bereiken.
    • Vertel ons welke gerechten jij met deze vleesvervangers wilt gaan maken!
    • Niet verplicht, maar vinden we wél heeeeel lief: volg ons via Bloglovin en Facebook als je dat nog niet deed. Dankjewel!

Wil je meer weten over de We Love Nature producten? Check dan www.vivera.com/we-love-nature!
Wij zijn heel benieuwd wie van jullie de We Love Nature producten ook gaan proberen. Of misschien heb je ze al gescoord bij de supermarkt en dus ook al geproefd? Laat je ons weten wat je van deze producten vindt?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

61 gedachten over “Vivera We Love Nature

  1. Met de stukjes lijkt een Mexicaanse schotel met mais, bonen, chilii en taco’s of wraps me heerlijk. Binnnenkort maar eens naar de Plus.

  2. Mijn vriend is een echte carnivoor (waar ik wel eens van baal) en MOET absoluut vlees bij zijn avondeten hebben. Ik zou hem dit graag eens voorschotelen (en van te voren niet zeggen dat het vegan is natuurlijk;)) om hem te overtuigen. Dan maak ik een echt mannengerecht. De spiesjes met zelfgemaakte satesaus en gebakken uitjes, zoete aardappel frites uit de oven en gegrilde groenten uit de oven!

  3. Ben erg benieuwd! De stukjes zou ik lekker door een rijst of wokgerecht doen, de nuggets bij gebakken aardappeltjes of stamppot en de spiesjes lekker bij de bami of nasi!

  4. Omnomnom! Ik denk bij de stukjes (klinkt wel raar trouwens) meteen aan Mexicaans (&daar krijg ik nu ook zin in)! Heerlijk met een wrap van amandelmeel, mais en ijsbergsla.. Yummie!

  5. De stukjes lijken me heerlijk in de wok met een lekker soya sausje en de nuggets lijken me heerlijk gewoon puur naast friet en en salade:)

  6. Hier in Groningen was ik de producten al tegen gekomen en ik was heel enthousiast!
    Ik heb de stukjes gekocht en daar zelf een roerbakgerecht mee gemaakt:
    Lenteui, broccoli, noodles, sojasaus en sesamolie (de stukjes hebben zelf al veel smaak).
    Ik vond de stukjes ontzettend lekker en wil de rest ook graag proberen :)

  7. Ik vind dit soort producten vaak zo tegen vallen van smaak. Dus ben
    hier erg benieuwd naar. Ik zou de stukjes willen verwerken in een heerlijke nasi

  8. Oew ja ik ben ook erg benieuwd!
    Ik zou de stukjes bakken met lekkere pittige kruiden als pittige paprika, cayennepeperpoeder en wat sambal. Hierbij wat groentes meebakken als paprika, tomaat, in kleine stukjes gesneden wortel. Dit even laten pruttelen en er vervolgens kikkererwten bij doen die wat geprakt zijn en hierdoor het geheel wat smeuiiger maken. Dit ‘prutje’ zou ik vervolgens in bladeren doen, als slabladeren, of een andijvieblad.

  9. Ik ben erg benieuwd of de “stukjes” qua smaak en structuur lijken op die van de Vegetarische Slager aangezien beide producten 100% plantaardig zijn en van lupine zijn gemaakt…
    Ik zou de nuggets gebruiken om een lekkere wrap te maken met sambal, sla, geraspte wortel, komkommer en rauwe paprika.

  10. Tja, de sky is de limit natuurlijk. Om te beginnen een omelet met stukjes als avondmaaltijd. Een stoofschotel met pompoen en courgette met de stukjes. Nuggets met rode kool met appeltjes en gebakken aardappeltjes….. JAMMIE!

  11. O dat zou ik wel eens willen proberen! Helaas heb ik die supermarkten hier niet. Een keer aan familie vragen dan maar. Ik denk gelijk aan een mexican fiesta met taco’s van linzen en mungbonen, gevuld met de vivera stukjes, bloemkool en kikkererwten. Met toppings als salsa, guacamole en koriander!

  12. Helaas zitten die supermarkten hier ook niet in de buurt, maar heb het er voor over om ervoor naar een andere stad te reizen! Of anders om naar de brievenbus te lopen en een lekker pakketje te mogen ontvangen *hinthint*.
    Ik zou de stukjes gebruiken in een heerlijke pompoenstoofpot met o.a. sperziebonen, veel koriander en ketjap (pompoen trekt je door de herfst!). En de nuggets zou ik gebruiken als snack of lekker inderdaad met zelfgemaakte frietjes en veel veggies uit de oven, het water loopt me al in de mond.
    De spiesjes tot slot, helaas is het bbq-weer al voorbij, maar het doet me wel meteen denken aan warme zomeravonden met grote bakken sla en heerlijk veganistisch barbecueën! Voor de winter, ideaal voor iedereen die kerst bij familie moet overleven ;-) Ieder jaar als ik weer wat eng veganistisch meeneem, maar niet zeg dat het bijvoorbeeld van lupine gemaakt is, en ze toch wel willen proeven, blijkt het toch wel erg lekker te zijn. Zo wordt elke feestdag een klein beetje plantaardiger.

  13. Ik ben erg benieuwd! Ken de lupine wel van de vegetarische slager, maar zou fijn zijn als het makkelijker verkrijgbaar is op deze manier. Ik zou er een groentecurry met kip en kokosmelk van maken!
    Liefs, Anne

  14. Wat een prachtig product! Ik ben erg benieuwd en kan niet wachten ze te proberen.
    Ik zou met de stukjes een Noord-Afrikaanse tajine met kip en pompoen maken.
    Ik vind het leuk om seizoensproducten in gerechten te gebruiken, en bij de herfst hoort een warme, voedzame maaltijd met veel kleur! (Nep)kip, fles-pompoen en dan flink kruiden met kaneel, gember, saffraan en verse koriander. Ik zou er ook volkoren rijst bij serveren.
    De nuggets lijken me ook super geschikt voor kinderen.. simpelweg serveren met gebakken aardappeltjes en een lekker sausje, en klaar!

    Liefs en bedankt voor het plaatsen van zulke leuke informatieve nieuwtjes!

  15. Die zou ik echt willen proberen. Lokaal geteeld en verwerkt en plantaardig! Maar zouden ze ook in Belgie te verkrijgen zijn?

  16. Jaaaa, fantastisch dat er steeds meer keus bestaat. En helemáál leuk dat elke producent een eigen manier van aanpakken van zijn ‘dingetjes’ heeft. Vroegah had je als vegetarische medemensch (even chargeren voor effect, altijd leuk) keus uit een (zelfgemaakte) bonenburger en een (even goed zelfgemaakte) notenschijf. Tegenwoordig heten we veggies, je bent wat je eet ten slotte, en kunnen we bij elke maaltijd iets totaal anders neer zetten. Veel maken we toch nog zelf, maar niet vanwege een gebrek aan keuze.
    Had ik al gezegd dat ik graag zou meedingen? Ik denk bij de nuggets al gauw aan Dürüm met gesnipperde sla, ui, knoflook-bonendip, groen pepertje etc. De stukjes gaan in een goulash-achtige stoof van véél paprika, 1 tomaat, boel ui en knof en een paar lepels Ajvar (geen water nodig; als je de ingrediënten lang genoeg stooft krijg je een heerlijke gevulde soep van groentesappen). Yum. De spiesjes kunnen bij een noedelgerecht met rood pepertje, paksoi, gember en knof. Zelfgemaakte atjar ernaast. Of bij verse frietjes (oven of frituur? mwa… kweenonie) met van die kleine gefrituurde uitjes (lekkaaaaaah) en huisgestookte pindasatehsaus. Erbij een courgettesalade met kappertjes voor de frisfrisbeleving.
    Hoe dan ook, om nom nom gegarandeerd!

    1. Hi Olav! Het pakketje met de vleesvervangers gaat naar jou! :) Veel testplezier. We gaan je een mailtje sturen voor je gegevens en dergelijke. Liefs, de groene meisjes

  17. Ik wil deze al een tijde proberen, maar nog niet gevonden. de stukjes kan je denk ik overal doorheen doen (waar ik eerst kip in deed) ik hou erg van aziatisch, dus daarmee ga ik ze snel testen. de nuggets lijken me ook heerlijk met frietjes en salade. de spiesjes lekker met pindasaus en nasi. yummm ik heb er heel veel zin in. zou geweldig zijn als ik ze zou winnen en ze kan proberen.

  18. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de stukjes. Lekker in een curry met kokosmelk of door een heerlijk wok gerecht met boontjes, paprika en lente uitjes. Die kipnuggets zijn een feestje voor de kids van vriendinnen die komen logeren. Goed gezond eten delen…

  19. Oee lekker! Met de nuggets zou ik gaan voor aardappeltjes met schil uit de oven, een salade met spinazie, tomaat en avocado en tofunaise. De spiesjes samen met gegrilde groenten en een koriander soja-yoghurt dip.. eeennn de stukjes in een vleesloze coq au vin!

  20. de vegetarische slager gebruikt ook lupine in zijn producten.
    Laatst Japanse teryjaky gehad bij de Hajé met stukjes kip zonder kip.

    Heerlijk

  21. Klinkt bijzonder! Ik maak regelmatig pompoencurry met appel en walnoot, maar mijn vriend mist dan heel erg iets ‘vlezigs’. Misschien een idee om dit dan toe te voegen, kijken of hij merkt dat het geen echt vlees is!

  22. maak vaak curry’s met “kipstukjes” van de vegetarische slager, maar probeer heel graag alles wat nieuw is uit. want er wordt nu zoveel lekkerdere producten gemaakt dan vroeger ( veg sinds ’80 )

  23. Ja! Jam! Hier thuis hebben wij net de afspraak gemaakt te minderen met vleesvervangers vanwege de hoeveelheid troep die er vaak in te vinden is. Maar deze burgers zijn een stuk vriendelijker voor het lijf, dus we kijker er naar uit! Welke gerechten wij hier van gaan maken? Alles van vegetarische saté, tot een goede curry en inderdaad als good-old vleesvervangers naast frietjes of een goed bord groente.

  24. Oh, dat ziet er lekker uit! Ik heb vanochtend een heel lekker recept gevonden in een oud kookboek, een ovenschotel met spruitjes en kastanjes… Het lijkt mij dat de stukjes daar heel goed ook in kunnen! Of de nuggets ernaast natuurlijk, want die lijken me ook heerlijk ;-)
    (Ik like/volg jullie uiteraard al!)

  25. Ik heb nog geen idee wat ik ermee zou maken. Ik denk dat ik de stukjes misschien door de nasi zou doen. Ik maak altijd vega nasi en ik mis daar toch wel wat in. De rest zou ik misschien wel gewoon zo opeten met wat aardappeltjes en een lekkere salade. Lijkt het me jummie genoeg voor!

  26. jammie, ziet er lekker uit. Als eeuwige vegetariër met een gebrek aan inspiratie zou ik met deze varianten van Vivera een lekkere, smakelijke vegetarisch broodje kebab maken.Lekkerlekker.

  27. Oeh, wat leuk! Ik zou een welkomstmaaltje voor mijn nieuwe huisgenootjes bereiden. Zij zijn geen vegetariër/veganist en aangezien ik altijd veganistisch kook, zal dat misschien wel even wennen zijn. Misschien zijn deze vleesvervangers een goede manier om ze langzaam te introduceren met de plantaardige keuken, hihi. Ik ben benieuwd!

  28. Ziet er lekker uit en klinkt ook zo! Leuk ook de recepten aan de binnenkant. Met de Stukjes zou ik zeker het gerecht op de binnenkant maken: lekker oosters wokken! En handig dat het recept voor twee personen is (gezien ik samen met mijn vriend woon) :).
    De Nuggets zou ik inderdaad als vervanger van kip gebruiken. Lekker met verse frietjes en verse groenten: bijvoorbeeld broccoli.
    Tot slot de Spiesjes. Wat ik daarmee zou maken weet ik nog niet… weet nog niet zo goed wat ik me daarbij voor moet stellen. Maar zou leuk zijn om te proberen :) Ben ook benieuwd wat mijn vriend, als vleeseter, hiervan vindt. Misschien dat ik hem kan overhalen ook eens wat vaker vegan te eten!

  29. mmmmmmmmmmmmmmmm!!

    Echt een aanwinst deze nieuwe Vivera producten in de supermarkt, vooral omdat het helemaal plantaardig is!

    De stukjes lijken ons heerlijk voor door de couscous, met verschillende kleuren paprika, wortel en courgette. Wij maken altijd eerst groentebouillon (champignonbouillon is ook lekker)in een pan en doen dan de couscous erbij, tien minuten van het vuur laten staan en klaar. Groente wokken, stukjes Vivera klaarmaken en alles door elkaar mengen.

    De Spiesjes zouden wij gebruiken bij een maaltijd met gele rijst en lekker veel groente en een currysaus. Zoals met champignons, prei en venkel.

    Bij de Nuggets zouden wij een heerlijke Hollandse hutspot maken met pastinaak, wortels en uien. Wij schillen en snijden de aardappels, vervolgens koken we deze in groentebouillon. De pastinaak en wortels snijden we in stukjes en doen wij in een stoommandje boven de aardappels. Handig en milieubewust, alles in een pan op het vuur. De uien snijden wij in stukjes en bakken we in een andere pan. Als de uien gefruit zijn, doen we ze in een bakje. Ondertussen bakken we de Nuggets gaar in de pan. Als de aardappels gaar zijn, gieten we deze af en vangen de bouillon op. We stampen de aardappels en gebruiken de bouillon, zodat het een puree wordt. De wortels, pastinaak en uien kunnen er nu doorheen en dan is de stamppot klaar.

  30. Oeeh dit lijkt me heerlijk vooral de nuggets! Lekker met worteltjes en gebakken aardappeltjes en natuurlijk appelmoes! Mmm krijg er nu al zin in!

  31. een roerbakgerecht, zodat een deel van het gezin het idee heeft dat ze vlees eten en het vegetarische deel van het gezin lekker vegetarisch eet; altijd een dilemma als een deel vlees wil en de rest niet; ben daarom altijd blij met vegetarische paketten!

  32. Ik ken alleen de lupinebonen die je in Spanje bij de borrel krijgt, en de vegetarische slager heeft een aantalprodcuten in het assortiment die ervan gemaakt zijn, maar die heb ik dan weer nooit geproefd.
    Ik zou ze door de nasi, bami, en pasta doen.
    Of in een roerbakschotel.

    Fijn weer eens een heel ander product om te proberen…..alleen zit er bij mij in de buurt nu net geen van de genoemde supermarkten!

  33. Dit lijkt me nu echt een ideaal makkelijk-snel-lekker gerecht voor op een druilerige herfstavond. Kom met noodles, Vivera plantaardige stukjes opbakken met een rood uitje, handje paddestoelen en broccoliroosjes. Wat sojasaus om het af te maken. Mmm!

  34. Hoooi! Ik ben het helemaal met jullie eens, éindelijk vegan vleesvervangers in de normale supermarkt! Inderdaad super handig en gemakkelijk :) De kipnuggets zou ik combineren met een American diner: een zelfgemaakte vegan hamburger met frietjes van courgette en de nuggets :) De spiesjes zou ik waarschijnlijk klaarmaken met een teriyaki marinade met een udon soepje ernaast en de stukjes zie ik al voor me in een mexicaanse ovenschotel! :D

  35. Klinkt echt heel erg goed! Leuk ook om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn! Als ik moet denken aan een recept met de stukjes, dan denk ik aan: quinoa, veel gewokte groente en de stukjes.
    De nuggets? Met gegrilde groente + krieltjes met schil uit de oven. Yum!

    Zijn ze ook glutenvrij:)

  36. Bedankt voor alle enthousiaste berichten! Olav is degene die het pakketje met de drie nieuwe vleesvervangers in ontvangst gaat nemen. Veel testplezier Olav!

    De volgende winactie is alweer in the making, dus niet getreurd: volgende keer gewoon weer meedoen! ;)

  37. Ik vond Vivera altijd naar karton smaken, maar misschien is dat veranderd sinds de introductie van deze soorten?
    Ik ben benieuwd!

  38. Haha ik vind het altijd grappig dat veel van de vleesvervangers gewoon ‘stukjes’ heten. Zo van: tja, beetje ondefinieerbaar wat het nou eigenlijk is, we geven het wel gewoon de naam van de vorm.
    Ze klinken wel erg goed! Ben benieuwd, tot nu toe blijft mijn favoriet de Toscaanse carré van de AH (niet vegan).

  39. Zou ik heel graag willen proeven een vegetarisch pakket, ik zou de pakketten proberen bij groente en bij pasta, ik ben benieuwd hoe het smaakt.

  40. Ooh hier ben ik al heel lang naar op zoek! Wat fijn dat dit ook in de supermarkten verkrijgbaar zal zijn. Helaas heb ik alleen AH bij mij in de buurt :(
    Daarom zou ik wel graag zo’n pakketje willen winnen!
    Dan zou ik lekker de spiesjes maken op mijn mini Indische rijsttafel manier met rijst en sperzieboontjes met boemboe sajoer en emping en pindasaus hmmmm!

  41. de dekamarkt op de Egelantier te Apeldoorn heeft dit artikel uit de schappen verwijderd, wat ik heel jammer vindt, ik vindt ze heel lekker, waar i8n de buurt is dit artikel wel te koop? vr.groeten mevr. holsderver

    1. De Plus heeft ze nog. Bij (mijn) Jumbo en AH zijn de stukjes helaas ook niet meer verkrijgbaar.
      Ik zou zeggen: stuur vooral een mailtje naar Plus met het verzoek dit artikel in het assortiment te houden, anders zijn ze nergens meer verkrijgbaar.
      En wie weet: als Plus merkt de enige aanbieder te zijn en daarmee veel veganisten trekt, gaan ze misschien wel meer veganistische produkten aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *