artikel disclaimer

Wij willen graag transparant zijn over de manier waarop te werk gaan op degroenemeisjes.nl. Hieronder vind je informatie over gratis producten, advertorials en banners.

Reviews over producten
De Groene Meisjes krijgen regelmatig producten toegestuurd. Het betekent niet dat wij over al deze producten schrijven. Wij schrijven alleen over artikelen waar wij zelf enthousiast over zijn en die passen in een groene lifestyle. Een review is dus altijd onze oprechte mening over een product of dienst. Als wij producten toegestuurd hebben gekregen melden wij dat onderaan ons artikel.

Advertorials
Soms verschijnen er advertorials op degroenemeisjes.nl. Een advertorial herken je aan (Advertorial) dat bovenaan het artikel staat. Wij krijgen voor deze artikelen betaald. We proberen zo veel mogelijk aandacht te besteden aan duurzame producten. Het kan voorkomen dat we weleens een advertorial schrijven over een product/onderwerp dat niet direct in de duurzame lifestyle te plaatsen is. Dit komt omdat duurzame merken helaas niet altijd genoeg budget hebben om advertorials in te kopen. We zullen daarentegen nooit een advertorial schrijven over een niet-vegan of extreem milieuvervuilend product.

Advertenties (banners)
De Groene Meisjes zijn aangesloten bij een mediabureau. Dit mediabureau voorziet ons blog van advertenties. Wij hebben niet altijd inspraak op deze advertenties. Het kan dus weleens voorkomen dat je een reclame ziet van een niet-vegan product zoals yoghurt of ei. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden maar dit lukt niet altijd. We krijgen soms meerdere tweets/facebookberichten met screenshots van ons blog waarop een niet-vegan reclame te zien is en dat waarderen we. Helaas zijn we niet altijd in de gelegenheid om deze advertentie direct te verwijderen.

Winacties
De Groene Meisjes mogen regelmatig mooie prijzen weggeven van merken of webshops. We verloten alleen producten die we zelf hebben getest en waar we zelf helemaal achterstaan. Voor een winactie worden we doorgaans gecompenseerd; dit kan in de vorm van betaling, maar ook in natura zijn.

Affiliate
De Groene Meisjes zijn lid van het partnerprogramma van bol.com. Dit betekent dat wij een link plaatsen naar bijvoorbeeld een boek dat te koop is op bol.com. Als de lezer uiteindelijk het boek ook via bol.com koopt krijgen wij een klein percentage van de sale. Dit gebruiken we vooral bij boekreviews.

We proberen altijd een goede balans te vinden tussen gesponsorde content/advertenties en onze reguliere content. We zijn genoodzaakt om bovenstaande vormen van advertenties toe te passen omdat we op deze manier wat geld kunnen verdienen met bloggen. Hierdoor kunnen we meer tijd steken in hetgene wat we graag doen: mensen inspireren om duurzame keuzes te maken. We hopen dat jullie dit snappen. Liefs!