Broccolisoep met cashewcrème

broccolisoep

Ik roep het al een tijdje, maar wat mij betreft is het officieel nu: het soepseizoen is geopend. Zo ongeveer alles behalve de temperatuur (wordt het nou serieus 23 graden komend weekend?!) wijst erop dat het herfst is, dus ik vind dat het geoorloofd is om iedere dag soep te eten. Vandaag een beetje een klassiek recept, maar dan vegan gemaakt: een broccoli-crème soep, met cashews!

Voor mij is dit een behoorlijk perfecte soep en wel om de volgende redenen: het is makkelijk en snel te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je eet op heel gemakkelijke wijze best wel veel groenten. Groenten, noten en een broodje erbij… prima maaltijd hoor! Mocht je nou allergisch zijn voor cashews, dan zou je deze soep kunnen maken met haverroom (van Oatly, bijvoorbeeld) en een aardappel mee kunnen koken. Dat maakt ook een lekker romige soep.

Wat heb je nodig voor twee flinke kommen soep?

broccolisoep

olijfolie
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 broccoli in roosjes
ongeveer een liter groentebouillon
1 cup ongebrande cashewnoten die je een nacht heb laten weken in water
een glas ongezoete (!) amandelmelk
een flinke eetlepel mosterd (ik koos voor een lekker pittige mosterd voor wat extra smaak)
peper en zout naar smaak

Wat ga je doen?

1. Verhit wat olijfolie in je soeppan en fruit de sjalotjes in een paar minuten.
2. Voeg hier de broccoliroosjes aan toe en bak eventjes mee.
3. Voeg de groentebouillon toe (zodat de broccoli ‘onder water’ staat) en breng rustig aan de kook.
4. Maak ondertussen de crème in je blender door de geweekte cashewnoten (water afgegoten), de mosterd en de amandelmelk te mixen tot een zacht geheel.
5. Wanneer de broccoli gekookt is, gebruik je je staafmixer om de soep te pureren.
6. Voeg tot sloot de cashewcrème toe en kook nog eventjes mee. Serveer met een lekker warm broodje uit de oven.

broccolisoep

Het is dat de cashewcrème ín de soep ging, maar deze was zo lekker dat ik nog eventjes overwoog om het als dip bij het brood te eten. Kan natuurlijk ook. Doe gewoon wat jij lekker vindt.

Een vegan soep koken is super simpel, zo blijkt maar weer. Er is ook niet veel voor nodig. Geen heel ingewikkelde ingrediënten of kruiden en ook geen moeilijke, langdradige recepten. Het enige waar je bij deze soep even aan moet denken, is dat de cashews een nachtje geweekt hebben. Daarna tover je deze soep binnen het halfuur op tafel.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Mocht je het recept hebben gemaakt en vol trots wat foto’s hebben gemaakt voor op instagram, vergeet me dan niet te taggen (@merelwildschut) zodat ik je plaatjes ook kan zien. Vind ik leuk. Alvast dankjewel en eet smakelijk natuurlijk! 

Foto’s: Sam van Rij 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Broccolisoep met cashewcrème

    1. Volgende week komt er een lekker pompoensoep online :) (en op mijn blog staan er ook meerdere al trouwens, dus als je je in de tussentijd wil uitleven… ;))

  1. Hoi!
    Ik heb het recept net gemaakt. Ik had alleen toch per ongeluk gezoete amandelmelk.. Maar ik heb de mosterd en peper achterwege gelaten en het is zo ook erg lekker! Lekker zacht en een beetje zoet.

    Bedankt voor het recept!

    Groetjes Susanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>