Cookie dough choco bananen ijs

Nicecream: maak dit romig bananenijs met chocolade saus en cookie dough stukjes. En uiteraard 100% vegan, banana softserve
Maak dit romig bananenijs met chocolade saus en cookie dough stukjes. En uiteraard 100% vegan, banana softserve nicecream
chocijs2

Ik heb vandaag toch een recept voor jullie! Romig bananenijs met chocolade saus en cookie dough stukjes. En uiteraard 100% vegan :) Laten we maar snel beginnen wat dit moet je gewoon zo snel mogelijk maken! Het kan ook nog mooi even, met dit lekker warme weer. Toch?

chocijs1

Veel van jullie zullen inmiddels wel bekend zijn met banana softservice, ook met nicecream genoemd. Dat is ijs gemaakt van 100% banaan. Leg wat bananen in de vriezer en doe ze na een paar uur in een keukenmachine of stevige blender en je hebt super romig ijs. Dit is op zichzelf al erg lekker maar alles is lekkerder met chocolade. En…met cookie dough!

chocijs3

Wat heb je nodig voor 2 porties?

cookie dough:
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
1 eetlepel maple syrup of ander zoetmiddel
1/2 theelepel vanille extract
3 eetlepels meel of bloem (ik gebruikte speltmeel)
chocolade saus:
1 eetlepel maple syrup
1-2 theelepel cacaopoeder (of meer naar smaak)
ijs:
4-5 bevroren bananen

topping: stukjes chocolade, plakjes banaan

Wat ga je doen?

1. Mix de kokosolie, maple syrup en vanille extract met een vork. Voeg vervolgens het meel toe en roer door tot een stevige mix. Zet dit in de koelkast.
2. Maak de chocoladesaus door het cacaopoeder en met de maple syrup te mixen.
3. Doe de bevroren bananen in een keukenmachine of stevige blender. Als je een wat minder sterke keukenmachine gebruikt zal je regelmatig hem moeten stoppen en alles van de zijkant naar beneden schrapen. Het kan dan zeker een paar minuten duren totdat je een romig ijs krijgt.
4. Verdeel het bananen ijs over 2 bakjes. Maak met je handen kleine balletjes van de cookie dough en verdeel dit over het ijs.
5. Schenk de saus erover en top met de chocolade en banaan.

chocijs4

Tip: Nadat je de cookie dough balletjes heb toegevoegd kan je ook alles nog eens in de vriezer zetten voor een uur of 2-3. Dan krijg je wat meer een schepijs structuur en kan je echt bolletjes scheppen. Ik hou juist van het ‘softijs’ effect dus ik deed dit niet.

chocijs5

Ugh. Vegan eten is zó saai ;)
Geniet van je weekend!

Ga jij dit recept ook maken? We vinden het leuk als je een foto met ons deelt via Instagram. Dit kun je doen door #degroenemeisjes te gebruiken. Thanks! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Cookie dough choco bananen ijs

  1. Het ziet er heerlijk uit! Ik heb alleen wel vaker gelezen dat rauwe bloem/meel eten niet zo gezond is, het is bedoeld om eerst te verwarmen namelijk. Daarom zou ik eerst iets van koekjes maken en die in grove kruimels door het ijs mengen.

  2. Wat jammer dat er de laatste tijd zo weinig artikelen online komen. Het leukste aan mijn ochtend vond ik altijd wakker worden met de groenemeisjes. Ik merk dat ik nu vaak maar 1 keer per 3 dagen kijken, en soms is er dan niet eens een nieuw artikel. Ik snap dat je kwaliteit voor kwantiteit wil laten gaan, maar ik heb het idee dat er nog zo veel meer is wat besproken kan worden.

    1. Ik heb helaas momenteel gewoon heel erg weinig tijd. Kom echt om in het werk. Hoop dat het binnenkort beter zal gaan. Het valt niet mee om alles alleen te doen. Hoop dat je dat begrijpt.

      1. Ik snap het, ik zie waarschijnlijk 99% van jou werkzaamheden niet. Ik mis gewoon de dagelijkse post, en ondanks dat ik geheel begrijp hoe zwaar het zal zijn een bedrijf alleen runnen, merk ik toch dat ik het mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>