De 25 food vragen tag!

foodtag

Via Iris & Pauline kwamen we terecht bij deze leuke tag. Hallo, een tag over eten. Die móeten wij invullen. Hier volgen 25 vragen over onze favoriete bezigheid: eten. Houd je vast!

Wat is je favoriete ontbijt?

J: Moeilijk… ontbijt is mijn lievelings! Als ik dan toch moet kiezen: in de zomer verschillende soorten meloen en in de winter warme havermoutpap met fruit.
M: Een smoothie. Lekker makkelijk en snel, altijd goed. Ik hou van alle soorten smoothies, maar meestal drink ik een groene. Bijvoorbeeld met spinazie of boerenkool, banaan en jus d’orange.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe drink je je koffie?

J: Ik drink bijna nooit koffie behalve in Italië. Daar drink ik (verse) caffè d’orzo, koffie gemaakt van gerst. In Nederland kan je alleen ‘instant’ orzo koffie krijgen. Gelukkig heeft mijn docente Italiaans een verpakking orzo voor me. Nu nog een espressopotje en dan kan ik thuis caffeè d’orzo maken! (En heel soms heb ik opeens een koffie-craving en drink ik een soja decaf latte.)
M: Ik hou van sojalattes. Op dit moment drink ik graag de Christmas blend bij Starbucks – die is een beetje karamel-achtig. Lekker met sojamelk!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

J: Peanutbutter Jelly! Het lievelingsbroodje dat ik ooit buiten de deur heb gegeten was bij Goodies, Berlin: een bagel met citroentofu en watermeloen.
M: Humus en een hele berg gegrilde groenten. Bij Studio/K (Amsterdam Oost) en bij Jetties (Haarlem) krijg je lekker dik belegde broodjes. Ik hou ervan.

Soep of salade?

J: Ai! Ik kan ècht niet kiezen!
M: Sowieso soep. Ik ben een echt soepmeisje. Het liefst kook ik iedere dag een pan soep.

soep

Wat is je favoriete kookboek?

J: Mag is hier even aan shameless self promotion doen? Het Ontbijtreceptenboek van De Groene Meisjes.
M: Pfff, echt geen idee. Ik denk dat het kookboek van The Green Kitchen Stories een goede kans maakt.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

J: Is nooit meer zoet ook nooit meer fruit? Dan zeg ik zeker nooit meer hartig!
M: Zelfde antwoord als Jamie. Ik zou never nooit zonder fruit kunnen.

Welke keuken(land) is jouw favoriet?

J: La Cucina Italiana! (en een gedeelde tweede plaats voor Japans, Mexicaans & Indiaas)
M: Oei. Mexicaans. Of toch Japans. Hoewel Italiaans ook een heel goede kans maakt. Nee, toch Mexicaans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is je favo foodfilm?

J: Chef, dit komt ook omdat ik dol ben op latin muziek.
M: Julie&Julia! Zo’n schattige film vind ik dat. En iedere keer dat ik hem zie (heb hem al heel vaak gezien) denk ik: ja, ik ga ook een keer een heel kookboek uitkoken. Gebeurt natuurlijk nooit. Maar ik denk dat veel foodbloggers zich in deze film kunnen herkennen.

Wat is je meest guilty pleasure?

J: De spelt kokoskoekjes en vanille maantjes van Sommer (Ekoplaza). Ik eet het pakje in één keer op.
M: Professor Grunschnabbel ijs (die hele pot gaat leeg) en Dutch Weed Burgers.

Wie is je grootste inspiratiebron?

J: Mijn familie in Italië. Als ik daar ben geweest, heb ik weer helemaal zin om allerlei Italiaanse gerechten te koken.
M: Jamie Oliver. Omdat hij ten eerste ongelooflijk goed kan koken, maar ook omdat hij zich inzet voor allemaal toffe projecten. Bijvoorbeeld om kinderen op school beter te laten eten. Ja, ik vind hem geweldig.

Thuis koken of uit eten gaan?

J: Hmmm… dat gaat bij mij heel erg in fases. Op dit moment: uit eten gaan.
M: Uit eten gaan! Eén van mijn lievelings ‘avondjes uit.’

High end of Low profile?

J: Low prof
M: Keep it on the down low baby.

Wat is je lievelingsrestaurant?

J: In Nederland > Spirit & in Duitsland > Let it be.
M: Jeeeeeemig, ik heb er zoveel. Ik ben heel erg dol op de CousCousClub in Amsterdam. Daar sleep ik echt iedereen mee naartoe. In Berlijn ga ik ook voor Let it Be, maar ook voor Chay Vilage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boodschappen doe ik bij…

J: Ekoplaza, AH, biologische markt, turkse supermarktjes en bij speciaalzaken zoals Meeuwig & Zn. voor balsamicoazijn, tomaten in blik, olijven etc.
M: De biomarkt op woensdag! (Zeeburg, Amsterdam) En verder bij Albert Heijn en Ekoplaza.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb:

J: Hummus van Mana Mana & burgers van Let it be.
M: Ik wilde de burgers van Let it be al noemen! Nou. Oke, dan kies ik wel iets anders. Als ik terug denk aan de laatste keer in Berlijn, dan denk ik: het Tresor taartje van OhLaLa. Na dat taartje kon ik vredig sterven. (sowieso ben ik – naast een soepmeisje – een echt taartenmeisje.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is je favo cocktail?

J: Wodka-lime en prosecco-limoncello-munt.
M: Gin tonics met elderflowersiroop!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

J: George Clooney om mijn Italiaans mee te oefenen.
M: Wie is Heston Blumenthal? Oh, ik heb even op Google gekeken. Hij lijkt me wel aardig. Nou, Jamie kiest George al, dus dan vind ik het zielig voor Heston. Hi Heston, zullen we dan maar?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

J: Een vitamix, pasta, bananen, havermout & gember.
M: kokosmelk, chipotle kruiden, een goed scherp koksmes, mijn fijne Riess pannen en goede voorraad groenten en fruit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn favo snack is..

J: Wortels met hummus.
M: rijstwafels met een spread erop.

Wat zit erop jouw pizza?

J: Gegrilde groenten en rucola.
M: Heel veel gegrilde veggies, gekarameliseerde rode uien, artisjokken en champignons.

Wat lust je echt niet?

J: Rauwe bleekselderij & warme witlof.
M: Gekookte wortels en andijvie. En van bieten ben ik absoluut geen fan – die drink ik alleen in sapjes.

Mijn favoriete foodblog is..

J: Pfff… zoveel! Silvia’s Cucina, Fatfree vegan kitchen, The Vegan Stoner & Budget Bytes.
M: Het zijn er veel te veel, dus ik ga ik voor Finding Vegan. Een site waarop je allemaal vegan recepten van allerlei blogs kunt vinden.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

J: Eigenlijk kan ik niet echt iets bedenken. Vegans eten niet zulke gekke dingen, blijkbaar. Maar de smoothie die ik vorige week tijdens een koffieworkshop dronk was wel gek. Een avocado-smoothie met koffie erop. Gekke combinatie!
M: Sinds ik vegan eet, heb ik niet zoveel gekke dingen meer gegeten eigenlijk. Vroeger vond ik mosselen altijd wel heel raar om te eten. Maar niet per se vies. Nu zou ik ze natuurlijk niet meer eten!

Wat staat er op je food bucket list?

J: Ik wil graag een keer zelf brood maken! Ik heb ook nooit eerder een grote taart van 3 lagen met allemaal crèmes en toppings gemaakt. Dat lijkt me ook leuk!
M: Ook brood en een mega decadente, versierde taart. Maar ik wil ook zelf een keer pasta maken. En ravioli. En ik wil ook meer over wijnen leren.

Ik kan niet leven zonder..

J: Fruit en mijn vitamix.
M: Avocado’s, fruit en brood.

Zo, dat waren de vragen onze antwoorden! We zijn heel benieuwd of jullie je herkennen in de antwoorden. Trouwens, voel je vrij om de deze tag ook in te vullen op je eigen blog en het resultaat hier bij de comments met een linkje achter te laten. Vinden we leuk om te lezen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “De 25 food vragen tag!

  1. Wauw wat een leuke vragen! En jullie antwoorden zijn wel echt heel herkenbaar. Dit moeten jullie vaker doen! Ik mis alleen 1 vraag.

    Wat mis je het meest sinds je Vegan bent gaan eten?

    Liefs! Xx

  2. leuke tag! meeste antwoorden wel herkenbaar, maar zo verbaasd dat jullie nog niet aan het broodbakken zijn ! ik eet niet veel brood maar ben dol op het bakken, is zo helend en voldoeninggevend! en een beetje workout ook :) en je kan er heel veel kanten mee uit! zeker snel doen

  3. Wat een ontzettend leuke post! Merel en ik hebben dezelfde top 3 bij de laatste vraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *