Glutenvrij eten: hoe gaat dat en wat eet ik graag?

glutenvrij eten

Sinds een maand of anderhalf eet ik glutenvrij. Dat ben ik gaan doen nadat ik de diagnose endometriose heb gekregen en ik van iedereen (mensen die ook endometriose hebben, oa) begreep dat het eten van gluten de ontstekingen (die ik in en rondom mijn baarmoeder heb) kunnen prikkelen. Hetzelfde geldt voor zuivel, cafeïne en alcohol. Om die reden heb ik een tijdje geleden mijn dieet vrij drastisch omgegooid. Glutenvrij eten was de grootste verandering voor mij.

Lees verder Glutenvrij eten: hoe gaat dat en wat eet ik graag?

Crisp – online supermarkt met véél vegan producten

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Crisp.nl

Afgelopen week mocht ik boodschappenservice Crisp uitproberen. Lucky me! Crisp is een online supermarkt met verse, lokale en luxe producten. Bij verschillende Instagrammers had ik al voorbij zien komen dat Crisp een heel uitgebreid assortiment met vegan producten heeft, dus ik was érg excited. Bij het uitzoeken van de boodschappen voelde ik me een een kind in een vegan snoepwinkel, dus dan heb je een beetje een beeld.

Lees verder Crisp – online supermarkt met véél vegan producten

Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!

De afgelopen dagen stonden voor mij volledig in het teken van het vieren van mijn kookboek – Vegan voor iedereen – dat afgelopen vrijdag eíndelijk in mijn handen, in jouw handen én in de boekhandels lag. Ik ben ongelooflijk blij met het boek. Het is precies geworden wat ik ervan hoopte. Of nee, meer nog. De enthousiaste reacties op het boek stromen hier al dagen binnen, dus ik heb een beetje in een bubbel (en áán de bubbels, dat ook) gezeten, maar dat hoort erbij. Feest!

Lees verder Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!

Ingemaakte rode ui – snel en makkelijk

Foto’s: Aline Bouma

Hierbij verklaar ik het pickleseizoen voor geopend! Eigenlijk vind ik pickles het hele jaar door lekker (zuur eten en drinken is mijn lievelings) maar op de één of andere manier maak ik zelf altijd alleen pickles in de lente en zomer. Eén van de makkelijkste pickles om te maken is met rode ui, dus die staat hier eigenlijk standaard in de koelkast.

Lees verder Ingemaakte rode ui – snel en makkelijk

Kimchi fried rice met gerookte tofu

Fotografie: Aline Bouma / Deze blogpost is geschreven in samenwerking met GreenPan

Kimchi en gerookte tofu zijn twee van mijn meest favoriete ingrediënten. Dat ik ze nu beide in één (eenpans-)gerecht kan verwerken is iets waar ik best een beetje gelukkig van kan worden. En ik weet vrij zeker dat jullie dat ook zullen zijn als je besluit dit recept te gaan maken.

Lees verder Kimchi fried rice met gerookte tofu