Vegan scones met lemon curd

vegan scones

Foto’s: Aline Bouma 

Als het leven je citroenen geeft, dan bak je vegan scones zodat je een excuus hebt om lemon curd te eten. Zo simpel is het volgens mij. We hopen dat deze blogpost een zonnig opkikkertje is voor de komende binnenblijfweek. Zullen we elkaar op de hoogte houden als we met dit recept aan de slag gaan? Deel je maakproces of de eindresultaten via Instagram! Vind ik leuk :)

Lees verder Vegan scones met lemon curd

Vegan weekboodschappen – wat heb je nodig?

vegan weekboodschappen

Vegan weekboodschappen doen is ontzettend eenvoudig. Zo, dat heb ik maar vast gezegd, dan is de toon voor deze blogpost gezet. Het is een onderwerp waar ik veel vragen over krijg – met name van mensen die nog niet zo bekend zijn met plantaardig eten, – en dus leek het me leuk om hier eens wat aandacht te besteden. In deze blogpost laat ik je zien welke boodschappen ik standaard in huis haal en waarom ik dat doe. En natúúrlijk vertel ik je vervolgens ook wat je dan met die boodschappen zoal kunt koken. Goed, zit je klaar met pen en papier voor je boodschappenlijstje? Laten we beginnen!

Lees verder Vegan weekboodschappen – wat heb je nodig?

Gevulde gepofte zoete aardappel (met hummus, kool en vegan spekjes)

Beeld: Bette de Wit / Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Kramer

Toegegeven: het is een lánge tijd geleden dat ik een recept op De Groene Meisjes heb gedeeld. Dat is eigenlijk jammer, want ik kook een heleboel lekkere dingen en die deel ik dan wel op Instagram, maar niet hier op mijn blog. Ik zal mijn best doen om dat weer wat vaker te doen. Beloofd! Laat ik vandaag meteen goed beginnen met deze gepofte zoete aardappel, gevuld met witte bonen hummus, gefermenteerde kool en vegan spekjes. That’s right: allemaal lekkere dingen ingrediënten in één (lunch-)gerecht. Dat kan bijna niet misgaan, toch?

Lees verder Gevulde gepofte zoete aardappel (met hummus, kool en vegan spekjes)