SLA X De Groene Meisjes (met winactie)

de groene meisjes bowl

Al sinds het eerste filiaal van SLA geopend werd in Amsterdam aan de Ceintuurbaan (en dat is nu vijf jaar geleden) ben ik fan van het concept. Om heel eerlijk te zijn wist ik daarvoor niet dat salades zó lekker konden zijn. Een salade maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een salade moet in balans zijn, de dressing moet écht lekker zijn en je wil ook een beetje verrassend zijn – want anders eet je al gauw rauwe bladspinazie met tomaat en komkommer. Zonder geitenkaas, voor de vegans onder ons. SLA heeft de kunst van het maken van een goede salade echt verstaan en al jaren vind ik hun salades de lekkerste die er zijn.

Lees verder SLA X De Groene Meisjes (met winactie)

Pompoensoep met een Thaise twist

Soep2_03

Dat dit dé tijd van het jaar is om pompoensoep te eten hoef ik je niet meer te vertellen. Er zijn natuurlijk tientallen varianten op het thema te bedenken, zodat het het hele najaar lang leuk blijft om ‘toch maar weer iets met die oranje vrienden te doen.’ Dit keer koos ik voor een beetje een pittig soepje. Zeg maar een pompoensoep met een Thaise twist. Gemaakt met een currypasta, kokosmelk, koriander, limoen en pinda’s. Erg lekker, al zeg ik het zelf.

Lees verder Pompoensoep met een Thaise twist

Broccolisoep met cashewcrème

broccolisoep

Ik roep het al een tijdje, maar wat mij betreft is het officieel nu: het soepseizoen is geopend. Zo ongeveer alles behalve de temperatuur (wordt het nou serieus 23 graden komend weekend?!) wijst erop dat het herfst is, dus ik vind dat het geoorloofd is om iedere dag soep te eten. Vandaag een beetje een klassiek recept, maar dan vegan gemaakt: een broccoli-crème soep, met cashews!

Lees verder Broccolisoep met cashewcrème

Vegan Tjap Tjoy

vegan tjap tjoy

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Bonduelle / Foto’s: Sam van Rij

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan is het geen geheim voor je dat ik hou van comfortfood. Van dat lekkere no-nonsense eten, dat is mijn favoriet. En wat ik daar bovenop dan ook nog heel leuk vind, is om ‘bekende’ gerechten te veganizen. Zoals ik dat vandaag doe met deze Tjap Tjoy. Als ik vroeger met mijn ouders Chinees eten afhaalde, dan was Tjap Tjoy mijn favoriet. Toen nog met kip, nu met tofu. En zelfgemaakt, want om eerlijk te zijn ben ik al in geen jaren in een Chinees (afhaal-)restaurant geweest. Ik verwerk lekker veel groenten in dit recept, zodat het niet alleen een makkelijke, maar ook nog behoorlijk gezonde maaltijd is.

Lees verder Vegan Tjap Tjoy

Herfstontbijtjes

provontbijt4

Ik heb nooit die blogger willen zijn die mensen gaat vertellen dat er een bepaald seizoen aankomt en wat je dan allemaal moet doen om zoveel mogelijk van dat seizoen te genieten. Maar als het om de herfst gaat ben ik een hopeloos geval. Ik kan er niks aan doen, ik ben nou eenmaal een herfstkind.

Wees niet bang, er komt geen lijstje met ‘pak een kleedje en een pak speculaasjes en steek een kaarsje aan’. Al vind ik dat je al die dingen wel zou moeten doen, maar ik ga er vanuit dat jullie dat zelf ook prima kunnen bedenken. Nee, ik deel met liefde mijn favoriete ‘herfstige’ ontbijtjes met jullie. Zelf ben ik een beetje klaar met die koude sojayoghurt met diepvriesfruit en muesli. Ik heb weer zin in warme dingen en ontbijtjes die goed vullen, zodat je die barre fietstochten door wind en regen weer aankunt straks. Want dat is toch een beetje waar we ons een beetje op moeten voorbereiden, toch?

Lees verder Herfstontbijtjes