Weekmenu 24 – 28 april

5 vegan recepten met paddenstoelen zoals Risotto met asperges en champignons , Taco’s met portobello’s, Ramen met shiitake, summerrolls met dipsaus etc.
weekmenu

Ik wil het niet zeggen, maar het is sterker en groter dan ik en het moet eruit: WAT GAAN DE WEKEN SNEL. Ik kan het niet aan. Hoe kan het alweer de laatste week van april zijn? De maand is toch nog maar net begonnen? Ik snap er niks van. Ook echt dat het komende week Koningsdag is… ik kan er niet bij. Oké, goed verhaal Merel, kom nou maar gewoon door met dat weekmenu!

Lees verder Weekmenu 24 – 28 april

Vegan risotto

Recept vegan risotto met groene asperges van De Groene Meisjes. Lekker recept voor het voorjaar.CODE AFBEELDING
Risotto_3

Je oma zei het altijd al: ‘april doet wat hij wil.’ Het lijkt wel alsof dit spreekwoord nooit eerder zo treffend is geweest als dit jaar. Jemig, we gaan van zon en 23 graden naar natte sneeuw en hagel op Koningsdag. Maar wij laten ons niet van ons stuk brengen. Ooit wordt het écht een keer lente. En ook zomer. En daarom blijven wij stug doorgaan met het bedenken van lekker lichte, frisse recepten. Vandaag delen we, in onze reeks basisrecepten, een vegan risotto met asperges en citroen met je.

Lees verder Vegan risotto

Kookworkshop Fair Trade Original (inclusief recept)

08

Als blogger kom ik op bijzondere plekken en krijg ik regelmatig heel fantastische kansen. Soms ga ik naar de andere kant van de wereld, maar voor het event waar ik vorige week bij mocht zijn, kwam de andere kant van de wereld naar ons toe. Fair Trade Original organiseerde namelijk een écht Thaise kookworkshop en nodigde daarvoor Khun Orapin en Khun Orachan, twee boerinnen uit Thailand, uit. Het werd een ontzettend inspirerende en leerzame avond en ik deel dit alles – inclusief een lekker vegan recept – graag met jullie!

Lees verder Kookworkshop Fair Trade Original (inclusief recept)

Weekmenu 17 – 21 april

5 heerlijke vegan maaltijdsalades die je kunt aanvullen met een broodje of een kom soep
zonnaturamaaltijd2

Hoi! Heb je een goed paasweekend? Ik hoop dat je – net als ik – lekker gegeten hebt, of dat nog steeds aan het doen bent. Voor veel mensen is morgen een bonusdagje vrij, dus misschien heb je wat extra tijd om na te denken over wat voor lekkere gerechten je komende week wilt gaan koken? Wellicht maak je alvast een boodschappenlijstje, of haal je al wat dingen in huis.

Lees verder Weekmenu 17 – 21 april

Gezonde vegan Paasbrunch

vegan paasbrunch

Krijg je komend Paasweekend vegans op bezoek en heb jij de eer om voor je visite te koken? Of is dit je eerste vegan Pasen en weet je nog niet helemaal hoe je het weekend zonder eieren gaat doorkomen? Wij bedachten een eenvoudige (als in: makkelijk om te maken,) en gezonde vegan Paasbrunch voor je. Eentje die je zonder uren te zweten in de keuken op tafel tovert, maar die toch heel veel indruk maakt. Maak je absoluut geen zorgen, jouw vegan Paasfeest komt helemaal goed.

Lees verder Gezonde vegan Paasbrunch