Vijf picknick proof gerechten

picknick

Mijn favoriete ding om te doen in de zomer, is buiten eten. In de tuin van vrienden, op mijn eigen balkon of in het park. Dat vind ik eigenlijk nog het allerleukste. Ik ben gezegend met een ontzettend gezellig park in de buurt van mijn huis – voor de Rotterdammers onder ons: het Vroesenpark – en ik ben van plan om daar de komende zomer heel wat keren te gaan zitten. Vorig jaar verhuisde ik pas in augustus en had ik zo’n drukke periode, dat ik daar maar twee keer heb gezeten en dat was echt veel te weinig. Dit jaar ga ik dat anders doen!

Lees verder Vijf picknick proof gerechten

Wanneer je net begint met vegan eten

Becel-Campagne-MonsxGroeneMeisjes-16

Een paar weken geleden ontmoette ik Suzanne van het blog ‘Wat eet je dan wel‘ (goede blognaam hè?) op een bloggersevent. Naast dat we heel lekker hebben gegeten, hadden we ook een heleboel te bespreken. Suzanne is namelijk nog maar kort geleden begonnen met vegan eten – iets wat voor mij alweer ruim vijf jaar geleden is – en ik herkende een heleboel uit haar verhalen.  We bespraken vooral welke producten we missen, of welke producten ‘per ongeluk’ vegan blijken te zijn en waaraan we nu helemaal verslingerd zijn. Dat bracht me op het idee om een blogpost te schrijven voor startende vegans. Of voor iedereen die niet vegan is, maar wel nieuwsgierig is naar wat ‘wij vegans’ dan zoal eten.

Lees verder Wanneer je net begint met vegan eten

Weekmenu 22 – 26 mei

weekmenu

Nieuwe week, nieuwe kansen! En weet je wat? Dat betekent niet alleen een nieuwe kans om er weer een goede, positieve week van te maken, maar ook een kans om weer lekker en gezond te eten. Om de nieuwe week extra vrolijk te beginnen, koos ik ervoor om een weekmenu met uitsluitend super kleurrijke recepten samen te stellen. Daar word je toch automatisch al een beetje blij van?

Lees verder Weekmenu 22 – 26 mei

Weekmenu 15-19 mei

Vegan weekmenu met gezonde en snelle recepten voor drukke dagen
weekmenu

Hoe doen jullie dat als jullie heel druk zijn, maar toch gezond willen eten? Laten jullie dan eten bezorgen, sla je hele maaltijden over (geen goede optie, don’t try this at home) of dwing je jezelf om toch de keuken in te gaan om iets op tafel te toveren? Omdat ik weet dat veel mensen het lastig vinden om in zo’n periode toch een beetje gezond en goed te blijven eten, heb ik een weekmenu met vijf super snelle gerechten samengesteld. Ik beloof je: deze gerechten staan in een kwartier – misschien hooguit 20 minuten – op tafel. Nou, dat moet lukken, toch?

Lees verder Weekmenu 15-19 mei

Griekse pastasalade

griekse pastasalade

Er zijn twee dingen in het leven die ik het liefste doe. En dat is 1) buiten eten. En 2) tahin eten. Ok goed, dat was niet hélemaal waar, maar het zijn wel twee heel grote lievelingsdingen van me. En die twee dingen komen perfect samen in dit recept voor vegan Griekse pastasalade. Want ik vind: een pastasalade is het perfécte gerecht om buiten te eten, straks in de zomer. Ik zie mezelf al, gewapend met een kleedje, mijn e-reader en een bakje met pastasalade richting park vertrekken, om lekker buiten in het gras te lunchen. Of wat dacht je ervan om deze pastasalade als bijgerecht bij een barbecue te serveren? Perfect toch?

Lees verder Griekse pastasalade