Food inspiratie voor de komende week

weekmenu

Staat er bij jou ook zo’n lange en drukke week op de planning? Het laatste dat je erbij kan hebben is al te lang na moeten denken over wat je iedere avond ‘moet’ eten. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met 7 van onze favoriete lekkere, gezonde EN snelle recepten. Ze komen allemaal van degroenemeisjes.nl, dus misschien ken je sommige al. Maar misschien kom je hier net nieuw kijken en heb je een heleboel recepten in te halen. Leef je uit!

We hebben de recepten verdeeld over de dagen van de week, op basis van onze ervaring. Bijvoorbeeld: maandag doen we rustig aan, woensdagavond sporten we dus moeten we licht eten, in het weekend hebben we wat meer tijd, dus dan mag het wat uitgebreider. Als jouw week er heel anders uitziet, dan is het natuurlijk geen enkel probleem om zelf te bepalen wat je op welke dag wilt eten. Dit is geen Sonja Bakker-achtig weekmenu ;) We hopen dat je er een beetje inspiratie uit haalt en natuurlijk hopen we ook dat je de gerechten lekker vindt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maandag 

Na het weekend moeten we weer een beetje op gang komen. Vaak kom je best wel moe thuis uit je werk op maandagavond en dan wil je echt even iets heel makkelijks. Wij denken dan meteen aan Mac ’n “Cheese”, omdat het 1) heerlijk is en 2) supersnel klaar is. Als je nou een flinke portie kookt, heb je meteen voor morgen een heerlijke lunch!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag

Op dinsdag ben ik meestal iets vroeger thuis uit mijn werk en heb ik wel eventjes de tijd om boodschappen te halen. Daarom kies ik vanavond voor Chili Sin Carne met guacemole, omdat je daarvoor wel eventjes wat verschillende dingen in huis moet halen. Maar het is het waard! Een regelrechte topper, dit vindt echt iedereen lekker. Daarbij komt dat het hartstikke gezond is. Genoeg redenen om dit recept te maken, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag

Op woensdagavond ga ik meestal sporten (of op vrijdagochtend, maar dat hangt van de weekindeling af) en dan wil ik een lichte maaltijd eten. Want geloof ons maar: met een te volle maag een uur lang SH’BAMMEN is voor niemand leuk. Daarom gaan we vanavond voor een klassieker: currysalade met papadums. Dit is officieel een lunchgerecht, dus eet lekker twee porties ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag

Donderdag is een superlange dag op het werk. Laat thuis, vaak doodop, maar meestal wel met heel veel zin in echt iets lekkers en voedzaams. Vanavond gaan we voor Oosterse Pompoensoep. Het enige vervelende hiervan is dat je de pompoen moet snijden, maar daarvoor hebben we een trucje: als je een paar gaatjes in de schil prikt (met een vork,) en de pompoen voor een paar minuten in de magnetron of oven zet, kan je de schil veel makkelijker doorsnijden. Kies voor een bio pompoen, dan kan je de schil gewoon lekker meekoken. Scheelt ook weer werk. Ga vervolgens lekker met je soepje (misschien wil je er nog iets bij eten? een broodje? soepstengels? papadums?) onder een dekentje op de bank zitten en kijk je favoriete serie. Relaaaax.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag

De werkweek is voorbij! Dat mag gevierd worden met een feestmaal! Het perfecte recept? Quesadillas met hummus en spinazie. LOVELY! Maak een goede stapel, nodig wat vrienden uit, trek een fles wijn open… enjoy!

IMG_1081_zpscf1b68ee

Zaterdag

Oke, het is dan weekend, maar misschien heb je alsnog geen zin om uren in de keuken te staan. Het perfecte recept voor de zaterdagavond is, naar mijn mening, deze raw vegan Pad Thai. Het lijkt alsof het een superuitgebreid gerecht is, maar dat valt dus echt alles mee. Daarbij komt dat er lekker veel veggies in zitten, dus je legt een goede bodem voor het geval dat je het laat gaat maken zaterdagavond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag

Ultieme chilldag. Koken? Geen zin in. Iets laten bezorgen? Ja, maar wat dan? Meestal knappen wij toch behoorlijk af op bezorg-food. We hebben een ander idee voor je. Waarom trek je niet je koelkast en keukenkastjes overhoop om te kijken wat je nog in huis hebt? Doen wij ook regelmatig en daar komen de heerlijkste dingen uitrollen. Zoals: wortelsalade a la Maoz, hummus in allerlei smaken en Vegan Tapas. Zondagavond is ook de perfecte avond om, al dan niet met vrienden of familie, op de bank te hangen met een flink dienblad vol met hapjes. Hapjesdag! mmmm.

We hopen dat jullie eventjes vooruit kunnen! Welk recept spreekt jou het meeste aan? Welke recepten ga je proberen? We horen het graag van je bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Food inspiratie voor de komende week

  1. Wat een heerlijke post weer, geeft zoveel inspiratie om lekker vegan te koken (vind ik soms best moeilijk). Vanavond wordt het de chili. De Dutch Weed Burger staat ook al een tijd op mijn verlanglijstje, binnenkort naar Van de Buurt dus, al is dat bij mij niet echt in de buurt ;-)

  2. Hmm de chilli sin carne en quesadilles lijken me heerlijk. Misschien dat ik hier mee een poging ga wagen;)

  3. Oke, nu ga ik dus echt die vegan pad Thai maken! Ik heb door die post destijds de Spiralizer gekocht maar dat gerecht er nog niet eens mee gemaakt, wel andere uiteraard. Ziet er heerlijk uit, de rest ook.

  4. Ben reuze benieuwd naar een geschikt Valentijns diner… iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *