Kiwitaartje met kokoscrème

kiwitaartje1
vegankiwipie

Deze regenachtige dagen doen vermoeden dat de herfst nu echt heel dichtbij komt. Daar zijn wij, op zich, helemaal prima mee. Maar toch is het wel lekker om die zomerse vibe nog een héél klein beetje vast te houden. Dat doen wij met dit veel te lekkere vegan kiwitaartje!
Voordat we overgaan naar het recept willen we het over twee aspecten van het taartje hebben. Eén: de bodem. Deze is knapperig, ontzettend lekker van smaak en stevig. Het doet ons denken aan gebakjes die we vroeger bij onze oma’s aten. Je weet wel, van die echte banketbakkersgebakjes.

Het andere is dat de crèmevulling is gemaakt met kokosyoghurt. Dit is geen yoghurt met kokossmaak, maar echt yoghurt gemaakt van kokosnoot. Dit is een behoorlijk prijzig product, daar zijn we ons goed van bewust. Zelf kopen we het alleen voor speciale gelegenheden, als een traktatie. Zoals nu, om er een lekker taartje mee te maken. Vind je kokosyoghurt te duur, dan kun je ook een plantaardige variant op yoghurt (bijvoorbeeld van soja) met kokosrasp erdoor gebruiken.

Oh en ten derde: heb je geen kleine taartvormpjes of heb je geen zin in kleine taartjes? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een grotere taartvorm te gebruiken om één grotere taart te bakken. Laten we beginnen!

kiwitaartje3

Wat heb je nodig voor 2 kleine taartjes van ø 10 cm?
bodem:
100 gram havervlokken
4 eetlepels amandelen of andere noot
1 eetlepel kokosrasp
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 eetlepels ahornsiroop of ander vloeibaar zoetmiddel

crème:
150 gram (kokos)yoghurt
4 dadels
een halve theelepel vanille extract
50 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt)

decoratie:
kiwi
stukjes amandel
kokossnippers

2 taartvormpjes van ø 10 cm

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden –

1. Doe de havervlokken, amandelen en geraspte kokos in een keukenmachine of heel sterke blender. Mix door totdat je een nét niet helemaal fijngemalen meel hebt.
2. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en mix tot een stevig deeg.
3. Vet de taartvormpjes in en verdeel het deeg over de twee vormpjes. Het deeg is nogal stug dus duw het goed aan. Prik een paar keer met je vork in het deeg.
4. Zet de bodems voor 15 minuten in de oven.
5. Maak ondertussen de crèmevulling door de kokosyoghurt, dadels, vanille extract en cashewnoten te mixen in een keukenmachine of sterke blender.
6. Haal de bodems uit de oven en laat even afkoelen.
7. Verdeel de crème over de bodems en versier de taartjes met plakjes kiwi, stukjes amandel en kokossnippers. (of met andere dingen die jij lekker vindt)

kiwitaartje2-2

En voilà! Je overheerlijke toch-nog-een-beetje-zomerse taartjes zijn klaar! Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie resultaten. Laat je het ons weten als je dit recept hebt geprobeerd? Je weet hoe leuk wij dat vinden! Je kunt een foto delen via Instagram (#degroenemeisjes) of Twitter (@degroenemeisjes) Alvast heel erg bedankt en eet smakelijk!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Kiwitaartje met kokoscrème

  1. Nu heb ik zin in taartjes eten! Helaas heb ik geen oven dus voorlopig geen lekkere zelfgebakken taart hier. Maar de ingrediënten (zonder olie) zijn gecombineerd vast ook heerlijk als ontbijt, als breakfast bowl. Nu nog de ingrediënten plasticvrij zien te scoren. Misschien dat ik vanmiddag even naar de markt ga voor havervlokken en noten.
    Fijn weekend dames!

    1. Ik denk dat je deze taartjes ook heel goed raw kunt eten! Ik zou de bodem dan na het in de vormpjes drukken gewoon eventjes in de vriezer zetten totdat ie wat steviger is geworden! (zo’n half uurtje) Daarna kun je gewoon weer het recept volgen denk ik. De bodem zal zo wel niet zo knapperig worden maar ik denk dat de smaak net zo lekker is!

  2. Woo deze zien er lekker uit zeg! Ze hebben nu bij ‘mijn’ Ekoplaza ook eindelijk kokosyoghurt, maar ik heb nog niet gekocht omdat ik het inderdaad best wel duur vind! En heul calorierijk haha. Maar het lijkt me zo lekker! Volgende keer toch maar een bakje meenemen.

  3. Echt complimenten voor jullie foto’s meiden! Ze worden beter en beter. En nu ga ik snel weer wat anders doen voordat ik ook taartjes ga eten ;-)

  4. Oh lekker! Denk dat ik de kokossnippers bovenop eerst nog even droog zou roosteren voor wat extra crunch en smaak! Alleen moet het maken even wachten totdat ik weer terug ben uit China ;-)

  5. Allereerst wil ik zeggen dat ik altijd weer vrolijk wordt van jullie leuke blogs. Toch wil ik jullie wel een uitdaging geven: schrap eens een tijdje alles met het woord kokos in de naam. Waarom? A. Omdat er ook nog mensen zijn die dat echt het meest verschrikkelijke ingrediënt in de wereld vinden (brrrrrrr kokos) en toch heel graag (wat meer) vegan willen eten. (En ja er is ook smaakloze kokosolie, dat weet ik.) B. Omdat het van zo ver moet komen is het ook niet echt heel duurzaam om alles met kokos te maken. Nou weet ik wel dat jullie zelf proberen alles zo duurzaam mogelijk te doen, maar voor sommige mensen staat het iets hoger op het prioriteiten-lijstje. Zie het als een uitdaging, niet als een afwijzing, want zo bedoel ik hem echt niet, want van mij mogen jullie helemaal zelf bepalen wat je doet.

    1. Hmm, zoals je het zegt (je klinkt wat geïrriteerd ;)) lijkt het alsof er in ál onze recepten kokos zit. Dat is niet zo… ;) Kijk maar eens naar de recepten van de afgelopen tijd. Misschien zit er wel vaak kokos in onze recepten en dat is omdat wij dat zo lekker vinden. Wij zijn namelijk wel hee grote kokosfans en het is een handig product in vegan recepten. En aangezien we hier de recepten van de dingen die wij zelf opeten plaatsen, kan het inderdaad zo zijn dat er vaker kokos voorbij komt dan jij lekker vindt. In dit geval: vervang de kokosyoghurt door sojayoghurt en laat de kokossnippers bovenop weg en vervang door iets wat jij wel lekker vindt en there you go! ;)

  6. Dat is nou echt een leuke gezonde variatie op die vanillevlataartjes! En mag ik jullie een compliment geven groene meisjes voor de fotografie, het wordt echt steeds professioneler!

  7. Hoi lieve groene meisjes,

    stiekem een andere vraag onder dit artikel.
    Ik zou graag binnenkort mijn lief meenemen naar Berlijn, hebben jullie nog een tip voor leuke bed and breakfast?

    liefs!

      1. Jammer, maar dan zoek ik zelf even verder. Ik heb wèl al heeeel veel leuke Berlijn hotspots hier kunnen vinden, dus dat het reisje daar naartoe gaat is for sure… Nu maar hopen dat dat liefje van me ook blij is met de verrassing.

  8. Waarom zijn er zoveel veganistische recepten met kokos?! Persoonlijke voorkeur of een vervanger?
    Niet alleen hier, maar ook in kookboeken en andere blogs zie ik het heel veel terugkomen… en ik vind kokos echt verschrikkelijk :-)
    Dus ik ben altijd super blij met de vegan recepten, maar nu moet ik ze alsnog vaak aanpassen…

    (dit is absoluut geen verwijt, maar het valt me gewoon op! Maar misschien ben ik er gewoon op gefocust omdat ik er niet van hou :-) Dus blijf vooral recepten posten.)

    1. Ik denk dat het inderdaad een product is dat een makkelijke vervanger vormt, maar voor ons geldt; wij zijn dol op kokos en gebruiken het veel. En alle recepten die wij hier posten zijn gerechten die we zelf opeten, dus ja, dan komt er regelmatig kokos voorbij ;) Niet altijd trouwens. Kijk maar naar de recepten van de afgelopen tijd. Daar zitten ook veel recepten tussen waar geen kokos in zit :)

  9. Erg lekker!!!
    De bodem is erg goed gelukt, stevig maar kruimelig.
    Ik heb een theelepel cacao aan de vulling/crème toegevoegd, Yum!

    Kiwi, frambozen, cocos, lijnzaad en hennep als topping :)

    Mijn vriend at 3 stukken achter elkaar… oeps haha…

    Ook erg snel klaar dus volgende week maak ik ‘m weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *